20.haziran sabah 10:00 itibarıyla;
MB dolar : 23,65
Çarşı dolar : 23,33
Açlık sınırı : 10.362
Fakirlik sınırı : 33.752
Bence şuan pahalıEurobond alacağım ben artık anlaşıldı.
Bence şuan pahalı
Birkaç hazineci arkadaşım var, sorarız artık onların dediğine göre... Benim de fikrim yok açıkçası. Düz dövizde durmaktan her türlü iyi.
Eurobond için dövizlerin birbirine göre pozisyonuna göre zamanlara ve çıkarılan bondların da nominal değerlerine dikkat etmek gerekiyor. Tembelliğimden bu detaylara hiç bakmadım o yüzden ömrümde Eurobond almadım. Fabrikada tezgah yenileyen de var (long-term) tüh ulen para olduğu yerde saydı diyen de.
Sabır varsa çok yüksek hedefler yoksa Apple, Google, Microsoft gibi belirli şirketlerde düzenli alım bana daha cazip geliyor halen. Ancak orada iştah kabartan firmalara kapılmamak gibi önemli bir sabır testi de var. ICAD diye bir medical-scanner firmasına eğlence olsun diye girdim ben, şimdi baktım 27 Ocak'ta almışım, şu an USd bazında 27% artıdayım ama bu süreçte 80% artıya geçtiği de oldu, toplamda 30% ekside olduğum dönem de oldu. Bu gibi fırlamalara heveslenip lambır lumbur girme isteği geliyor bazen, orası sakat. Malum ABD'de bizdeki gibi saçma sapan devre kesici muhabbeti de yok. O yüzden belirli sektörlere firmalara düzenli alım temiz iş oluyor ki şu sıralar da faiz sopası ile halen düşük seviyede fiyatlar.
Türkiş eylül 2023 raporunu açıkladı.
Açlık sınırı : 13.334
Fakirlik sınırı : 43.433
Bekar çalışanın yaşam maliyeti : 17.336
Ne diyorlardı "yaparsa akp yapar".
Takdir etmek lazım!
Hakkaten dediklerini yaptılar.
Artık, çok küçük mutlu bir azınlık dışında hepimiz fakiriz.
Şu forumda fakir olmayan kaç kişi kaldı acaba?
"yinede evet" diye höykürenler pek ortada görünmüyor.
Ya halay çekmekle, yada ayın ortasını nasıl getiririz diye düşünmeklemi meşguller nedir...
Not : Tüikin rakamlarla oynayıp kandırdığı bizler birde Tükiş enflasyonuna bakalım.
Türkiş tarafından son 12 ayda ortalama mutfak enflasyonu %106 olarak tespit edilmiş.
Borsa olayı çok enteresan bir dünya.
Büyük paralar kaldırma şansı yokmu, var elbette.
Ama böyle forumlardaki bizlerin işi değil o.
Benim bir arkadaşım büyük paralar kazandı. Elbette kaybettiğide oldu. Ama uzun dönem bakınca epey büyük kazancı oldu.
Bundan 25 sene önce adamın yatak odasının tavanında dev monitör asılıydı. Başucunda dünya borsalarına ilişkin saatler. Saat çalınca uyanıp pc yi açıp yatakta işlem yapıyordu.
Ama tek işi buydu adamın.
Hongkok borsasından pirinç, ingiltere borsasından bakır falan alır satardı.
Bizim yapabileceğimiz şey değil bunlar.
Enagla tuik aradinda 1.65 fark icin birbirimizi kirmayalim,.
Kuvvetmira olsaydi seni tarumar ederdi,sanlisin.
Tek parti doneminin kirli sayfalarini actiracksin illa