Cb125F in varken baska bir commuter almak ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Cümleten selamin alekum,

Eleştiriler ;

Arka fren kampanaymiş.
Abs yokmuş.Turkiye yi Hindistan mi saniyormuş Honda,yaziklar olsunmuş.
Tvs 125 20.000 tl daha azmis, daha iyimis.
Fiyat çok pahaliymis,89.000 olsaymis iyimis.
falan filann..

Öncelikle;

https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/news-and-views/news/2023/january/best-selling-bikes-2022

Ne yaziyor burada ?

İngiltere de en cok satan iki motordan biriymiş degil mi ?
Yani bu motor avrupada da leblebi gibi aliniyor.Hindistan,pakistan bangledes olmakla ilgisi yok yani.

Guzel.

Peki bu bestseller motor yurtdisinda kaça satiliyor ?
İngiltere de 117.300 tl
Fransa ve İtalya da 100.400 tl

Bizde ise 99.500 tl.

Mesela Ktm 125 duke adamlarda 165.000 tl ye satilirken bizde 229.500 tl ye satiliyor.
Sözde avrupa motorlari bizde ucuz satiliyor degil mi ? Vergi avantaji var cunku.

Kisacasi,fiyat super.

Tvs varmis, Hero varmis =)
tvs ne lan ? hero kim ? Akli basinda bir insan boyle bir karşilaşrirma yapmaz.

Arka fren kampana, abs de yok. Yok evet abs li modellere bakabilirsiniz isinize gelmiyorsa.

Kolacan 100 km de 1 lt yaktirmis.Fabrika verisi 1.4 lt.
Ben buna sapka cikariyorum şapka

18 inc on jant ile en kralini(afrika/ktm adv 890 gibi) arazide tokatlarim.
Ben Balikesir Kepsut tayim.
Kendine güvenen gelsin, benim gectigim yerlerden dusmeden gecsin, anahtari size birakacam.

Sozun özü;
mukkemmel bir makina.bundan sonra bana karada ölüm yok.benzin 50 tl olsa bile umrumda degil.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motorunuz şimdiden hayırlı olsun. Kolaçan uzun bir süredir kimin teknesine binse onun düdüğünü çalan bir vlogger. Kurye zamanlarındaki samimiyeti yok. Değişmeyen tek şeyi berbat şivesi. Haliyle 1 lt yaktırmışsa sponsorluk gitmesin diye muhtemelen gaz vermeye korkmuştur.

Bence Tvs ve Hero'yu da itin bir tarafına sokmak da çok mantıklı değil. Forumda aynı segmentte Tvs ya da Hero'yu on binlerce km kullanıp da memnun olan epey bir üye var. Her iki marka da bu segmentte kendini kanıtlamış markalar.

Sözün özü herkesin motoru kendine güzel.

Cümleten selamin alekum,

Eleştiriler ;

Arka fren kampanaymiş.
Abs yokmuş.Turkiye yi Hindistan mi saniyormuş Honda,yaziklar olsunmuş.
Tvs 125 20.000 tl daha azmis, daha iyimis.
Fiyat çok pahaliymis,89.000 olsaymis iyimis.
falan filann..

Öncelikle;

https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/news-and-views/news/2023/january/best-selling-bikes-2022

Ne yaziyor burada ?

İngiltere de en cok satan iki motordan biriymiş degil mi ?
Yani bu motor avrupada da leblebi gibi aliniyor.Hindistan,pakistan bangledes olmakla ilgisi yok yani.

Guzel.

Peki bu bestseller motor yurtdisinda kaça satiliyor ?
İngiltere de 117.300 tl
Fransa ve İtalya da 100.400 tl

Bizde ise 99.500 tl.

Mesela Ktm 125 duke adamlarda 165.000 tl ye satilirken bizde 229.500 tl ye satiliyor.
Sözde avrupa motorlari bizde ucuz satiliyor degil mi ? Vergi avantaji var cunku.

Kisacasi,fiyat super.

Tvs varmis, Hero varmis =)
tvs ne lan ? hero kim ? Akli basinda bir insan boyle bir karşilaşrirma yapmaz.

Arka fren kampana, abs de yok. Yok evet abs li modellere bakabilirsiniz isinize gelmiyorsa.

Kolacan 100 km de 1 lt yaktirmis.Fabrika verisi 1.4 lt.
Ben buna sapka cikariyorum şapka

18 inc on jant ile en kralini(afrika/ktm adv 890 gibi) arazide tokatlarim.
Ben Balikesir Kepsut tayim.
Kendine güvenen gelsin, benim gectigim yerlerden dusmeden gecsin, anahtari size birakacam.

Sozun özü;
mukkemmel bir makina.bundan sonra bana karada ölüm yok.benzin 50 tl olsa bile umrumda degil.

Hocam honda bile bu kadar savunmuyor motorunu. Ayrıca İngiltere Frensa ile falan tl kıyaslaması yapmışsınız. Sizce mantıklı mı? Alım gücü enflasyon falan yok direkt kur dönüşümü yapıp bizden pahalıya satıyorlar demişsiniz. Öyle Mükemmel bir makina falan da değil en azından 2024 te. 90'larda üretilmiş olsa dediğiniz doğru gerçekten mükemmel bir makina. Sırf ucuz diye güzelleme yapmamak lazım motor çağdışı bir motor. Alınır mı alınır hele ki bu ekonomide gerçekten fiyatı da güzel. Ama unutmamak lazım artık yıl 2024 oldu teknoloji çağındayız ve ben bu motorda teknoloji falan görmüyorum. Sadece bu kadar övmeniz biraz garibiime gitti. Honda bayisine gitsek bu kadar övecek çalışan bulamazsınız.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hocam honda bile bu kadar savunmuyor motorunu. Ayrıca İngiltere Frensa ile falan tl kıyaslaması yapmışsınız. Sizce mantıklı mı? Alım gücü enflasyon falan yok direkt kur dönüşümü yapıp bizden pahalıya satıyorlar demişsiniz. Öyle Mükemmel bir makina falan da değil en azından 2024 te. 90'larda üretilmiş olsa dediğiniz doğru gerçekten mükemmel bir makina. Sırf ucuz diye güzelleme yapmamak lazım motor çağdışı bir motor. Alınır mı alınır hele ki bu ekonomide gerçekten fiyatı da güzel. Ama unutmamak lazım artık yıl 2024 oldu teknoloji çağındayız ve ben bu motorda teknoloji falan görmüyorum. Sadece bu kadar övmeniz biraz garibiime gitti. Honda bayisine gitsek bu kadar övecek çalışan bulamazsınız.

Monkey var 168.000
Yamaha xsr125 var 178.000
Duke 125 in fiyatini zaten yazdim

Siz teknoloji yenilik diyosunuz, cagdisi diyorsnuz ama bence bu motorun olayini pek anlamamisiniz.neyse..

Forumdan Uzaklaştırıldı
İngilteredeki Hindistanlı ve Pakistanlılar alıyordur bunu kesin. :cherry:

"Küfür gibi model.

Tamam Honda kalitesi diyoruz da bu fiyatlara olmamalı bu tarz komüter aletler. Olacaksa da trk kanal dahi olsa abs olsun değil mi? Hangi çağda yaşıyoruz. Bu tarz motorlar aşırı..."

Bu yorum sana ait.

Fiyatin ucuz oldugunu gosterdim.
Avrupa da bestseller oldugunu da gosterdim.

Ama sen gelip hala kotuluyosun.

Ne yapalim,bajaj hero miro alip 300 km sonra bloktan damlayan yaglara bakip uzulsek daha mi iyi olurdu ?

Gayet nefis bir motor, ben cok mutluyum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar 250
Abi Allah mübarek etsin, istersen gece sarıp sarmalayıp birlikte yatın yani bana ne?

Abs olmayan motorlarda fren kitlemelerini gördükçe Abs olmayan motorlara karşıtlık oluştu bende, yok o riski alan arkadaşlarımızı da Allah korusun ne diyelim. Zevkler renkler de değil, Honda'nın yaptığı her şeyi beğenenlerdenim ben de(Pcx'in gidonunu savundum yıllar evvel) ama cık, üç kuruş pahalı olaydı da abs olaydı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
ABS'siz olması dışında hiç bir kötü yanı yok.
Haa, piyasada ucuz diye alınan sonra gezek keyfi almak yerine dertleri ile uğraşılan tonla dandik çinli/hintli motor varken onlarda abs var da ne oluyor, abs gerektiğinde çalışacağı garantisi var mı onlarda? Ucuz olsun diye dandik çinli / hintli almak yerinne bu alınabilir, en azından bunda abs yok ona göre usturuplu süreyim denir.

Umarım honda böyle modellere 5-6 yıl içinde abs de ekler.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Hırbo'cum hoş geldin. Özledik valla.

reo

Ben de bu üslup bir yerden tanıdık geliyor diyordum... :)
Şaka bir yana motor amacına uygun güzel yapılmış ama biraz daha ucuz olabilirdi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Burası nasıl bir forum ya ?

Biri kufur eder gibi konusup sonra da kotu bir sey mı dedim der ve Bu kişiyi 3 kişi likelar.Diğeri hırbo diye biri olduğumu iddia eder.
Bir başkasi fiyatin uygun olduğunu hala kabul etmez.Bestseller olduğunu gosteririm onu hintli alıyodur der.
Kolaçan 1 lt yaktırdı derim,gaza basmamıştır o derler.Gaza basmayan her motor 1 lt yakıyormuş sanki

Bir hintliye göre fazladan verdiğim 20.000 TL bana fazlasıyla doneceğini biliyorum.
Mondial driftle size başarılar dilerim.Daha da yazmayı dusunmuyorum.

Son düzenleme:

reo

Benimki şakaydı kardeşim, oraya da yazdım.

Fakat daha önce de biryerde yazmıştım, 3 ay kadar önce Raider aldığımda bu motor gelmiş olsa hatta gelecegini bilsem almazdım. Ben bu motoru beğendim, zaten eskiden beri Honda seven biriyim vesselam.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Benimki şakaydı kardeşim, oraya da yazdım.

Fakat daha önce de biryerde yazmıştım, 3 ay kadar önce Raider aldığımda bu motor gelmiş olsa hatta gelecegini bilsem almazdım. Ben bu motoru beğendim, zaten eskiden beri Honda seven biriyim vesselam.

yok sizin için demedim zaten.Fiyat biraz daha iyi olabilirdi diyen birine çok bişey diyemem =)
Honda bu motoru vergi dezavantajı olduğu halde Avrupa da satılan fiyatın da altına getirdi,doğru mu ? Doğru.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
komık gercekten hayırlı olsun madem aldınız ama abs bence bayaa onemlı benım ıcın

reo

Yamaha'nın da bu sınıfta bir model getirmesi gerekirdi. Acaba yakında bir cevabı olur mu dersiniz Honda'ya?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar