Bu işler duruma göre değişir. Ancak ülkemizde ahlak çok zor bulunan bir şey olduğu için herkesten kıllanmak refleks oldu ne yazık ki.
2014'te pulsar aldım, ilk ve tek aracım oydu, işe git-gel ve geziler ile yılda 10bin km ortalama yol yapıyordum, 2019'da 42bin km'de sattım. 2017'de Dominar aldım, yılda ortalalama 10bin'de onunla yaptım, 2017-19 arası 2 motor olduğu için Pulsarın km'si 50-55bin km olacakken 42'bin'de kaldı. Dominar da şu anda 36bin küsür km'de falan. Onun da aslında ortalamaya göre 50bin civarı olması gerekiyordu ama olmadı, neden mi; 2020 Ağustos'ta araba da aldım çünkü. Araba 2017 model i10, 2018 şubat çıkışlı. 2,5 senede 4900km yapmış, çünkü 5(yazıyla beş)Km'lik yola gidip gelmiş 2 yıl. Nereden mi biliyorum, çünkü abimin eşine almıştık, kredisinin bir kısmını da ben çekmiştim. 2020 Ağustosta aldıktan bu zamana o araba ile 18bin küsür km yaptım(araç 23bin oldu yani). Motorla yılda ortalama 10bin km yapan ben daha 1 yıl dolmadan araba ile 18bin km yapmışım.
Dominarla ise 2020 Ağustostan bu yana 60(yazıyla altmış)km yapmışımdır kadar, o da 1 kere işe git-gel. 2 ay önce bakımını yaptım, halen bineceğim diye duruyor. Ayran içmeye arabayla gidiyorum neredeyse. Motoru da satmıyorum, zira satarsam bu ekonomik şartlarda tekrar almam çok çok zor olacaktır.
Tek aracınız var ve onu her şeyde kullanıyorsanız farklı, birden çok aracınız var ise durum farklı oluyor genelde.
Olay zaten bu anlatılanlara inandırmada geçiyor, ben bakımlarımı kendim yapıyorum artık, her bakımda da yaptıklarımı, motorun km'sini fotoğraflayıp,bu fotoğrafları face grubuna da koyuyorum, aldığım malzemelerin faturalarını saklıyorum. Satarken bunları alıcıya gösterince gerisi ona kalıyor zaten.