ben işletme mezunuyum, master esnasında 2 dönem üst üste istanbulda ingilizce dalında ücretli öğretmenlik yaptım. pek çok devlet okulunda yapabilirsiniz. sizden hiç birşey istenmiyor. benim ne ingilizce bilgime bakıldı ne de pedofili miyim neyim kimim bi araştırma yapıldı.
ilk okulda, orta okulda, lisede yapabiliyorsunuz. müdür ve ya müdür yardımcıları size ne bir test uyguluyor ne de birşeyi ölçmekle ilgileniyor. sınıfa girin kapıyı kapatın çocuklar ders saatinde zıvanadan çıkmasın okulu rahatsız etmesin yeter diyolar.
durum böyle olunca da lisans mezunu vasıflı vasıfsız, iyi kötü, pedofili ya da değil, rahatsız ya da normal çocukla iletişimi olan olmayan, eğitici, öğretici kapasitesi olan olmayan herkes ücretli öğretmenlik yapabiliyor.
eğitim anlamında eleştiri yapmama gerek yok lisans mezunu insanı okula öğretmen yapmak okula, eğitime, öğretmene, öğrenciye herşeye hakaret. ama sistemimiz böyle işliyor.
bu işin yapılması da pek kolay değil, okulla, öğrenci ile uğraşmak zor iş. bir de karşılığında pek bişey almıyorsunuz.
ama bana soruyorsanız, eğitim sistemi içindeki kara deliklerden birisi bu malesef.
yapmak isterseniz yapmanıza bir mani yok ama hem sizler için hem de öğrenciler için tavsiye etmiyorum.