Çelikten Sıpam, Biricik motorum, Gözümün bebeği Mobidik'ime taktıracağım yeni ANLAS marka lastikler Ankara'daki evime ulaştı.
Yeni lastiklerimi de şamriyalli seçtim. Benim için şamriyalli lastiği onartması daha kolay. Ayrıca jantlara değişmesi lazım dediler. Büyük masrafa girmek istemedim. Yeni lastikler kaliteli ama şamriyalli.
Lastikleri değiştirtirken sibopları da metal L şeklinde olanlarla değiştirirsen lastik havası kontrol ederken falan L subap çok daha rahat oluyor.
Espresso onun jant çapı büyük, 17 jantta lastik havalarını kontrol etmek yada hava basmak kolay. Bizim gibi küçük jant çapı olanlarda sorun oluyor. Ayrıca arican siboplara bence masraf yapmaz.![]()
Bu hafta ustam şehirdışında olduğundan lastikler değişmedi. Motora da binemedim haliyle...
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:57 ----------
Motosikletimi köye götürüp bundan sonra köy çıkışlı gezilerde kullanmaya karar verdim. Köyde köpek sorunu var biraz ama bunu dert etmeyeceğim. Erkekliğin onda dokuzu kaçmak. Kaçarız köpeklerden...
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:19 ----------
Genelde paylaşımlarımı yazılı mecrada yapmayı seviyorum. Size Blog sitemin adresini vereceğim. Bu sitede yazmaya devam edeceğim. Foruma her şeyi zamanında yazamayabilirim ama Blog sitemi yolda da olsam güncel tutmaya çalışabilirim.
https://motogezisolo.wordpress.com/
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:59 ----------
Bundan sonra paylaşımlarımı kendi blog siteme link vererek yapmayı planlıyorum.Böylece her şey yerli yerinde ve sağlamca saklanabilecektir.
Bugün motosikletli gezilerimde kullanmak üzere kendime çakı, şarj cihazı, tırnak makası, diş fırçası ve macunu gibi ihtiyaçları sipariş ettim. Gezilerimde gitmek kadar durmak da önemli yer teşkil etmekte. Bu yaz güzel bir gezi yapmayı hayal ediyorum. Bakalım kısmet. Sağlık durumları elverirse...
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:22 ----------
Motosiklet hayatımda birçok uzun yolculuğa çıktım. Birkaç yerde lastik patlattım. Lastiğin patlaması çok sevimsiz bir durum. Bunu kendim tamir edebilirim belki ama elimi vurmuyorum bu işe. Gerçekten lastiğinizi tamir edebilmek sizi daha özgür kılar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:59 ----------
Ben bir süredir yanımda yedek şamriyel taşıyarak bu sorunu çözüyorum ama onu da değiştirecek birine ihtiyacım oluyor...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:00 ----------
Bugün lastiği patlak motorumu yerinde 15 dk kadar çalıştırdım. Bu haftasonu bu işin çözülmesini ümit ediyorum. HAdi inşallah!
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:21 ----------
Bugün Angara'da zaman zaman yağan yağmur nedeniyle Mobidik'i yapamadık. Belki kısmet yarına...