Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Gagalı motür seviyoruz ama dublekiss lastik olmadı mı olmaz - sene 2025...

Abi transfagaraşan ve transalpinayı beraber yapıp, stelvio ve dolomitileri ayrı yapmak lazım.

Vakit varsa birleşir çiçek gibi olur işte =)
Geçen sene birleştirdim ben bunları, hatta dönüşü de üstüne Meteora'da yaptım ama o da çok silik kaldı diğerlerinin yanında.
Esas italya'yı böyle 4-5 parçaya bölüp hepsini yapmak lazım ayrı ayrı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu geçitlerde firkete virajlarda sağa dönüşlerde motoru yatıranlar videoları çok karşıma çıkıyor. o kadar zor mudur ki bunlar? artçısız gitmek lazım yani hanımdan izin almak lazım, öncesinde hanıma balkanlar turu attırırsam sonrasında Cyan ile gideceğiz dersem izin verir bence. :) Hayali bile güzel. Ama önce hele bi fırsat bulup Yunanistana geçebilelim de.

Abi çok yavaşlamazsan bir şey olmaz =)
Aşırı yavaşlamamak, dönüşe gelirken yukarıyı/aşağıyı gözlemek yeterli. demiyorum ki terörist gibi in, tasvip etmiyoruz :D ama çok yavaşlamadıkça da problem olacak bir şey yok.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçen sene birleştirdim ben bunları, hatta dönüşü de üstüne Meteora'da yaptım ama o da çok silik kaldı diğerlerinin yanında.

Abi çok yavaşlamazsan bir şey olmaz =)
Aşırı yavaşlamamak, dönüşe gelirken yukarıyı/aşağıyı gözlemek yeterli. demiyorum ki terörist gibi in, tasvip etmiyoruz :D ama çok yavaşlamadıkça da problem olacak bir şey yok.
hem dik inişçi çıkışlı hem de keskin virajlı yerlerden çekiniyordum, geçenlerde Yunanistan İskeçe'ye motorla gittiğimizde "old town" tabelası görünce şehrin tarihi yerleri buralardır herhalde diye o tarafa sürdüm, artçı varken zaten daha çekiniyordum, zaten yollar hızlanılacak yollar değil en yüksek hız 20 falan oluyor, hem daracık sokaklar, iki araba yanyana geçmesi imkansız, tek araba zor geçiyor, önünde araba varsa yavaşlayıp durmak da lazım, durunca dimdik yokuş yukarı hem de dönüş yaparak kalkış yapmak da zor olacak gibi, aklımdan eğitimlerdeki yavaş sürüş, dar dönüşler kısımlarını geçirip dikkatli dikkatli sürünce korkum geçti ama aynı yerlere 250cc motorla artçı varken girmem.

Gidip görecek, gezecek çok yer var da hepsine gitmeye zaman yok işte. Emekli olmak lazım.

hem dik inişçi çıkışlı hem de keskin virajlı yerlerden çekiniyordum, geçenlerde Yunanistan İskeçe'ye motorla gittiğimizde "old town" tabelası görünce şehrin tarihi yerleri buralardır herhalde diye o tarafa sürdüm, artçı varken zaten daha çekiniyordum, zaten yollar hızlanılacak yollar değil en yüksek hız 20 falan oluyor, hem daracık sokaklar, iki araba yanyana geçmesi imkansız, tek araba zor geçiyor, önünde araba varsa yavaşlayıp durmak da lazım, durunca dimdik yokuş yukarı hem de dönüş yaparak kalkış yapmak da zor olacak gibi, aklımdan eğitimlerdeki yavaş sürüş, dar dönüşler kısımlarını geçirip dikkatli dikkatli sürünce korkum geçti ama aynı yerlere 250cc motorla artçı varken girmem.

Gidip görecek, gezecek çok yer var da hepsine gitmeye zaman yok işte. Emekli olmak lazım.

Abi şehir içindeki tantana daha ayrı bir şey. Sanırım youtube'a bişey koymadım bununla ilgili, geçen seneki doğu turunda Urfa merkezde motorlarla bir cebelleşmemiz var.. aman diyeyim büyük rezalet.

Stelvio vb pass'lar için de dediğim gibi eğer çekinir ve yavaşlarsan bir kaç yerde düşmek çok kolay hale gelir. Yere bakıyor insanlar 180 hairpin dönerken. Anlamsız yere birbirlerinin götüne giriyorlar, sonra o hairpinin ortasında durmak zorunda kalıyorlar.. Girme oraya? Kaza bu, milyon türlüsü olur o an insanın basireti bağlanır falan 100 tane değişken vardır çok da höt zöt etmek istemiyorum ama, şimdiye kadar gördüğüm bu pass devrilmelerinin tamamı gerzeklikten kaynaklı görünüyor. Tamam ben terbiyesizce sürdüm böyle gitmeye gerek yok ama 3 saniye 5 saniye ileriye bakmak da konunun önemli kısmını hallediyor.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Önümüzdeki kışa sena'nın shoei neotec 3 kaskın içine takılan modeli interkomu yurtdışından alma niyetim var.
Böyle geziler için interkom lazım mı ki?

Valla siparişe eklemek yapmak için ekmek almaya giderken bile lazım olabiliyor interkom.

Hele ki turlarda yoldaki çukur-kasis-mıcır-sıvı dökülmesi-radar tuzağı gibi değişimleri arkadan gelen sürücülere anlık olarak bildirebilmek için süper gerekli.

Bir de biz neden motora biniyoruz?

Zaten arabayla defalarca gittiğimiz bir yere veya defalarca geçtiğimiz bir güzergahtan neden motosikletle gidince / geçince daha mutlu oluyoruz?

İşte o mutluluğu artçımızla ya da diğer motorcu arkadaşlarımızla enfes bir sohbet eşliğinde paylaşınca asıl tadı yerine geliyor turun.

Güzergahta bildiğimiz ve geçerken bir kafa çevirmemizle göreceğimiz bir oluşum, mekan ya da eserin orada olduğunu diğer kişilere de gösterebiliyoruz interkom sayesinde.

Yoksa önceki molamızda mesela "Yaklaşık 17 km sonra yolda ebelek gübelek el kol hareketleri yaptığımda sola bakarsan oradaki şu bilmemne oluşumunu görebileceksin" demek çok iptidai kalıyor. :geek:

Her görülmesi gereken yerde de durmak çok mantıklı da olmayabiliyor zira o zaman hedefe ulaşmada çok fazla zaman kaybı olabiliyor.

Bu yüzden interkom şart.

Yolda telefon gelir bakmak zorunda olduğun, tek tuşla yanıtlayabilirsin hiç durmadan.

Ekiple gezerken sohbetin, muhabbetin, gıybetin dibine vururken millet, sende interkom olmadığı için bundan mahrum kalırsın.

Yolda giderken planda küçük değişiklikler olabilir.

2024 Mayısındaki Çanakkale-Gökçeada-Edirne turumuzda interkomu olmayan bir arkadaşımız bazen gruptan geride-ileride olduğu için mesela biz planımızı değiştirip Uzunköprü merkeze girmeye karar verdiğimizde bunu ona duyuramadığımızdan basıp gitmişti ve sonradan birbirimize ulaşmaya çalışmıştık falan.

O bizi Havsa kavşaktan sonraki ilk benzinlikte beklemişti akşam karanlıkta.

Bunu da bize telefon edip bizim nerede kaldığımızı ve neden kendisine yetişemediğimizi sorduğunda öğrendik ve de tekrar buluşacağımız yere karar verdik.

İnterkom olsa hem turumuzda kopmalar yaşanmayacaktı veya olası kopmalarda da durumdan herkesin önceden haberi olacaktı.

Zaman kaybı olmayacaktı.

Gruptan kopan birisi için endişelenmeyecektik.

Motor turlarından alınan keyfi 5'e katlar interkom.

Mutluluk, keyif paylaştıkça artar ya hani...

İşte interkom buna vesile oluyor.

Ayrıca navigasyonun talimatlarını duyabiliyoruz interkom sayesinde.

Ben hiç yapmasam da kimisi yolda giderken müzik falan da dinliyor.

Mümkünse mesh bağlantlı olan bir interkom grup sürüşü yapacak herkese lazım.

Hatta mümkünse aynı marka interkom olması lazım tam net ses almak için zira bizim grupta hem Sena ve hem de Cardo'nun en üst serileri olsa da çoğu zaman problem yaşadık bağlantıda.

Tekrardan Sena 50 serilerine döndük.

Bu işlerde bir kez ve mümkünse en üst seriyi almak çok mantıklı.

O yüzden Sena 50S veya yeni çıkan 60S almak lazım.

Kendi tecrübeme göre Cardo'yu önermiyorum.

Detayları başka bir mesajda paylaşırım artık.

Selamlar.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Nordkapp yolunda oralardan geçilmiyor mu?
Tabi ki Transfagarasan, Stelvio, Transalpina daha yakın. 2 hafta izin alabilsem gidebilirim. ama yalnız gidemem, kafa birileri lazım gurbet ellerde gezmeye.
Tommygun dostuma yeni motor alalım da gidelim beyav😄😃

Kaliteli bir interkomun var mı dostum?
Hocam ben 1300 liraya dandik birtane aldım denemek amaçlı nedir bu interkom olayı hacı abi diyerekten😁. Geçen arkadaşın crown micro marka bilmemne model interkomu ile eşleştirdik denedik, 15-20 km kadar muhabbet ede ede sürdük. Biz Tommygun ile duman ve işaret dili ile haberleşeceğiz diye debelenip duruyormuşuz🤣🤣

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Valla siparişe eklemek yapmak için ekmek almaya giderken bile lazım olabiliyor interkom.

Hele ki turlarda yoldaki çukur-kasis-mıcır-sıvı dökülmesi-radar tuzağı gibi değişimleri arkadan gelen sürücülere anlık olarak bildirebilmek için süper gerekli.

Bir de biz neden motora biniyoruz?

Zaten arabayla defalarca gittiğimiz bir yere veya defalarca geçtiğimiz bir güzergahtan neden motosikletle gidince / geçince daha mutlu oluyoruz?

İşte o mutluluğu artçımızla ya da diğer motorcu arkadaşlarımızla enfes bir sohbet eşliğinde paylaşınca asıl tadı yerine geliyor turun.

Güzergahta bildiğimiz ve geçerken bir kafa çevirmemizle göreceğimiz bir oluşum, mekan ya da eserin orada olduğunu diğer kişilere de gösterebiliyoruz interkom sayesinde.

Yoksa önceki molamızda mesela "Yaklaşık 17 km sonra yolda ebelek gübelek el kol hareketleri yaptığımda sola bakarsan oradaki şu bilmemne oluşumunu görebileceksin" demek çok iptidai kalıyor. :geek:

Her görülmesi gereken yerde de durmak çok mantıklı da olmayabiliyor zira o zaman hedefe ulaşmada çok fazla zaman kaybı olabiliyor.

Bu yüzden interkom şart.

Yolda telefon gelir bakmak zorunda olduğun, tek tuşla yanıtlayabilirsin hiç durmadan.

Ekiple gezerken sohbetin, muhabbetin, gıybetin dibine vururken millet, sende interkom olmadığı için bundan mahrum kalırsın.

Yolda giderken planda küçük değişiklikler olabilir.

2024 Mayısındaki Çanakkale-Gökçeada-Edirne turumuzda interkomu olmayan bir arkadaşımız bazen gruptan geride-ileride olduğu için mesela biz planımızı değiştirip Uzunköprü merkeze girmeye karar verdiğimizde bunu ona duyuramadığımızdan basıp gitmişti ve sonradan birbirimize ulaşmaya çalışmıştık falan.

O bizi Havsa kavşaktan sonraki ilk benzinlikte beklemişti akşam karanlıkta.

Bunu da bize telefon edip bizim nerede kaldığımızı ve neden kendisine yetişemediğimizi sorduğunda öğrendik ve de tekrar buluşacağımız yere karar verdik.

İnterkom olsa hem turumuzda kopmalar yaşanmayacaktı veya olası kopmalarda da durumdan herkesin önceden haberi olacaktı.

Zaman kaybı olmayacaktı.

