- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosikletin parasını ödedim. Sigortasını yatırdım. Motosikletin kontrolleri için bayide bıraktım. Bayramın 3. günü kontrollerin tamamlandığını söylediler. Sigorta yaptırdıysam motoru alabileceğimi söylediler. Bayram tatili olduğu için plakayı çıkaramadım. Bayi ile ev arası 3,7 km. Motoru evin önüne bağlarım. Tatilden sonra da plakayı çıkarır kullanmaya başlarım diye düşündüm. Bayideki adama, polis çevirirse verdiğin bu teslim belgesini göstersem polis ceza yazar mı dedim. Hiç bir Türk polisi o kadar insafsız olmaz dedi. Al götür ama kullanma dedi. Bayiden 0 km motorla çıktım. Daha 3 km bile yapmamışken 10917 TL ceza yazıp motorumu bağladılar. Bu sizin için yeterince açıklayıcı oldu mu? Şimdi benim sorduğum soru şu. Ceza iptali için mahkemeye gidersem kazanır mıyım, yoksa kayıp mı ederim? Bu konuda tecrübesi olan var mı?
Ceza haklı ve kanunlara uygun şekilde kesilmiş; iptal falan edilmez boşuna uğraşmayın...
Gaflet ve talihsizlik birleşmiş bu olayda; zaten plaka çıkmadan kullanamayacaktınız, bayide dursa ne olurmuş ki? Yok eğer plaka çıkana kadar kullanırım mantığında idiyseniz iyi ders olmuş. (Keşke bu kadar pahalı bir ders olmasaymış - o ayrı konu...)