Sedat öncelikle hayırlı olsun kardeşim. Kazasız, belasız ve cezasız sürmen dileğiyle inşallah.
Benim eski motorum Driftti ve 10K km kadar kullandım. Baya memnundum. Hatta özlediğim günler bile oluyor ��
Öncelikle fren balataları kullanışa bağlı olmakla birlikte en az 10K km kadar gitmesi gerek. Çabuk biten, hızlı tükenen bir şey değil. Drift'in fren balataları orijinal ise DERHAL değiştirmelisin. Çünkü orijinal fren balataları aşırı kötü ve hissiyatsızdır. Değiştirdikten sonra farkı anlayacaksın. Değiştirdikten sonra unutmaki fren balatalarının rodaj dönemi vardır. Bir süre tam performans gösteremez, bir süre sonra kendine gelir.
Far meselesi benim de muzdarip olduğum konulardandı. Orijinal farından memnundum, aydınlatma olarak iyi iş görüyordu bence. Daha sonra onu 8W gücünde bi led ile değiştirdim ve hiç memnun olmadım. Daha sonra motorun yanlarına sis lambası takarak çözüm buldum. Sen kuvvetli bir led alarak çözebilirsin fakat dikkat et fanlı ledler bizim yuvalara oturmayabiliyor, problem çıkarabiliyor.
Motor yağında bizimkiler çok fazla yağ seçmez ama sentetik yağ kullanmaya gayret et. Ben hep Shell Advance 15-50w kullanıyordum. Eğer kışın soğuk yerde yaşıyorsan kışın 10-40W kullanman daha iyi olur. Onun haricinde Motul'da 5100 gayet iş görür. Kullanım klavuzunda 1000km'de bir yağ değiştir der fakat ben hep 3000 km kullanıp değiştiriyordum. Herhangi bir zararını görmedim. Çok sıkıştırmadan rahat rahat kullanan biriydim, eğer sıkıştırarak kullanıyorsan daha sık yağını değiştirmelisin.
Benzin göstergen km panelinde çalışıyorsa şamandıradadır problem. Benim de hep full gösteriyordu meğersem şamandırayı depoya ters takmışlar. Depodaki benzini boşalt daha sonra şamandırayı sök. Şamandıranın balon kısmı motorun önüne bakacak şekilde tekrar tak. O zaman çalışır yüksek ihtimalle ��
Her fren kaliperinin uyumlu balatası vardır. Bizimkinin balatası her yerde bulunur. Ön arka balatayı Isparta Çelik Motordan sipariş verebilirsin. Uygun fiyatlı verir. Internet siteleri de var ama tam hatırlamıyorum onu biraz araştırıp bulabilirsin.
Kafa kablolarıyla ilgili ben önceki sayfalarda nasıl yaptığıma dair gönderiler paylaşmıştım. Onları inceleyebilirsin. Depoyu söküp depo altına kabloları taşıyabilirsin. Kabloların hepsi yeterli uzunlukta. Sadece sinyal kablolarına ek yapman gerek. O da basit bi iş. Elin iş tutuyorsa kolaylıkla halledebilirsin. Önceki gönderilere bi bak
Arka amartisor ile ilgili hiç bir işlem yapamamıştım. 13K km'de iken sattım motoru. O zamana kadar hiç ihtiyaç duymadım.
Benim sana önerim eğer motoru yeni aldıysan kafanın rahat olması için bakım yap. Yağı değiştir yağ süzgecini temizle (sol tarafta altta bi kapak vardır onun içinde süzgeç var. Açarken dikkat et yay var içinde üzerine yağ sıçramasın bir anda fırlayabilir.) Onun haricinde balalatarından memnun değilsen ya da orijinal olduğunu biliyorsan mutlaka değiştir. Ama bak mutlaka. Frenler önemli. Hem ön hem arka balatayı değiştir. Arka fren pedalının ayarını kendine göre ayarla. Boş bir arazide manevra ve acil fren çalışmaları yap. Trafikte acil durumda faydasını görürsün. Bunlar haricinde sorun olursa yaz buraya burdan cevaplarız.
Hadi hayırlı olsun. Güle güle bin
Bu da bu forumdaki 1000 mesajımmış. Uzun zamandır girmiyordum, nasip bu konuyaymış