Gruptan kopan birisi için endişelenmeyecektik.

Motor turlarından alınan keyfi 5'e katlar interkom.

Mutluluk, keyif paylaştıkça artar ya hani...

İşte interkom buna vesile oluyor.

Ayrıca navigasyonun talimatlarını duyabiliyoruz interkom sayesinde.

Ben hiç yapmasam da kimisi yolda giderken müzik falan da dinliyor.

Mümkünse mesh bağlantlı olan bir interkom grup sürüşü yapacak herkese lazım.

Hatta mümkünse aynı marka interkom olması lazım tam net ses almak için zira bizim grupta hem Sena ve hem de Cardo'nun en üst serileri olsa da çoğu zaman problem yaşadık bağlantıda.

Tekrardan Sena 50 serilerine döndük.

Bu işlerde bir kez ve mümkünse en üst seriyi almak çok mantıklı.

O yüzden Sena 50S veya yeni çıkan 60S almak lazım.

Kendi tecrübeme göre Cardo'yu önermiyorum.

Detayları başka bir mesajda paylaşırım artık.

Selamlar.
Benim okul arkadaşlarımdan motocu grup İzmir ve çevresinde, hepsi birlikte sürerken kullanmalık sena marka interkom almışlardı. Hatta bir tanesi Antalya'ya taşındı 2 yıl önce, motorunu satmış, antalya sıcağında motor olmuyor artık motor almayacağım deyip elindeki bütün ekipmanları ve interkomu bana kargolamıştı, gelen kargodan sena 20s evo diye bir interkom çıktı, ben interkom kullanmam ki deyip hanımın kaskına takmıştım onu yolda müzik falan dinler diye ama şimdi yolda konuşabilelim sen de interkom al diyor, ben de sena'nın shoei kask için olan interkomundan alayım da kaskın dışında çıkıntı yapmasın, kasktaki hazır interkom yuvalarına girsin diyordum, Mayıs'da Yunanistan'a gittiğimde o model interkom mağazada stokta kalmamış yoksa alacaktım, bu kış tekrar yurtdışına gittiğimde alma niyetim var.
Çocukların kaskına da çin malı bir interkom alıp takacağım, maksat çocukları gezdirirken yolda konuşabilelim.

Motosikleti
Bu arada dandik interkomlar bile 2 kişilik sürüşlerde işe yarıyor.

Ama ne zaman ki 3 ve daha fazla interkom bir araya gelince o zaman sapıtıyorlar işte.

İnterkomlar bluetooth ve mesh olarak 2'ye ayrılıyor.

3 ve daha fazla sayıda eşleşme için mesh lazım.

Yoksa çok sıklıkla kopma yaşanıyor ve de tekrardan bağlantı kurmak için durup baştan eşleştirmeniz gerekiyor.

Mesh varsa sorun yok.

Bu işe 1 kez yatırım yapıp kaliteli bir markanın mesh'li ve mümkünse en üst serisini alıp 7-8 yıl keyifle kullanmak lazım.

Çoğu üründe olduğu gibi fazladan verdiğiniz parayı sonuna kadar hakediyor kaliteli interkom.

Motosikleti
1190 ADV
Bu arada dandik interkomlar bile 2 kişilik sürüşlerde işe yarıyor.

Ama ne zaman ki 3 ve daha fazla interkom bir araya gelince o zaman sapıtıyorlar işte.

İnterkomlar bluetooth ve mesh olarak 2'ye ayrılıyor.

3 ve daha fazla sayıda eşleşme için mesh lazım.

Yoksa çok sıklıkla kopma yaşanıyor ve de tekrardan bağlantı kurmak için durup baştan eşleştirmeniz gerekiyor.

Mesh varsa sorun yok.

Bu işe 1 kez yatırım yapıp kaliteli bir markanın mesh'li ve mümkünse en üst serisini alıp 7-8 yıl keyifle kullanmak lazım.

Çoğu üründe olduğu gibi fazladan verdiğiniz parayı sonuna kadar hakediyor kaliteli interkom.

Çinli markaların interkomları dandik değil artık. Sena, Cardo ne özellik sunuyorsa aynısı onlarda da var, belki fazlası var.

Bu yönden bakınca da 5000 binliralık çin markası yerine 4 katı fazla para verip bilindik markaları almanın bir mantığı yok.

Motosikleti
Çinli markaların interkomları dandik değil artık. Sena, Cardo ne özellik sunuyorsa aynısı onlarda da var, belki fazlası var.

Bu yönden bakınca da 5000 binliralık çin markası yerine 4 katı fazla para verip bilindik markaları almanın bir mantığı yok.
Merhaba,

Eğer 3 kişi veya daha kalabalık gruplarda interkom bağlantısı sağlanacaksa, burada Çinli ve diğerleri değil, Mesh olan ve olmayan diye ayırt etmek lazım.

Ekipten birisi menzil dışına çıktığında diğerleriyle ve diğerlerinin de bağlantısı kopuyor zira.

Benim deneyimim bu şekilde oldu.

Linkte de bundan bahsedilmiş.

https://www.sena.com/stories/news/sena-ends-the-debate-between-bluetooth-and-mesh-intercom/

Mesh destekli ve Çinli olup da uygun fiyatlı bir ürün varsa onu tercih edebilirsiniz tabii ki.

Bir de birisi 5 bin ve diğeri de bunun 4 katı ifadesi biraz abartı olmuş.

5 bin dediğinizde mesh var mı bilmiyorum ama daha geçen ay Motomaxta Sena çiftli 50S 18 binden satıldı.

Tanesi 9 bine geliyordu.

Böyle ürünler uzun süreli kullanıma hizmet ettiği için satın almadan önce fiyat araştırması yapmak ve fiyatı hesaplı hale geldiğinde almak neredeyse hepimizin başvurduğu bir yol değil midir?

Ya da ürünü benim ve imkanı olan çoğu forumdaşın yaptığı gibi yurtdışından almak.

https://www.sahibinden.com/ilan/yed...tronik-ekipman-sena-50s-dual-1220421590/detay

Çifti 23.500 TL.
Bir miktar pazarlıkla tanesi 11 bin TL civarına gelir.

Yok ama siz ille ben maksimum 5 bin TL verebilirim ve/veya ille de Çinli olsun derseniz tercih sizin.

Motosikleti
1190 ADV
Merhaba,

Eğer 3 kişi veya daha kalabalık gruplarda interkom bağlantısı sağlanacaksa, burada Çinli ve diğerleri değil, Mesh olan ve olmayan diye ayırt etmek lazım.

Ekipten birisi menzil dışına çıktığında diğerleriyle ve diğerlerinin de bağlantısı kopuyor zira.

Benim deneyimim bu şekilde oldu.

Linkte de bundan bahsedilmiş.

https://www.sena.com/stories/news/sena-ends-the-debate-between-bluetooth-and-mesh-intercom/

Mesh destekli ve Çinli olup da uygun fiyatlı bir ürün varsa onu tercih edebilirsiniz tabii ki.

Bir de birisi 5 bin ve diğeri de bunun 4 katı ifadesi biraz abartı olmuş.

5 bin dediğinizde mesh var mı bilmiyorum ama daha geçen ay Motomaxta Sena çiftli 50S 18 binden satıldı.

Tanesi 9 bine geliyordu.

Böyle ürünler uzun süreli kullanıma hizmet ettiği için satın almadan önce fiyat araştırması yapmak ve fiyatı hesaplı hale geldiğinde almak neredeyse hepimizin başvurduğu bir yol değil midir?

Ya da ürünü benim ve imkanı olan çoğu forumdaşın yaptığı gibi yurtdışından almak.

https://www.sahibinden.com/ilan/yed...tronik-ekipman-sena-50s-dual-1220421590/detay

Çifti 23.500 TL.
Bir miktar pazarlıkla tanesi 11 bin TL civarına gelir.

Yok ama siz ille ben maksimum 5 bin TL verebilirim ve/veya ille de Çinli olsun derseniz tercih sizin.

Farklı markalar olduğu sürece mesh müsh farketmez, 3 farklı marka mesh bağlantısı kurmuyor. 3 kişi için en az 2 cihazın aynı marka olması gerek.

Linkteki cihazda mesh bağlantı mevcut. 2 tanesi 5 binlira civarı bir para yapar.

Motosikleti
Farklı markalar olduğu sürece mesh müsh farketmez, 3 farklı marka mesh bağlantısı kurmuyor. 3 kişi için en az 2 cihazın aynı marka olması gerek.

Linkteki cihazda mesh bağlantı mevcut. 2 tanesi 5 binlira civarı bir para yapar.

Siz farklı interkom markalarını tercih etmiş kişilerle sürüyor olabilirsiniz.

Beraber sürdüğümüz arkadaşlarımızın hepsinde aynı marka ve mesh'li cihaz var zaten.

Neden farklı markalar senaryosu üzerinden ilerleyeyim ki?

Gönderdiğiniz linkteki cihazın açıklamasında mesh ibaresi mevcut değil bu arada.

Neyse, farklı tercihlerin birbirine üstün gelmesi diye bir durum söz konusu olamaz.

Tercih gerekçemizi belirtiriz en fazla.

Siz tercihinizi ve gerekçenizi belirtmişsiniz zaten.

Cihazınızı güle güle kullanın.

Kolay gelsin size.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben kendime göre düşünüyorum hep, o kadar uzun vakit ayıramam. O yüzden taksit taksit olur. İtalya tarafı bitti bu sene zamanı tutturur, motorum olursa romanya.
Sadece Tommy için geçerli sende BMW var hala maymunların peşindesin :) Alın maymunları gidelim nordkappa ağustosu tura ayırdım
Ay sonu Finlandiya'ya gidiyorum. Wrc izleyeceğim :) Nordkapp'a gitmeyi çok isterim ama 1 ay boyunca işlerden kopmam çok zor.

Motosikleti
cbf 150
@tommygun abi konular başka yerlere geldi bir gelişme var mı?
Tommy abinin motorundan bir cacık olmaz o yüzden kendimizi geyiğe vurduk. Satamıyorda. Alsa benim gibi V strom. Ben diğer motorlarımın yüzüne bile bakmıyorum aldıgımdan beri ama sanırım bir yurt dışı turdan sonra gene kaşınır başka motor alma işleri bende :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
@tommygun abi konular başka yerlere geldi bir gelişme var mı?
Haftaya buji pipoları gelecek. Komple buji ve pipoları yenileyip güneş altında süreceğim, bir şeyler değişmişse yırtacağım, değişmemişse benzin depo kapağını açıp içine yanan cuğara atacağım, anca öyle kurtulurum.

Tommy abinin motorundan bir cacık olmaz o yüzden kendimizi geyiğe vurduk. Satamıyorda. Alsa benim gibi V strom. Ben diğer motorlarımın yüzüne bile bakmıyorum aldıgımdan beri ama sanırım bir yurt dışı turdan sonra gene kaşınır başka motor alma işleri bende :)
Senin motor daha yeni, Suzuki de bu bloğu daha yeni deniyor, hele bir 17 sene ve 150.000 km devirin. Ben nasılsa salona dekor olarak koymayı göze aldım.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Döt gibi yolda kaldım Spontini ile, sanıyordum benzin hortumu koptu ama enjektörü tutan parça mokoko olmuş. Maliyeti 150-200 TL ama parça yokken boş boş motosiklet üstünde oturup babamın beni kamyonet ile almasını beklemek koyuyor. :D

Döt gibi yolda kaldım Spontini ile, sanıyordum benzin hortumu koptu ama enjektörü tutan parça mokoko olmuş. Maliyeti 150-200 TL ama parça yokken boş boş motosiklet üstünde oturup babamın beni kamyonet ile almasını beklemek koyuyor. :D
Bizim 50 lik Kuba Blueberry ninde debriyaj balatalarından teki yay geçen yerinden kopmuş arka teker kitledi ,

Çin malı sürprizlerle dolu ama gittim bir Rks bayiinden bakkaldan ekmek alır gibi bedavadan biraz pahalı komple varyatör aldım taktım 😅

Sanada geçmiş olsun yedek parçasına hemen ulaşınca çok dert etmiyor insan 🙂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar