- Katılım
- 29 Tem 2015
- Mesajlar
- 18,486
- Motosikleti
- Sym Wolf Sb250Ni
Yasal olarak doğrusu nedir bilmiyorum ama pratikte şartları evi satan/kiralayan tarafın belirlediği kesin. Ben ev alırken çok gezdim, en sonunda kafama yatan biryer buldum ama adam ben satış için ücret ödemem zaten uygun veriyorum siz karşılarsınız dedi, alıcı satıcı harçlar vergiler falan adı her neyse hepsini ben ödedim.
Başka bir arkadaşım ev kiralarken sahibinden anahtarı aldı, gitti tek başına evi gördü sahibine anahtarı geri bıraktı, tamam tutuyorum dedi. Ev sahibide emlakçı olan amcasının oğlunun dükkanına yönlendirdi, kontrat yaparsın dedi. Emlakçı amcasının oğluda hiç bir şey yapmadan komisyon istedi. Arkadaşta komisyon vermek istemedi tabi adama sen ne yaptınki falan gibi konuştu ama cevap işine gelirse, mecbur komisyonuda ödedi.
Zaten uygulamada genelde satıcının tapu harcını da alıcı ödüyor. Yazılı olmayan kural gibi ve en azından İstanbul için konuşayım alıcılar yadırgamıyor bu durumu.