- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Konu rüzgardan açılmışken, xmax de alt taraf daha çok rüzgar alıyor, ilave reflektor olmazsa kask da çok ses yapıyor. Domi de -tur paket- standart ön cam göğüse gelen rüzgarı kesiyor, kaskta türbülans yapmıyor, nisbi daha sessiz. Bu arada bahsettiğin rotaları zaman zaman ben de yapıyorum, sabah ayazında veya akşam serinliğinde bacaklarımın arasındaki motordan gelen sıcaklık hoş oluyor, elim üşüdüyse de ısıtıyorum.
Ammaaa pazar market alışverişi yapacaksam veya seyahate gittiğim yerlerden bir şeyler alacaksam xmax açık ara kullanışlı. Tekirdağdan kavun ve karpuz, keşandan peynir (evet hepsini bir seferde) yurtdışından çeşitli promilli sıvılar, reçel, kahve, börek, çocuklarıma lego oyuncak vb getirmişliğim vardır.
Benim xmax'ı aldıktan sonra rodaj bakımındayken bacak koruyucu denen öne iki yanlara takılan plastik parçalardan taktırmıştım, önden gelen bütün rüzgarı kesiyor hatta yağmurlu havalarda pantalon zaten kuru kalıyor ama botlarıma su bile değmemiş oluyor o kadar farketmişti, ön cama deflektör de takınca rüzgar alan tek yerim ellerim, kışın 4-5 derece havalarda İstanbul'da işe giderken yarım saatten sonra ellerim üşümeye başlıyordu ama sırtım terliyordu. xmax ile rüzgar almadan sürmeye alışmışım, geçenlerde İstanbul'dan gelirken öndeki deflektörün tutan parçası kırıldı, deflektörsüz sürünce bütün rüzgarın ön camdan direkt kaskın üzerinde patlaması çok rahatsız etti, kulak tıkacı kullanmasam çekilir yol değildi.
Şimdi dominar aklıma girmişken rüzgar mevzusu da aklıma takıldı ama bir çaresi bulunur elbet, zaten şu an satışta olan UG modeli elciklerde rüzgar koruması ile geliyor, ön cama bir deflektör takarım, botlarım zaten sağlam adventure botlardan, pantalonum da kışlık modeli, artık pantalon üstüne rahat giyip çıkarmalık alt yağmurluk alırım, kışlık montun içine giymeye neopren iç mont almıştım terliyorum diye giymemiştim yepyeni duruyor dolapta onu giyerim gerekirse.
İlk fırsatta Lüleburgaz'daki dominar bayisine gidip görüşeceğim. Daha motoru alınca bir takım düzgün lastik lazım onun da farkındayım, sanırım çanta demirleri ile geliyormuş, arkaya çanta seti de şart, başka ne aksesuar gerekir ona da bakacağım. Sanırım bu vitesli motorlarda orta ayak da üzerinde gelmiyor sonradan taktırılıyor.
Vitesliye alışmak da bir günlük kapalı alan hakimiyet eğitimine bakar, zaten ehliyeti vitesli motosiklet ile almıştım, alışırım bir şekilde.