sezonu kazayla kapattım... :(

Merhaba arkadaşlar,
Dün 30 ekim 2006 da , öğlene doğru evden çıkıp karşıya beşiktaşa okula gidiyordum .Yağış fazla olmasına rağmen motorla gitmek istedim , boğaziçi köprüsünden beşiktaş sapağından döndükten sonra tam barbaros bulvarına dönülen virajda fren lambam yansın diye sadece dokunduğum ön frene basınca yerdeki yağa denk geldim ve motor altımdan uçtu gitti.
Asfalt doğal olarak ıslaktı ve baya uzun bir mesafe asfaltın üzerinde takla attığımı ve sürüklendiğimi hatırlıyorum .:pale: sürüklenirken gerçekten ölüyorum zannettim. yağışlı havada nasıl motor kullanılır, teknikler nelerdir hepsini bilen ve uygulayan bir kişiyim ama ıslak asfalt bir de yağa denk gelince ön tekerim kaydı ve düştüm.
Bana çok şükür ki pek birşey olmadı diyebilirim gerçekten ucuz atlattım.Ayağımda bot vardı , sırtımda sırtlık üzerinde montum dizliklerim eldivenlerim ve kaskım.Son takladan sonra sırtımın üzerine düştüm ve kafamı da çarptım yere ve biraz daha sürüklendim yerde.Sadece belimin yanındaki kemik aslfaltra sürtünmekten biraz kanadı ve morardı onun dışında ayağım bile burkulmadı.Revit mont parçalanabiliyormuş bu arada . :cherry: Dirsek kısımlarından parçaladım montu.
Motorumda da sinyal yerinden çıktı sadece onun dışında pek birşey yok vites yamulmuştu , saolsun bir kurye arkadaş hemen durdu yanıma geldi birşeyin var mı diye.Motor vitese geçmiyordu o bir anahtarla doğrulttuk vitesi ve eskisi gibi oldu.
sizden ricam bu kişisel zevkimizi eğer motosikleti zorunlu bir araç olarak görmüyorsanız riske girmeyin .Yağmurda güvenli sürüş olabilr ama yağ kuru asfalttaki gibi fark edilmiyor ve hiç bir şekilde şansınız olmuyor .Emin olun sıkmadım freni sadece dokundum , motoru da yatırmadım virajda tabi mümkün olduğu kadar.Motorumu bugün mart nisan ayına kadar çıkarmamak üzere uykuya yatırdım inanın çok özliycem motora binmeyi baharın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum :queen: Çok çok ucuz atlattım ...Kendinize dikkat edin.

Gerçekten çok üzücü, geçmiş olsun... Tam koruma ile motora binmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldun. Umarım Senin başına gelen bu üzücü kazayı en hafif şekilde atlatmanda korumalarının büyük faydası olduğunu arkadaşlarımız bir kez daha görür ve tam koruma olmadan kimse motoruna binmez...

Umarım yaşayacağın en büyük ve son kaza bu olur. Kazasız keyifli sürüşler dilerim...:rendeer:

@vınvın
Sana ve hepinize teşekkürler arkadaşlar.

Tam koruma çok önemli.Sırtlığı uzun süredir almak istiyordum hem soğuktan koruyor hem de omurilik böbrek koruması çok önemli.Montunuz ne kadar kaliteli olursa olsun onun sırt koruması kesinlikle yeterli değil bence sırtlık şart.Ensemden başlıyor belime kadar sarıyor .Eğer bunu geçtiğimiz günlerde almamış olsaydı herhalde sırtım zedelebilirdi ve dolayısıyla omuriliğim de .Gerisini zaten düşünmeye gerek yok . Herkese kazasız güvenli sürüşler dilerim.

İşin ilginç yanı motor yolun ortasında kaldı ben motorun ilersin bir kişi bile arabasından inip de bir şeyin var mı diye gelmedi yanıma .Motorcu kurye arkadaş olmasa napardım bilmiyorum.Motorcunun motorcudan başka dostu yok bir kez daha gördüm bunu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun hocam bencede bu yağmurlu havada sürüş olayı baya bir riskli dikkatli olmak lazım iyiki koruman sağlammış korumanın öneminede deyinmişsin teşekküler...

gecmis olsun cok sinir bozucu bi kaza cok sukur sana birsey olmamis; ole tatli su motorcusu dolduruslarina gelmeyelim arkadaslar cok guzel demis tronic zorunlu arac gormuyorsaniz riske girmeyin diyerek:cat:

Geçmiş olsun birader, şanslıymışsın ki tam koruma kapışmışsın asfaltla. Ucuz atlatmışsın, malum trafik, dört ayaklılar ezer adamı valla.
Nazar boncuğun ve son kazan olur umarım :rendeer:

çok geçmiş olsun birader. allah herkesi beterinden korusun.

Arkadaşım geçmiş olsun, umarım bu son olur. Ben de bi önceki motorumla yağmurda sıkıntılı zamanlar geçirmiştim. Onun için yağmurda kullanmayı sevmiyorum, hatta şimdiki motoruma yağmur deymedi bile. Çok zorunlu olmadıkça yağmurda kullanmayın arkadaşlar ne kadar deneyimli olsanızda sonuçta iki teker ve zemin ıslak. Nolucağı belli olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar