Biraz araştırdım, %49.9 hissesi Bajaj firmasındaymış. Bmw firması da gizli destek veriyormuş. Araştırabilirsiniz. Konu açarken kaynak belirtebilirseniz konuya daha detaylı hakim olabiliriz.
Kaynak; https://trf1.net/motor-sporlari/motogp/ktmnin-gelecegi-guvence-altina-alindi-gizli-yatirimci-bmw-mi/15570/#:~:text=KTM'nin I,9,euroya daha ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.
Mahkemede gizli bir sponsor borçları kapattı mı denmiş?
Bajaj zaten KTM'in finansal açıdan sahibiydi ancak hisse yapısı olarak Pierer'in kontrolündeydi. TRF1'in haberinde bahsedilen Şubat'taki konu geçen hafta sonuçlandı. Bajaj toplamda €800 mio ateşledi ve KTM'in sahibi olan Pierer Mobility AG'nin %75 hissesine sahip olan Pierer Bajaj AG'deki hisselerini %49,9'dan %100'e çıkarma hakkı kazandı. Stefan Pierer Haziran'da CEO'luktan ayrılacak, zaten KTM CEO'luğunu bırakmıştı, ana şrketi de bırakacak.
Üsttek cümle karışık gelmiş olabilir.
KTM Husq falan filan bunların tamamı Pierer Mobilty AG diye bir firmaya ait.
Bu firmanın %75'i Pierer Bajaj AG'ye ait, %25'i borsalarda morsalar.
Bi Pierer Bajaj AG'nin %50,1'i Pierer Industrie AG %49,9'u ise Bajaj Auto International diye bir firmaya ait - o firma da Hollanda merkezli
Bu Hollanda merkezli firma Pierer Bajaj AG'nin tüm kontrolünü "alabilecek" - bu işlemlerin hepsi onaya bağlı
PIERER Mobility AG: Pierer and Bajaj enter into call option agreement that enables a future change of control
Pierer Bajaj AG is the majority shareholder of PIERER Mobility AG. Pierer Industrie AG holds a 50.1% stake in Pierer Bajaj AG. The remaining 49.9% is held by Bajaj Auto International Holdings B.V. ("Bajaj BV").
Today, Pierer Industrie AG has concluded a call option agreement with Bajaj BV which enables Bajaj BV to acquire the shares of Pierer Industrie AG in Pierer Bajaj AG and thus indirect control over PIERER Mobility AG until the end of May 2026. Such a change of control requires regulatory approvals. Shares may be transferred under this call option to Bajaj BV once all regulatory approvals have been obtained.
Until these approvals are received, the current control situation will remain unchanged.
BMW'nin ilgisi KTM'in kendisi ile ilgili olmak zorunda değil.
MotoGP operasyonlarını yine BMW satın alabilir, Hintliler de burada kalmak isteyebilir - F1'deki yarış takımı ile isim veren üreticinin bağımsız olabilmesi durumu MotoGP'de de yaygınlaşıyor. CFMOTO'nun Moto2 takımı var.