Motosikletlerde Usulsüz Silindir Hacmi Artışına Hapis Cezası

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Samsun merkezli 'motosikletlerde usulsüzlük' operasyonu​

6 ilde 'motosikletlerde usulsüz silindir hacmi artışı' ile ilgili düzenlenen operasyonda bilirkişi raporları doğrultusunda toplam 12 motosiklette motor hacmiyle oynandığı netleştirildi. Yürütülen çalışmalar neticesinde, 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

motosiklet.silindir.hacmi.artisi.jpg

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, 'kamu kurum ve kuruluşları zararına nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik' suçlarına yönelik yürütülen soruşturma sonucunda önemli bir operasyona imza atıldı.
Yapılan çalışmalar sonucu, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) muafiyeti, muayene, trafik sigortası ve sürücü belgesi işlemlerinde sağlanan kolaylıklardan faydalanmak amacıyla silindir hacmi 50 cc ve altında olan, basit günlük kullanım amacıyla üretilen motosikletlerin motor kısımlarında değişiklik yapıldığı tespit edildi.

6 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Bazı bayiler tarafından, motosikletlere piston dönüşüm kiti eklenerek silindir hacimlerinin usulsüz şekilde artırıldığı ortaya çıkarıldı.
Samsun merkezli olarak Ankara, Ordu, Düzce, Bolu ve Sinop illerini kapsayan eş zamanlı operasyon kapsamında, bilirkişi raporları doğrultusunda toplam 12 motosiklette motor hacmiyle oynandığı netleştirildi.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Yürütülen çalışmalar neticesinde, 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
İfadesi alınan 11 kişi serbest bırakılırken, U.Ö. ise bu sabah Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

40fngC.jpg

F54

modifiye suç mu?
arabalara da bu işlemi yapıyorlar kuş serisinin alayı böyle onları yapanlarıda tutuklayıp karakola götürsünler

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Her şey bitti bi bu mu kaldı. Önce şu vergi işine çözüm bulsunlar.

Motosikleti
D400
Arabalarda ehliyet farkı yok, motorlarda 49cc B sınıfı üstü A1 - A2 - A diye gidiyor.

Esas problem artış değildir, artışın usulsüzlüğe ve kanun dışı kullanımı ört pas etmesidir.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Arabacılar ile üçkağıtçı motorcuları bir tutabilenlere şaşırıyorum, şaşı bakıyorum.
Siz hiç 2,5 litre motorlu karga görünümlü şahin gördünüz mü? Vergi, sigorta ödememek için 1.0 motorlu araba alıp motorunu 3.0 motorla değiştireni gördünüz mü?
Puştluk millet olarak kanımıza işlemiş/işlenmiş galiba. :rolleyes:

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Motorların kaç cc olursa olsun ehliyet kapsamına alınması gerekiyor. Araba eğitimi verdiğin adamı 2 tekerli güçsüz bir ölüm makinesiyle trafiğe salıyorsun, ne fren yapmasını ne viraj dönmesini biliyor.

Daha az önce kadın bir meslektaşım 50cc scooter almış. Hiçbir bilgisi yok arkadaşı bayiden getirecek. Mecbur bunları ben öğreteceğim kendi başına öğrenene kadar defalarca kaza atlatacak çünkü.

50cc ile 100-125cc bir scooter arasında zerre fark yok. Daha üst hacimler neyse ama bunların ikisi de aynı kapsamda değerlendirilmeli. Zaten trafikte de stok 50cc yok gibi bir şey.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Motorların kaç cc olursa olsun ehliyet kapsamına alınması gerekiyor. Araba eğitimi verdiğin adamı 2 tekerli güçsüz bir ölüm makinesiyle trafiğe salıyorsun, ne fren yapmasını ne viraj dönmesini biliyor.

Daha az önce kadın bir meslektaşım 50cc scooter almış. Hiçbir bilgisi yok arkadaşı bayiden getirecek. Mecbur bunları ben öğreteceğim kendi başına öğrenene kadar defalarca kaza atlatacak çünkü.

50cc ile 100-125cc bir scooter arasında zerre fark yok. Daha üst hacimler neyse ama bunların ikisi de aynı kapsamda değerlendirilmeli. Zaten trafikte de stok 50cc yok gibi bir şey.
Bence o yüzden B ehliyet 125 değil 50 bile sürememeli. Motosiklet ile araba çok farklı dünyalar.

Memurlarımızın eğitim seviyesini gösteren fotoğraf ( kopyalamayı beceremedim ).

Adam altı üstü 50 cc lik motosikletin hacmini değiştirmiş, eline kelepçe, koluna da iki memur girerek sevk edilmiş.

Not: Burada suçu hafifletmek, veya suçsuz demek istemiyorum. Eminim adama adresi versen kendi taksi tutar öyle gider di.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
belgelerde 50cc geçen motorların motor hacimlerini modifiye ile yükseltmek hem ehliyet sınırları, hem mtv hem sigorta hem ötv her konuda farkediyor haliyle devletin bu konuyu evrakta sahtecilik konusunda değerlendirmesine şaşırmamak lazım.
Bayiler bu 50cc diye geçiyor ama biz bayiden çıkmadan 80cc'ye çevirip veriyoruz diye açıkça pervasızca kanunsuzluk yapıyorlardı devlet ses çıkarmıyordu, şimdi devlet uyanmış duruma.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adam altı üstü 50 cc lik motosikletin hacmini değiştirmiş, eline kelepçe, koluna da iki memur girerek sevk edilmiş.

Not: Burada suçu hafifletmek, veya suçsuz demek istemiyorum. Eminim adama adresi versen kendi taksi tutar öyle gider di.
Bu da işte burası ortadoğu, devlet kuralları kafasına göre baen uygular bazen uygulamaz bazen canı isterse ibret olsun diye orantısız şiddette uygular.
Oysa kural başından beri düzgün uygulanıyor olsaydı böyle şeyler olmazdı.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Arabacılar ile üçkağıtçı motorcuları bir tutabilenlere şaşırıyorum, şaşı bakıyorum.
Siz hiç 2,5 litre motorlu karga görünümlü şahin gördünüz mü? Vergi, sigorta ödememek için 1.0 motorlu araba alıp motorunu 3.0 motorla değiştireni gördünüz mü?
Puştluk millet olarak kanımıza işlemiş/işlenmiş galiba. :rolleyes:
Bu gözler onunda gördü. Hatta Spor anadolda 2.5 lt Ford motoru, 73 wv beatleda Porche motoru gördü. Yerli Ferrari bile gördü.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Altı üstü 50 TL'lik banknotun üstüne bir sıfır daha ekleyip 500 TL yapan kalpazanın ne günahı var değil mi? İkisi de kağıt, ikisinde de 5 ve 0 rakamları var sonuçta.
Ayrıca neredeyse her mesajınızda memurlarla ilgili bir iğneleme, aşağılama gayreti var. Memurlarla yaşanmış kötü bir maceranız mı var anlayamadım. Şimdi tapu sicil muhafızlığında görevli bir memur "yav şu emekli kimya müyendizlerinin eyitim seviyesi bi fotugıraf paylaşmaya bile yetmiyor, diplomayı gasteden kuponla almışlaa" dese hoş olur mu bilemiyorum.

Bu gözler onunda gördü. Hatta Spor anadolda 2.5 lt Ford motoru, 73 wv beatleda Porche motoru gördü. Yerli Ferrari bile gördü.
Günlük kullanımda normal trafikte gördüm diyorsun mu? Onu yapan ağbiler/aplalar LPG de taktırmışlardır mutlaka. 🥱

Altı üstü 50 TL'lik banknotun üstüne bir sıfır daha ekleyip 500 TL yapan kalpazanın ne günahı var değil mi? İkisi de kağıt, ikisinde de 5 ve 0 rakamları var sonuçta.
Ayrıca neredeyse her mesajınızda memurlarla ilgili bir iğneleme, aşağılama gayreti var. Memurlarla yaşanmış kötü bir maceranız mı var anlayamadım. Şimdi tapu sicil muhafızlığında görevli bir memur "yav şu emekli kimya müyendizlerinin eyitim seviyesi bi fotugıraf paylaşmaya bile yetmiyor, diplomayı gasteden kuponla almışlaa" dese hoş olur mu bilemiyorum.
Osman emmi hiç bir memurla ( polis ve tapu sicil memurları dahil ) veya bölümle şahsi bir problemim yok.

Olayları bir biri ile karıştırmanın, suç suçtur, hepsi eşit demenin anlamı ve mantığı da yok.

Ben hukukçu değilim bu adamın tam ne ceza alacağını veya almayacağını bilemiyorum.

Ama adamın elleri kelepçeli, kollarına iki memur girmiş vaziyette fotoğraflarının çekilip, kurbanda kasabın elinden kaçmış dana muamelesinin de reva olmadığını düşünüyorum.

Sonuçta hepimiz bir şekilde suç işliyoruz veya işleyebiliriz. Buna uygun muamele görmek herkesin hakkı.

--------------- Bu insanların eşi, dostu, akrabası, seveni, sevmeyeni yok mu? İnsanları bu şekilde teşhir etmek de ekstra bir ceza değil mi? ------

Bir zahmet memurlarımızda kime nasıl davranacaklarını öğrensinler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Günlük kullanımda normal trafikte gördüm diyorsun mu? Onu yapan ağbiler/aplalar LPG de taktırmışlardır mutlaka. 🥱

ya bence kalpazan benzetmen doğru değil de boş verelim.

benim asıl merak ettiğim şu;
yaslıveacemi kimya muhendisi mi dedin ?

yok daha neler :)

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Bence o yüzden B ehliyet 125 değil 50 bile sürememeli. Motosiklet ile araba çok farklı dünyalar.
Ben de onu diyorum işte, güçsüz olması herkesin kolayca kullanabilmesi demek değil, bisiklet değil bu. B eğitiminde motosiklet kullanımıyla ilgili eğitim veriliyor olsa sorun yok, kadın motorun yanından bile geçmemiş ve yasal olarak sürebilecek şuan.

Motosikleti
D400
bende A sınıfı ehliyet var o zaman bende 1.0 otomatik arabaları kullanabileyim.

B sınıfı ile 50cc olayı zaten saçmalık

Valla kasıtlı olarak illegal işlem yapan herkese eşşek gibi ceza kessinler, zerre üzülmem. 50cc'i 55 yapana bile kessinler.

ben bu işi anlamadım ya . Haber izlemediğim için sanırım . Piyasada ne kadar TK03 varsa 50cc 'den 125 cc yapılmışken sadece 12 motor ne alaka ??

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
çin malı motosiklet satıp bu işi yapmayan bitane servis yok memlekette dümenden 2 3 kişiyi tutuklamışlar kalan 100bin kişi işine devam ediyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar