Arkadaşlar selamlar, bir konuda desteğe ihtiyacım var cb 250 R motor 4.500 - 6000 devir arası bir yerde titreşimden dolayı deponun oradan ya da yakın bir yerden ciddi bir zırıldama sesi geliyor nereden geldiğini bir türlü bulamadım sizler böyle bir şey ile karşılaşıp çözüm bulabildiniz mi ?
Koruma demirlerini yeni taktırdığımda bende de benzer bir zırıltı olmuştu. Belirli bir devir aralığında yapıyordu sesi. Koruma demiri bir şeye temas edip zırıltı yapıyormuş. Montajı yapan yere gittim düzelttiler. Öyle bir durum olabilir belki sende de.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------
Arkadaslar merhaba 15 gun senelik izinde olmam nedeniyle motorumu calistirmadim bugun denedigimde butun isiklari saglikli bir sekilde yanmasina ragmen mars dugmesi hic tepki vermedi boyle birsey basina gelen var mi?
Not: Daha once daha uzun sureler yattigida olmustu Böyle birşey ile hiç karşılaşmadım.
Benim motorun da daha uzun süreler yattığı oldu. Böyle bir sorun olmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------
Almayı düşündüğüm bir motorda yetkili servis arkadaşa 1000 bakımından sonra 5000km de bir yaptırmaya gel demiş. Bu motorda bildiğim kadarıyla 1000-4000-8000-12000 bakımları yapılması gerekirken 1000-6000-11000 bakımları yapılmış. Motor şu an 12500 de. Bunun motora bir zararı olmuş mudur? Ya da garanti konusunda bir sıkıntı olur mu? Hala devam ediyor.
Motorun bakımları senin de dediğin gibi 1000-4000-8000-12000 diye gidiyor. Ben her 4 bin kilometrede bir diye aklımda kaldığı için 1000 bakımından sonra 5000 kilometrede bakıma gittim. 4 bin kilometrede gelmeniz gerekiyordu o yüzden garanti dışı kaldı bilginiz olsun dediler. Hatta kilometre dolmasa bile her 6 ayda bir gitmezseniz yine garanti dışı kalıyor dediler. Benim 6 ayı geçmişti gittiğimde. Yani motora zararı olduğunu hiç sanmıyorum ama garanti konusunda firma sıkıntı çıkarabilir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:32 ----------
Arkadaşlar 1 yıldır motosiklet kullanıyorum. İşe gidip geliyorum ve şehir içerisinde kullanıyorum. 125cc motorum artık yetersiz kalıyor. Cb250r almayı planlıyorum. Honda kalitesi olduğu için pek kuşkum yok fakat özellikle titreşim, frenler ve fabrika çıkışlı lastikleri konusunda merak içindeyim. Kullanıcıları bu 3 konu hakkında bilgi verirse memnun olurum.
İşe gidip gelmek için kullanacaksanız titreşim, frenler ve lastikler konusunda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Titreşim sadece çok uzun yolda yorabilir. Şehir içi asla yormaz. Frenler oldukça iyi. Durma mesafesi çok iyi. Lastikler çok iyi olmasa da çok kötü de değil sonuçta. Ben 2 senedir kullanıyorum.