Fren çok iyi debriyaj bir miktar ince aşağı yukarı oynama mevcut araya pul koyayım dedim ama pul girmeyecek kadar az bir boşluk var. Debriyaj da kavrama ayarını yapamadığımı düşünüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:17 ----------
Manet çoğu şekilde uyumlu gibi sadece debriyaj az ince yukarı aşağı hafif bir kıpırdama var. Araya pul koyayım dedim pul girmedi çok ince bir boşluk var ama teli çekmede sıkıntı yok takılma filan yapmıyor. Sanırım debriyaj teli gerginlik ayarını yapamadım. Ama rölanti de az yüksek olsa iyi olur trafikta gaz vermeden debriyajla hafiften hareketlenmesi lazım. Az gaz verince bırak gideyim diye fırlıyor.
Debriyaj ayarını bir de aşağıdaki kısımdan yapmayı deneyin. Sanırım 10-12 açık ağız anahtar işinizi görecektir. Aşağıdaki örnek resimden yerini anlayabilir, bir iki denemeyle istediğiniz ayara getirebilirsiniz.
Manette bahsettiğiniz boşluk üretim hatası ile ilgili bir konu. Maneti kütüğe bağlayan kısımdaki bağlantı cıvatasının küçük oluşu veya kütükle manet arası boşluğun olması gerekenden fazla oluşuyla ilgili bir sorun olabilir. Problem eğer boşlukta ise araya bir parça koyarak boşluğu giderebilirsiniz. Bu metal bir pul olmak zorunda değil. Bir pet şişeden uygun boyutta kesip delerek yapacağınız küçük ara pullar da olabilir, gerekirse aynı puldan birkaç adet yaparak tam boşluğu ayarlayabilirsiniz. Pulları takarken gresle hafifçe yağlarsanız ömrü de oldukça uzayacaktır.