Başlığı okuyunca gözüm uzaklara daldı..
2025e 15 gün kaldı konuyu hortlatalım seneye 250likleri 400den mi almaya başlarız
Okadar büyük bir fiyat artışının olacağını hiç sanmıyorum. Biraz abartmıyor musunuz?
Okadar büyük bir fiyat artışının olacağını hiç sanmıyorum. Biraz abartmıyor musunuz?
2025e 15 gün kaldı konuyu hortlatalım seneye 250likleri 400den mi almaya başlarız
yav bu ne amotorluktur. fiyatlar katlanmışşşmış
2015 asagari ücret 950-1000 tl
2025 asgari ücret 24.000 olsa
kaç kat artmış ? 24 oluyor galiba. sanki ücretler aynı kalmış gibi ezbere yorumlar neden yapılıyor ?
cahillik bence.
senin düşündüğünü millet de düşünüyor ama sen bir ayrıntıyı kaçırıyorsun, piyasa ölüyor artık, kredi imkanları daha fazla kazık, artık millet ev kirası ve faturalara ve gıda tüketimine daha fazla oran ile para ödeyince artık para arttıramıyor ve yükselen faizler yüzünden araçta alamıyorlar...
yani eskiden 5 ay para biriktirip aldığım motosikleti şu anda 15 ay para biriktirsem alamıyorum çünkü fiyat uçmuş oluyor..
yani durum bu, muhtemelen senin cebinde hazır para var yada sen hazır para üzerinde hesap yapıyorsun... öyle değil işte, 6 aylık düşünmen gerek en az ki o bile yetmez motosiklet almak için para biriktirmeye.
edit: yani biraz insaf, millet parasını bitcoin de mi saklayacak altında mı yoksa dolar mı yoksa euro mu nasıl saklayacak parasını? baksana herkes ne yapacağını şaşırdı, yıl başından sonre devülasyon olduğu zaman biz ne yapacağız? ben şu anda gsr600 motorumu tamir ettirecektim ama yıl başından sonrasını bekliyorum, paramı tl olarak saklamıyorum.. önümü göremediğim için paramı cebimde tutuyorum şu an.
belki işsiz kalacağız ne biliyorsun?
yav bu ne amotorluktur. fiyatlar katlanmışşşmış
2015 asagari ücret 950-1000 tl
2025 asgari ücret 24.000 olsa
kaç kat artmış ? 24 oluyor galiba. sanki ücretler aynı kalmış gibi ezbere yorumlar neden yapılıyor ?
cahillik bence.
ekonomi, enflasyon alım gücü böyle hesaplanmıyor ama sen bilirsin tabi.