Arka çantaya ceza

İstanbul'da ticari olmayan motosikletlerde arka çantalara ceza yazıldığı söyleniyor. Başına gelen var mı?

Motosikleti
yok:(
bu polisle olan yaklaşımına bağlı bence, bana henüz yazmadılar, yazmayacakları anlamına gelmiyor ama zıtlaşmamak lazım, ruhsata işli değilse yazabilir

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Çıkarılabilir arka çantalara (makul boyutlarda) bir şey demezler. Ama kurye gibi kocaman bir şeyle dolaşıyorsanız, ticari olarak algılayabilirler.

Kuryelere ceza yazıp motoruda 15 gün bağlıyorlar ama hususi kullanımda problem yok..ticari maksatla kullanılan motosikletlerin çanta ruhsata işlenip ehliyetede bazı sertifikaların ekkenmesi gerekiyor , çevirmede polisden duyduğum bilgidir.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
vıdeo ya guvenmeyın yazıyor rahat rahat

Muayeneden bile hafif kusur olarak geciyor,sonuçta teknik değişiklik ruhasata işlenmeli.Yobaaz´ın da dediği gbi hususi kullanımda tamamen olaya ve yaklaşıma bağlı olarak bir sonuç çıkar.yaklaşık 10 yıldır surekli kullandım okadar kuryelik yaptım,tura cıktım cok cevirmeye girdim fakat bir ceza durumu olmadı.

Benim yılbaşından beri gözlemlediğim polisler kesinlikle talimat almış her türlü ceza için.İstanbul dan Kayseri ye arabayla gittim geldim 85 ve 92 km hızla iki hız cezası yemişim. İşyerimin önündeki yolda tam 2 haftadır sürekli polis var gelene geçene ceza yazıyorlar. Park yapılmaz tabelası olmamasına rağmen park eden her araca ceza yazıyorlar. Aynı şekilde topcase için de ceza yazmaya başlamışlardır. Bu ara dikkat etmekte fayda var emniyet şeritine bile girmemeye özen gösterin topcaseleri çıkarabiliyorsanız çıkarın derim ben.

Motosikleti
Soru: Trafik kurallarının uygulanmasından şikayet edilen ülke aşağıdakilerden hangisi değildir?

a) Az gelişmiş ülke
b) Çok gelişmiş ülke
c) Hiç gelişmemiş ülke
d) Gelişir gibi olan ülke
e) Gelişmesi mümkün olmayan ülke

Bu topcase konusunda yazılı bir genelge var ama trafik polisleri yanlış yorumluyor gerçi kendileride gariplik olduğunun farkındalar , TSE nin verdiği bilgiye göre arka yolcu koltuğunuda kaplayan çantalar tadilat sayılıyor ve projelendirilip tekrar muayeneye girilecek geçerse ruhsata kaydedilecek ki bu çantalar min 90 lt , şimdi biz gidip normal ebatlarda 45 lt lik bir çantayı ruhsata işletmek istesek ruhsatta istihap haddi de tek kişiye düşüyor yani yolcu koltuğumuz boş çantamız küçük ama arkaya birini alsak yine ceza yiyeceğiz , bu kadar garip bir durum :D yan çantalarda sıkıntı yok diyorlar istersek ramazan davulu gibi 75+75 sağlı sollu takalım şehir içinde katliam yaşayalım/yaşatalım istiyorlar :) ülkenin sorunu tecrübesiz insanların yetkilendirilmesi , motosiklet hakkında zerre tecrübesi olmayan adama/kuruma yetki verirsen al sana etki , her konuda böyleyiz maalesef bir kanun çıkıyor millet birbirini boğazlıyor :(

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Soru: Trafik kurallarının uygulanmasından şikayet edilen ülke aşağıdakilerden hangisi değildir?

a) Az gelişmiş ülke
b) Çok gelişmiş ülke
c) Hiç gelişmemiş ülke

Valla kurallar sonuna kadar uygulansın. Ama herkese istinasız. Yasaksa yasak, cezaysa ceza. Göreceez, bakacaaz kiminki kaç kilo geliyor muhabbetinde polis yatırıp kelepçeyi de vursun.

a) Az gelişmiş ülke
b) Çok gelişmiş ülke
c) Hiç gelişmemiş ülke

Hayat dinamiktir her an, her şey değişir.

Şartların değiştiği hızda kurallar değişmez işte bu geçiş sürecinde bazı şikayetlerin de olması normaldir ve bence sağlıklıdır da.

Motosikleti
Arkadaşlar sınav ucu açık değil, çoktan seçmeli...

a) Az gelişmiş ülke
b) Çok gelişmiş ülke
c) Hiç gelişmemiş ülke

Soru hangisidir diye sorsaydı kesinlikle C derdim. Fazla iyimser cevaplar.

Polis çantaya takılacağına yurt genelinde ehliyetsiz,ruhsatsız, çalışma izinsiz takılan yemek kuryecilerini denetlesin

Adam akıllı denetleme yapsalar %50si trafikten çekilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar