Bir senkron ayarı uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şu Haziran Temmuz ayları bana yaramıyor. 2 Sene önce kaza yapmıştım ve tüm Temmuz boyunca bırak sürmeyi, yürüyemedim bile. Geçen sene tüm Temmuz motorum servisteydi, bu sene de güneşte motor stop ediyor, çekiyorum gölgeye öyle çalıştırıyorum. Vampir gibi motor, güneşi görünce kıçı başı ayrı oynuyor.

ern6f için işler pek iyi değil gibi dediklerinden onu anlıyorum.Astarı yuzunden pahalıya gelecek olması işi çıkmaza sürüyor maalesf.

senin planın ne bu durumda ? istediğin motoru alana kadar ufak bir motor almayı falan mı dusunursun yoksa belli bir sure motorsuzluk mu ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ern6f için işler pek iyi değil gibi dediklerinden onu anlıyorum.Astarı yuzunden pahalıya gelicek olması işi çıkmaza sürüyor maalesf.

senin planın ne bu durumda ? istediğin motoru alana kadar ufak bir motor almayı falan mı dusunursun yoksa belli bir sure motorsuzluk mu ?
Yok, bununla devam edeceğim. Sorunumun çözümü çok basit, pipoları ve bujileri yenileyeceğim, sorunum kalmayacak. Kışa doğru da yeni motor alacağım, bunu da elimde tutacağım, belki iyice bir temizler, ufak bir rötuş boyası attırır, İstanbul'da evimin salonuna koyarım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yok, bununla devam edeceğim. Sorunumun çözümü çok basit, pipoları ve bujileri yenileyeceğim, sorunum kalmayacak. Kışa doğru da yeni motor alacağım, bunu da elimde tutacağım, belki iyice bir temizler, ufak bir rötuş boyası attırır, İstanbul'da evimin salonuna koyarım.
Yoksa sende mi GAGALI V-STROM'a geçeceksin abi ? 🙃

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yoksa sende mi GAGALI V-STROM'a geçeceksin abi ? 🙃
V-Strom'un ne kadar dayanıklı ve kaliteli olduğunu inkar edemem ama ben görünüş, form olarak adv tipi motorları pek sevemiyorum. Ha çok rahat ama baktım mı motorumu beğenmek isterim. Benzin olmuş 52 TL, cc düşürüp Cbr 500R bile düşünebilirim. Suzuki alacak olsam Gsx 8R biraz daha benlik ama o da bütçemi aşıyor.

Motosikleti
1190 ADV
Şu Haziran Temmuz ayları bana yaramıyor. 2 Sene önce kaza yapmıştım ve tüm Temmuz boyunca bırak sürmeyi, yürüyemedim bile. Geçen sene tüm Temmuz motorum servisteydi, bu sene de güneşte motor stop ediyor, çekiyorum gölgeye öyle çalıştırıyorum. Vampir gibi motor, güneşi görünce kıçı başı ayrı oynuyor.

Benzin deposunun havalandırma kanalları düzgün mü ? Güneşte çalışmamasının sebebi benzin buharı sıkışma yapması olabilir.

Motosikleti
1190 ADV
Onu da denedim, depo kapağı açık sürdüğümde bile devir düşüp motor stop edebiliyor.

Bence senin motorunun sıkıntısı benzin pompası. Hareket halinde stop ediyorsa ve soğumadan çalışmıyorsa pompa ısınıyordur, benzin gönderemeyince stop ediyordur. Benzin pompası çok pahalı bir parça değil, aynı akış hızını ve basıncı sağlayacak bir pompa bulup değiştirebilirsin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bence senin motorunun sıkıntısı benzin pompası. Hareket halinde stop ediyorsa ve soğumadan çalışmıyorsa pompa ısınıyordur, benzin gönderemeyince stop ediyordur. Benzin pompası çok pahalı bir parça değil, aynı akış hızını ve basıncı sağlayacak bir pompa bulup değiştirebilirsin.

Geçen sene ve 20.000 km önce onu da değiştirdim. Bakalım bir, pipo ve bujiden çözemezsem benzin pompasını da yenilerim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
@tommygun abi gel inat etme alalım sana bi honda monkey ömürlük kullan 👍
O çük kadar motorla gezdiğimi görürlerse esnaf beni mahalleye sokmaz, hakem olsalar sorgusuz sualsiz bana penaltı noktasını gösterirler, kız arkadaşım beni terk eder, evladım olsa ben yaşarken mirasımı reddetmeye kalkar, iş hayatımda rütbem düşer, forumda arkamdan "naaber lan minik?" diye dalga geçerler.

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
Geçen sene ve 20.000 km önce onu da değiştirdim. Bakalım bir, pipo ve bujiden çözemezsem benzin pompasını da yenilerim.
Neyse kendini yalnız hissetme, bende kısa bir süre önce motorumda daha önce olmayan bir ses duymaya başladım. Gazı kapatınca klik klik tarzında bloktan ses geliyor. Şüphelerim eksantirik gergisinden yana. Yavaştan malzemelerimi topluyorum. 2 tane manuel geri aldım, sentil çakısı, kelepçe pensesi vs derken daha motordan vida sökmeden 2binlira harcadım. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Neyse kendini yalnız hissetme, bende kısa bir süre önce motorumda daha önce olmayan bir ses duymaya başladım. Gazı kapatınca klik klik tarzında bloktan ses geliyor. Şüphelerim eksantirik gergisinden yana. Yavaştan malzemelerimi topluyorum. 2 tane manuel geri aldım, sentil çakısı, kelepçe pensesi vs derken daha motordan vida sökmeden 2binlira harcadım. Bakalım süreç nasıl ilerleyecek.
Sorunun kaynağını çözebilsem müdahale edip kurtulacağım ama her kafadan bir ses çıkması problem.

O çük kadar motorla gezdiğimi görürlerse esnaf beni mahalleye sokmaz, hakem olsalar sorgusuz sualsiz bana penaltı noktasını gösterirler, kız arkadaşım beni terk eder, evladım olsa ben yaşarken mirasımı reddetmeye kalkar, iş hayatımda rütbem düşer, forumda arkamdan "naaber lan minik?" diye dalga geçerler.

Torunum dersin..

Gsa 1300 ha. Tamamdır. Dükkanı nereye açacağız? Ben Manisa’dayım. Memcoş İzmir’de.Siz Bursa’da. Nikkfurie İstanbul sanırım.
Ortak lokasyon olarak İstanbul/Kızıltoprak. Ben de arada gelir yağ-yağ filtresi, hava filtresi, antifiriz ve fren hidroliği konusunda yardım ederim. Hadi fren balataları değişimi de benden. İyisiniz yine.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

*

Tommy, eli yüzü düzgün bir cruiser makine sana tam gider aslında. Deri ceket, nazi kask, pilot gözlüğü bir de gidondan aşağı püsküller. Rahmetli Zorgan abi gibi gezersin kaskı düzelte düzelte.

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150

Tommy bu motoru alırsan bende alıcağım bütün aksesuarlarınıda sana hediye ediceğim. Hodri meydan

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

haydaaa bu ne ya, ktm mi ?

daha kaç km ki ? max 70k dır tahminim.

Sorunun kaynağını çözebilsem müdahale edip kurtulacağım ama her kafadan bir ses çıkması problem.
Yukarda tarif ettiğim şekilde bir denesen Tommy en azından problemin senkron kaynaklımı değilmi netleşir , gazı çevir altta hareket eden telin ucunu görüyorsan hiçbir yeri sökmeden bir tornavida ile müdahale edilebilir..

Motosikleti
Ns200 15"
Ortak lokasyon olarak İstanbul/Kızıltoprak. Ben de arada gelir yağ-yağ filtresi, hava filtresi, antifiriz ve fren hidroliği konusunda yardım ederim. Hadi fren balataları değişimi de benden. İyisiniz yine.

*

Tommy, eli yüzü düzgün bir cruiser makine sana tam gider aslında. Deri ceket, nazi kask, pilot gözlüğü bir de gidondan aşağı püsküller. Rahmetli Zorgan abi gibi gezersin kaskı düzelte düzelte.

2.25 den itibaren izleyiniz. :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Koltuğun altında ateşleme beyni olması lazım..
Bende de NX vardı..Aynı sıkıntıyı yaşadım.. Motor güneşte kaldımı çalışmaz dı..

Sorun sigara kutusu kadar bir ateşleme beyninin içindeki elektronik karttaki lehim çatlakları..
Isındığı zaman lehimler ayrılıyor devreyi tamamlamıyor..
Çözümü kartı çıkarıp lehimleri havyayla tazeliyordum..
Çünkü hondadan beyin sormuştum 2500 lira demişti..O motor çok eski demişlerdi.. Japonyadan getirticez demişlerdi..
Düşünsene motoru 5000 bine almışım ... :ROFLMAO:
2 senede 1 lehim tazeliyerek 10 yıldan fazla bindim...
Tek sıkıntı yaşamadım ondan sonra..
Anılar anılar , şimdi gözümde canlandılaaaarrrrr... . :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

haydaaa bu ne ya, ktm mi ?

daha kaç km ki ? max 70k dır tahminim.
honda Monkey.. 150 liraya yakın...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar