Ben de 6 tane çeyrek altın vardı googlde su an 16900 kusurat yapıyor alış icin.
Ben de az önce bozdurdum bana 16500 dedi
Kendi farkını mı koyuyor yoksa beni mi kazıkladı bu kuyumcu işleri nasıl yürüyor.
kuyumcular asıl parayı işçilikli olan bilezik kolye ve set takımlarından kazanır hemde öyle böyle değil
Googleda satış fiyatına bakınca yanıltır.
Alış fiyatına bakmak gerek.
Birde eski tarih yeni tarih farkı oluyor. Her ikisinin fiyatı farklı.
Şimdi ben bakınca 6 YENİ çeyreği, 6 x 2.785 liradan = 16.710 liraya bozdurabildiğimi görüyorum.
Tabi bu fiyatlar çarşıda, büyük toptancıda bozdurma fiyatları.
Harem, Sağlamoğlu, IAR, Nadir gibi yerlerde yani.
Düz kuyumcuya gidince, o adamda senden aldığını adam gönderip çarşıda bozduracak.
Birde şu ara FED açıklama yapacağından altın alımında herkes kararsız.
Altın ya patlama yapacak yada bir miktar düşüp 3-4 ay durağanlığa geçecek.
Haremin yoğunluğu altın üzerinedir. Genelde piyasa, altını buradan takip eder.
http://www.haremaltin.com/
Nadir Döviz adındanda anlaşılacağı üzere döviz takibinde daha iyi sonuç verir.
Keza yine gümüşte, piyasa kurucusudurlar. Gümüş fiyatıda Nadirden takip edilebilir.
http://www.nadirdoviz.com/fiyatekrani/
"Öyle böyle değil" az kalır
Geçen yaz hanıma 14 bine taşlı künye gibi bi şey aldık.
Zırt pırt kopunca bunu verip başka bir şey alalım dedik.
Kuyumcu 8.500 lira deyince beynim yandı.
İnanmayıp 5-6 kuyumcuya daha sorduk.
En fazla 9 bin verdiler.
benim anlamadıgım mantık mesela işli bir bilezik alıyorsun; altın olarak 10 bin tl ama işcilik oldugu için 15 bin tl.
geri alırken bize parayı ham altın olarak veriyor fakat söyle birşey var, her aldıklarını erittiriyor mu bunlar?
işciliği yok sayıp alıp; parlatıp düzeltip aynı işcilikle 18e satmadıgı ne malum?
benim anlamadıgım mantık mesela işli bir bilezik alıyorsun; altın olarak 10 bin tl ama işcilik oldugu için 15 bin tl.
geri alırken bize parayı ham altın olarak veriyor fakat söyle birşey var, her aldıklarını erittiriyor mu bunlar?
işciliği yok sayıp alıp; parlatıp düzeltip aynı işcilikle 18e satmadıgı ne malum?
Altın yumuşak bir metal olduğu için kullanırken kullanma durumuna göre bir miktar yıpranır. İyi anlayan göz bu yıpranmaları görür ve bunun kullanılmış olduğunu anlar bu altınlar yeniden satılmaz eritilir.
Ama bir çok kişi oğluna, kızına veya yakın akrabasına düğünde takmak veya yatırım amacı ile alır. Düğünde takılanların bir çoğu düğünde oluşan borçları kapatmak için hiç kullanılmadan tekrar bozdurulur. Yatırım için alınanlarda neredeyse hiç takılmaz ev, araba gibi şeyler almak istendiğinde bozdurulur.
İşte bu altınlarda sıvı deterjan ile yıkanır girintili çıkıntılı ise gözlükçülerin kullandıkları ulturasonik yıkamada yıkanıp vitrine tekrar konur.
Öyle her geri alınanı hurdaya atıp eritseler öööööö bu işin tadı kalmaz.![]()
Kişiliğimin nesi varmış