Pist günleri falan olmuyor mu? Uygun fiyatlı organizasyonlar vardır belki?
Pist günü var, ama var demeye bin şahit lazım...
İlk kez piste çıkanlar diye bir seans var, ama isteyen herkes çıkabiliyor. 20dk, 500TL. Transponder yok, pit kullanımı yok. Ama her isteyen ile ilk kez çıkabilenlerin aynı seansta olması hiç akıllıca bir şey değil. Hem karmaşa hem de güvenlik sıkıntısı kesinlikle yaşanıyor.
Biraz kurtlarını dökmek isteyenler için tüm gün diye bir paket var. 4x20dk, 2500TL. Bunu alınca sabahtan pit'e girebiliyoruz. Lastik ısıtıcı için elektrik dışında pek bieşy yok, hava ölçmek basmak için bir tane pompa dahi yok içeride. Transponder yine ekstra, 400TL. Ayrıca yalvar yakar belki bir ihtimal alabiliyorsunuz transponder çıktılarını. Ben defalarda aradım mail attım falan, tamam diyorlar ve gelmiyor. Transponderda her turun tüm sektörler tek tek zamanları yer alıyor. Anlayarak kendini geliştirerek sürmek isteyen birisi için çok çok önemli bir şey aslında.
Ama zaten 20dk'lık seanslar en azından benim gibi kişiler için gelişime ciddi engel. Bir tur lastiğin toparlanmasına geçse (ısıtıcım yok) ondan sonra 2 tur da benim tempomu bulmam için geçen süre. Seansın yarısı bitti bile neredeyse.
Bir başka sıkıntı, gün boyunca bu dediğimin dört defa tüm ekip için tekrar etmesi. 2.05 dönen adamla 3.05 dönen adamın aynı seansta pistte olmaları kadar saçma ve sıkıntılı bir durum yok. Bu sene yanılmıyorsam 4-5 defa aralarında çok hız farkı olan sürücülerin karşı karşıya gelmeleri sonucu kaza yaşandı, büyük saçmalık. Pisti otomobillerin çıktığı gün alıyorlar, herkes kar maksimizasyonu için kendine göre çalışıyor iyi hoş, güvenlik için anca millete kızıyorlar.
Arkadaşlarımız kaza yaptı, kendimiz hastaneye götürdük. Arabasız gelseydik ne olacaktı? Niye pistte 2 tane ambulans var? Sayılarının iki olması bir anlam ifade ediyor mu acaba şimdi?
80dk sıfır fasilite ve ekipman ile turlamak için $130 civarı bir para. Türkiye'yi bırak herhangi bir yerde pahalı..
Pistte benzin yok ya.

Lastikler 25psi iken pistten çıkıp benzinciye gidiyoruz yanımızda bidon vs yoksa.
Doğru düzgün bir pist sürüşü ve ilerleme için şimdi VIP adını verdikleri open pit günlerine girmek gerekiyor.
Fiyatı bir gün içinde 4 saat için 12.500TL
2 adet 2 saatlik seans ile yapılıyor (bi ara 4 saat tek seans da dendi ama yapıldı mı bilmiyorum), yine tüm gündeki diğer şartlar geçerli. yine a b c grupları yok, yine tur bindirebildiğim ya da bana tur bindirebilen adamlarla aynı anda çıkıyoruz. aynı saçmalıklar birebir geçerli.
Ondan sonra işte akşamları insan düşünmeye başlıyor. Ben bu ülkede supersport motorla ne yapacağım ki?
Bozhane gibi Hacıllı gibi spotlar olsa orada bir süre benzer kafa yapısındaki insanlar özgürce ve yine de etrafa tehlike saçmadan gidip performans sürüşü yapabiliyorlar..
Ama bir süre sonra "egzozcu tayfa" geliyor, gürültüsü patırtısı çöpü pisliği her türlü haltı yiyor. hem oradaki sürüşler tehlikeli hale geliyor, hem de köylü bezip yolu sabote edebiliyor. (bozhane'de gecenin 2'sinde 3'ünde buluşup köye 100-150m mesafede egzoz patlatma yarışına girenlerden sonra köylüler virajlara kum döktü).
Ben de bu sene Hacıllı'da bu öküzlerden birinin kafasını dizimle alıyordum, bir tanesi de yolun yarısında u atıp götümde bitince elimi biraz çektim, o günlerden beri gitmedim bu sene.
* Sokaklar pist değildir, Hacıllı da olsa pist değildir. Hacıllı'da en fazla yüksek yatış deneyimi yaşanabilir, pist bundan ibaret değil, pistte yaptığımın yarısını Hacıllı'da yapsam amele sümüğü gibi yapışırım. Lütfen halka açık yollarda performans sürüşü yaparken nerede olduğunuzu unutmayın.
Bütün bu olumsuz noktalara rağmen herkese mutlaka piste çıkmasını öneriyorum. Fiyatı böyle olmasa yemin ediyorum Vespa'yla bile çıkarım. Gerçekten bambaşka bir tecrübe pist ve biz bu kadar motor sporu cahili ülkede böyle güzel bir piste sahip olduğumuz için yine de çok şanslıyız. Şanssızlığımız, pistin varken yok olması.

Tek ihtiyacınız tam tur bağlanabilen mont ve pantolon ve diğer düzgün koruyucu ekipmanlar, deri olmak zorunda değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:36 ----------
Ha bir de benim RS'te Rosso Corsa 2'ler 8500km'yi devirdi. 3 ya da 4 tam pist günü dahil bu kullanıma. Bir günde lastik bitirmek için ya inanılmaz hızlı olmanız lazım da ya da ayarsız amortisör ve yanlış lastik basıncı ile çıkmak. Ben piste ilk çıkışımdan önce amortisörlerimi ayarladım ve harika bir lastikten 8500km çıkardım. Telleri melleri falan da çıkmadı öyle, ortada rain mark geldi sadece kenarlarda hala biraz yeri var. Bir de yanaklarda pist günlerinden sonra lgbt bayrağı açılmaya başladı, renkten renge giriyor lastik