KTM Hintli Bajaj ın oldu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bajaj 800 milyon kredi cekip şak diye KTM nin kısa vadeli borclarını kapamış.

Evet bir zamanlar yere göğe sığdırılamayan ready to race hintli oldu hintliiii. ahahaahah

inşallah hintliler daha güvenilir motorlar yaparlar.Arıca tip çok öneml..
Çoğu kimse boceğe benzeyen motor almaya pek hevesli değil.bu iki konu halledilirse hintli ktm başarılı olur.

hindu ktm başarılı olur da rekabeti getirir inş
300 cc shot bardak hacimi motorlara teknoloji ekleyip allayıp pullayıp yarım milyona satmazlar inş onlar da

Acaba ktm de bajaj gibi bir modeli 20 sene aralıksız üretecek mi :)
Olumlu açıdan bakıyorum. Umarım bajaj ın 450 mt 650 mt tarzında touring motor çıkarmasına vesile olur da biz fakirler de bu touringe binebiliriz...

• Beğen
Tepkiler: AKS
Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Bir Avrupalı tarafından alınmasını bekliyordum, yazık olacak KTM'ye. Eldekilerin değerini bilmek lazım. Darlık'taki selam almayan pilot gözlüklü tayfanın gözü yaşlı, BMW'ye geri dönerler artık.

Gün gelecek Japonları da Çinliler ya da Hintliler alacak. İşte kıyamet o gündür.

:)

honda hariç olabilir tommy. 3 gün oncenin haberi.

"Honda'nın motosiklet imparatorluğu yavaşlama belirtisi göstermiyor. İlk motosikletini 1949'da bir araya getirdiğinden beri (1948'de kuruldu), Japon devi şu ana kadar dünya çapında 500 milyon motosiklet üretti - iki tekerlekli dünyasındaki hakimiyetini vurgulayan şaşırtıcı bir sayı. Bu adamlar çok tehlikeli"

diyor..

:)

honda hariç olabilir tommy. 3 gün oncenin haberi.

"Honda'nın motosiklet imparatorluğu yavaşlama belirtisi göstermiyor. İlk motosikletini 1949'da bir araya getirdiğinden beri (1948'de kuruldu), Japon devi şu ana kadar dünya çapında 500 milyon motosiklet üretti - iki tekerlekli dünyasındaki hakimiyetini vurgulayan şaşırtıcı bir sayı. Bu adamlar çok tehlikeli"

diyor..
BİM inde satışları 30 senedir sürekli artıyor ama en vasat ürünlerde BİM de 😅

bu arada dün yaptığım datca- ayvalık yolunda
her 5 bmw den 4 u selam verdi.

africa gorunce saygıda kusur etmiyolar.

fakat foca-aliağa arası gs 850 kullanan hanımın yanından gecerken minik bir kornaya bastım.

erkek olsa basmazdım sanırım. karşılık vermedi.

bundan sonra kadınlara selam melam yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

BİM inde satışları 30 senedir sürekli artıyor ama en vasat ürünlerde BİM de 😅

hehe avut kendini nikicim :)

insallah suzi yi çinli veya hinli alır :)

hehe avut kendini nikicim :)

insallah suzi yi çinli veya hinli alır :)
Banane yahu Suzuki nin mirasçısımıyım😅
hangi ülkeden kim alırsa alsın ,
motordan aldığım keyfe bakarım peeeh..
Honda Japonda ne oluyor bana hitab eden motoru yok ,
Bir NX500 alacaktım önce yok çektiler sonra fiyatı yarım milyona çıkardılar yuh..

bu arada dün yaptığım datca- ayvalık yolunda
her 5 bmw den 4 u selam verdi.

africa gorunce saygıda kusur etmiyolar.

fakat foca-aliağa arası gs 850 kullanan hanımın yanından gecerken minik bir kornaya bastım.

erkek olsa basmazdım sanırım. karşılık vermedi.

bundan sonra kadınlara selam melam yok.
Eskiden az motorcu vardı selam veren fark ediliyordu şimdi yer gök motorcu kornayı bana mı basıyor yoksa trafiğe mi ayırt edemiyor insan.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Buna diğer yandan bakmak lazım. Belki bajaj yüksek cc motosiklet sınıfına adım atar. Belki düşük bütçede çinlilere rakip yüksek cc çıkarırlar. Belki düşük bütçede çinlilere rakip adv motor çıkarırlar. Eskiden sadece know how ilişkileri vardı diye biliyorum. O da sadece tek silindirliler içindi. Şimdi belki işler değişir. Fakirin yüzü belki bu sefer gülür.

Gün gelecek Japonları da Çinliler ya da Hintliler alacak. İşte kıyamet o gündür.
Tamamen aynı fikirdeyim. Volvo bile çinlilere satıldı. Bunun yanında çinli markalar iyi motosiklet yapabiliyorlar. Sıkıntı serviste ve yedek parçada . Bir gün bunlar da değişecek. Bunu ilk gören biz de değiliz. Yoksa Trump neden durup dururken çinlilere ek vergi getirsin.
Adamlar her şeyi üretiyorlar. Tek problemleri stabilite. Bunu da aşarlarsa vay halimize.

Biraz araştırdım, %49.9 hissesi Bajaj firmasındaymış. Bmw firması da gizli destek veriyormuş. Araştırabilirsiniz. Konu açarken kaynak belirtebilirseniz konuya daha detaylı hakim olabiliriz.

Kaynak; https://trf1.net/motor-sporlari/motogp/ktmnin-gelecegi-guvence-altina-alindi-gizli-yatirimci-bmw-mi/15570/#:~:text=KTM'nin I,9,euroya daha ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

ya kardeş kaynak diye verdiğin seye bak. şubat ayında ktm ye ne olacak sorusunun sorulduğu zamanlardan dandik bir link veriyosun bize.

google dan bi aratma yapmak bu kadar zor değil ya. Herseyi benden beklemeyin kaynak vermeme gerek yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eyvahh

Killingroad 10 dk dır sayfada.

Şimdi 19 paragraflık aslında neler olduğunu anlatran bir destan gelecek gibi.

Hakkımda hayırlısı :d

edit:2 15 dk oldu. bende ter boşanıyor şu an :(

Son düzenleme:
Biraz araştırdım, %49.9 hissesi Bajaj firmasındaymış. Bmw firması da gizli destek veriyormuş. Araştırabilirsiniz. Konu açarken kaynak belirtebilirseniz konuya daha detaylı hakim olabiliriz.

Kaynak; https://trf1.net/motor-sporlari/motogp/ktmnin-gelecegi-guvence-altina-alindi-gizli-yatirimci-bmw-mi/15570/#:~:text=KTM'nin I,9,euroya daha ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Mahkemede gizli bir sponsor borçları kapattı mı denmiş? :D

Bajaj zaten KTM'in finansal açıdan sahibiydi ancak hisse yapısı olarak Pierer'in kontrolündeydi. TRF1'in haberinde bahsedilen Şubat'taki konu geçen hafta sonuçlandı. Bajaj toplamda €800 mio ateşledi ve KTM'in sahibi olan Pierer Mobility AG'nin %75 hissesine sahip olan Pierer Bajaj AG'deki hisselerini %49,9'dan %100'e çıkarma hakkı kazandı. Stefan Pierer Haziran'da CEO'luktan ayrılacak, zaten KTM CEO'luğunu bırakmıştı, ana şrketi de bırakacak.

Üsttek cümle karışık gelmiş olabilir.
KTM Husq falan filan bunların tamamı Pierer Mobilty AG diye bir firmaya ait.
Bu firmanın %75'i Pierer Bajaj AG'ye ait, %25'i borsalarda morsalar.
Bi Pierer Bajaj AG'nin %50,1'i Pierer Industrie AG %49,9'u ise Bajaj Auto International diye bir firmaya ait - o firma da Hollanda merkezli
Bu Hollanda merkezli firma Pierer Bajaj AG'nin tüm kontrolünü "alabilecek" - bu işlemlerin hepsi onaya bağlı

PIERER Mobility AG: Pierer and Bajaj enter into call option agreement that enables a future change of control

Pierer Bajaj AG is the majority shareholder of PIERER Mobility AG. Pierer Industrie AG holds a 50.1% stake in Pierer Bajaj AG. The remaining 49.9% is held by Bajaj Auto International Holdings B.V. ("Bajaj BV").

Today, Pierer Industrie AG has concluded a call option agreement with Bajaj BV which enables Bajaj BV to acquire the shares of Pierer Industrie AG in Pierer Bajaj AG and thus indirect control over PIERER Mobility AG until the end of May 2026. Such a change of control requires regulatory approvals. Shares may be transferred under this call option to Bajaj BV once all regulatory approvals have been obtained.

Until these approvals are received, the current control situation will remain unchanged.

BMW'nin ilgisi KTM'in kendisi ile ilgili olmak zorunda değil.
MotoGP operasyonlarını yine BMW satın alabilir, Hintliler de burada kalmak isteyebilir - F1'deki yarış takımı ile isim veren üreticinin bağımsız olabilmesi durumu MotoGP'de de yaygınlaşıyor. CFMOTO'nun Moto2 takımı var.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tamamen aynı fikirdeyim. Volvo bile çinlilere satıldı. Bunun yanında çinli markalar iyi motosiklet yapabiliyorlar. Sıkıntı serviste ve yedek parçada . Bir gün bunlar da değişecek. Bunu ilk gören biz de değiliz. Yoksa Trump neden durup dururken çinlilere ek vergi getirsin.
Adamlar her şeyi üretiyorlar. Tek problemleri stabilite. Bunu da aşarlarsa vay halimize.
Evet, bu çinli ve hintlilerde en büyük sıkıntı servis bu da çinlilerin değil bizdeki kanun/kural/hukuk olmayışı ve yerli ithalatçıların da bu durumdan gayet güzel faydalanması yüzünden büyük oranda. Bajaj servis mevzuları biraz daha oturmuş durumda görünüşe göre ama onda da sorunlar hala var gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar