A2 enduro/touring motosiklet tavsiyeleri

Herkese merhaba foruma yeni katıldım. 23 yaşında A2 ehliyet sahibiyim. Rks r250 model bir motorsikletim var. yaklaşık 4 yıldır motosiklet kullanıyorum. Scooter ile başladım yavaş yavaş cc büyüttüm. Bu yaza inşallah uzun yol yapma planlarım var. Beni parça konusunda yormayacak, arıza çıkarmayacak, çıkarsa da rahatça çözebileceğim her ülkede parçasını bulabileceğim bir yol motorsikleti arıyorum. Çok eski motosikletlere girmemekle birlikte Şubat 2025 itibarıyla 250.000TL bütçem var. CC takıntısı olan ya da çok güçlü motorsiklet arayan birisi değilim uzun yolda 120 yapsın, araçların etrafında sıkıştığımda beni bi şekilde oradan kurtarsın yeterli. Zaten çok fazla hız tutkunu olduğum söylenemez. Kafamdaki bazı modeller Jawa rwm500, Royal Enfield Himalayan, CRF250, Suzuki Vstorm 250. Kullanan ya da tavsiye verebilecek olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Boy 1.73 kilo 75. Kafamdaki rota yaklaşık 15bin km yapıyor. 3-4 sene sorunsuz binmek istiyorum. Aracım da Toyota olduğu için Japon modellere şu an daha yakınım çünkü sorunsuz olduklarına eminim. Cevaplayan herkese teşekkürler.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sele yormaz dersen ben crf250 Rally öneririm. Hafif ve keyifli bir motor. Şehir içinde kullanım için de çok pratik. Dağa taşa çıkması da Çok zevkli.

Selamlar hoşgeldiniz. Bu bütçede Himalayan olmaması lazım, eğer varsa ben kesinlikle Himalayan derim. Jawa hakkında bilgim yok, V-Strom 250 çok kötü bir güç/ağırlık oranına sahip. CRF hiç kullanmadım ama taş gibi olduğunu hepimiz biliyoruz, dünya turu yapan birçok kullanıcısı var. Yine de biraz eğlence, biraz güç, biraz da farklılık olsun Himalayan olsun :)

Selamlar hoşgeldiniz. Bu bütçede Himalayan olmaması lazım, eğer varsa ben kesinlikle Himalayan derim. Jawa hakkında bilgim yok, V-Strom 250 çok kötü bir güç/ağırlık oranına sahip. CRF hiç kullanmadım ama taş gibi olduğunu hepimiz biliyoruz, dünya turu yapan birçok kullanıcısı var. Yine de biraz eğlence, biraz güç, biraz da farklılık olsun Himalayan olsun :)
Hoşbulduk yanıtınız için çok teşekkürler. Himalayan ile sıfır bir Crf250L modeli arasında yaklaşık 70bin tl fiyat farkı var sizce değer mi buna?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sele yormaz dersen ben crf250 Rally öneririm. Hafif ve keyifli bir motor. Şehir içinde kullanım için de çok pratik. Dağa taşa çıkması da Çok zevkli.
Boy konusunda problem yaşar mıyım diye düşünmüştüm. Alçaltılmış sele ya da alçaltma kiti var mıdır nasıl yapılır bilginiz var mı?

Motosikleti
Yamaha XSR700
Boy konusunda problem yaşar mıyım diye düşünmüştüm. Alçaltılmış sele ya da alçaltma kiti var mıdır nasıl yapılır bilginiz var mı?
Ben boy konusunda problem yaşayacağını pek düşünmüyorum. 88.5cm sele yüksekliği varmış. Ben 183cm boyumla 90cm sele yüksekliği olan voge 300 rally kullandım. Bir sıkıntı yaşamadım. Zaten genel olarak süspansiyonları yumuşak olduğu için oturunca çöküyor. Yine de alçaltma kitleri mevcut. Yüksek hissederseniz alçaltılabiliyor. Bu arada 250 bin bütçe ile himalayan deyince benim aklıma Himalayan 411 geldi. O yüzden CRF önderdim. Biraz daha yol odaklı kullanım olacaksa Himalayan 450 de alınabilir bütçe artıyorsa.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
uzun yol yapacaksanız ve 120 sabit gidecekseniz tek silindir 250cc yeterli değil benelli trk702x bakabilirsiniz 0a yakınları 300 civarında trk 502xi de bütçenin altında bulabilirsin genelde alıp sürmeyi beceremeyen insanlar satıyorlar daha rodaj bakımı gelmeden ama bütçe yetseydi kesinlikle honda nx500 derdim :rolleyes:

Motosikleti
D400
Fix önerim D400 japon olsun dersen cb250r , biraz güçlü olsun dersen mt25

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
250.000'e 2016-2018 CB500F falan bulunmaz mı acaba? Çok uzun yol yaptım onunla; naked ama rahat motordur. A2 ehliyete uygun, taş gibi dayanıklı bir bloğu da var; 30.000'de daha yeni açıldı denebilir. (Yeter ki sahibi iyi kullanmış ve bakmış olsun...)

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
Bütçeyi zorlayıp temiz bir KTM 390 ADV almanızı tavsiye ederim. Diğer seçeneklere göre en pahalısı olabilir fakat en özellikli motor aynı zamanda. Hem ufak çaplı arazi sürüşlerine gelir, hem uzun yola gider, hem şehir içi kullanımda uygun olur. ABS, Viraj ABSsi, Çekiş Kontrol vs güvenlik destekleri de mevcuttur.

CRF250L yada Rally %80 asfalt dışı sürecekseniz mantıklı, onun dışında motor bloğu sağlam olsada diğer aksamları sürüşü ve konforu direkt etkileyecek şekilde iyi değil. Süspansiyonları aşırı yumuşak, şasi zayıf. 2 kişi 50km den fazla yol gidilmez.

Vstrom 250, çift silindir olması ile öne çıkıyor. Yol şartlarında konforlu sağlam motordur. Fakat 250cc lik bir motor için çok ağır. Aksesuarları ile birlikte 200kg gelir. Buda performans bakımından bayağı geride bırakıyor motoru.

250cc seçeneklerden hepsi zorlayarak 120km/h yapar ama o süratte konforlu bir şekilde gidemezsiniz. Tırmanışlarda yavaşlar, istediğin zaman sollama yapmaya imkan vermez.

Himalayan ve Jawa'yı kullanmadım.

uzun yol yapacaksanız ve 120 sabit gidecekseniz tek silindir 250cc yeterli değil benelli trk702x bakabilirsiniz 0a yakınları 300 civarında trk 502xi de bütçenin altında bulabilirsin genelde alıp sürmeyi beceremeyen insanlar satıyorlar daha rodaj bakımı gelmeden ama bütçe yetseydi kesinlikle honda nx500 derdim :rolleyes:
Benelli trk502 yi gormustum yakisikli biseydi. 702x de bana fazla gelecegini dusunuyorum acikcasi. Benelli tnt125 ile yaklasik 10.000km yol yaptim Istanbul’da sehirici harika bir motordu pitir pitir istedigim yere girip cikiyordum 😃
Sorun da cikarmamisti bende oldugu surec boyunca. Ama yenileri nasil pek bi bilgim yok kalitesi vs. yurt disinda parca agi var midir japon kadar sorunsuz mudur? Tesekkurler yanit icin

Fix önerim D400 japon olsun dersen cb250r , biraz güçlü olsun dersen mt25
D400 denemistim fena degildi ama Japon kalitesinde midir aradigim ozellikleri bulabilir miyim emin degilim. O fiyatlara dolu dolu bi d400 bulabilirim diye dusunuyorum ama.

Motosikleti
D400
Türkiye içinde her şehirde parçasını bulursun; problem yaratan bir motor değil.
Açıkçası ikinci el piyasası durgun, sanırım 160-170 bine çok düşük km 2023 2024 model bulabilirsin D400 için. Ama tek silindir etkisi biraz titriyor alet.

Yurtdışı tamir durumunu bilmiyorum, ne söylesem yalan olur.

Tabi ki japon kalitesinde değil; japon / avrupa olmayan modeller arasında ktm'den sonra en sağlam seçenek sadece.

Çift silindir olması ve dünya genelinde aktifliği sebebiyle bana mt25 daha iyi bir seçenek gibi geldi

Bütçeyi zorlayıp temiz bir KTM 390 ADV almanızı tavsiye ederim. Diğer seçeneklere göre en pahalısı olabilir fakat en özellikli motor aynı zamanda. Hem ufak çaplı arazi sürüşlerine gelir, hem uzun yola gider, hem şehir içi kullanımda uygun olur. ABS, Viraj ABSsi, Çekiş Kontrol vs güvenlik destekleri de mevcuttur.

CRF250L yada Rally %80 asfalt dışı sürecekseniz mantıklı, onun dışında motor bloğu sağlam olsada diğer aksamları sürüşü ve konforu direkt etkileyecek şekilde iyi değil. Süspansiyonları aşırı yumuşak, şasi zayıf. 2 kişi 50km den fazla yol gidilmez.

Vstrom 250, çift silindir olması ile öne çıkıyor. Yol şartlarında konforlu sağlam motordur. Fakat 250cc lik bir motor için çok ağır. Aksesuarları ile birlikte 200kg gelir. Buda performans bakımından bayağı geride bırakıyor motoru.

250cc seçeneklerden hepsi zorlayarak 120km/h yapar ama o süratte konforlu bir şekilde gidemezsiniz. Tırmanışlarda yavaşlar, istediğin zaman sollama yapmaya imkan vermez.

Himalayan ve Jawa'yı kullanmadım.
Seyir hizim yaklasik 100-110km arasi oluyor asagi yukari uzun yol yaparken. 30 kiloya yakin bir yukum olacak maksimum ve tek kisiyim. Agir vasita sollarken cok uzmesini istemem aciklasi o yuzden vstormdan uzaklastim biraz. Crf evet kullanan herkes cok sorunsuz oldugundan bahsediyor ama uzun yolda ruzgar kaynakli asiri konforsuz oldugu da soylenmis yabanci forumlarda. Kafalar biraz karisik bakalim nasil birsey olacak. Tesekkur ederim yardim icin

Yurtdışı olarak Avrupa'yı kast ediyorsanız genel olarak en yaygın gördüğüm kadarı ile kawa ve bmw.

Bence size trk 502 üzerinde biraz daha düşünün gerçi İtalyan diye bilinir ama bizde ki yerliler kadar hangi ülkenin malı olduğu tartışılır..

Tabii hangisini seçerseniz seçin sıfır olsun.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ulan nx500 çok tatlı çok kusursuz motor da fiyatı 350 olsa yok satardı vallahi

ulan nx500 çok tatlı çok kusursuz motor da fiyatı 350 olsa yok satardı vallahi
Valla 350 yi bulsam 400 u de cikarirdim galiba o motor icin borca harca girilir 😃😃

200 bin bandında KTM 250 adventure da var. Yıllardır KTM ye binmek istemişimdir var mı kullanan öneren acaba?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar