Rica ederim. Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorum.
Yağ olarak değiştirirken sol tarafındaki süzgeç kısmını temizlerseniz daha iyi olur. Motor bloğuna bağlı vidaları somunları çok sıkmayın alüminyum olduğu için çok kolay yalama olur. Büyük masraf çıkar. Yağ olarak benim tavsiyem her 2000kmde değiştirmeniz. Ben ekonomik ve drift için yeterli olduğu için Lubex Rapidus FS 10w40 kullanıyorum. Yazın (eğer yaşadığınız yer sıcak bir yerse ilkbahar gibi de koyabilirsiniz) 15w50 kullanmanızı öneririm. Eğer benim bütçem var derseniz Castrol yarı sentetik ve Motul 5100de kullanabilirsiniz.
Zincir için ben 90 numara şanzuman yağı kullanıyorum. Yarım litresini 10 tlye aldım 7-8ay çok rahat götürüyor. Eski bir boya fırçasıyla yedirerek zincire sürebilirsiniz.
Fren sıvısının bu kadar erken değişmesine gerek yok bence. Sökmeye takmaya haşır neşirseniz balataları kendiniz değiştirebilirsiniz. Lokma takımı ya da yıldız anahtar olsa iyi olur açık uçlular somunu yiyebiliyor.
Zincirin gerginliği ayarlayıp sesi hala yapıyor mu bakın. Eğer hala yapıyorsa o zaman götürün.
Usta olarak düzgün bir yere gitmenizi öneririm. Çünkü çoğu tamamen insanları kazıklama ve motoru daha da bozma peşinde. Düzgün bir yerse, motorun yokuş inerken tak tak ses geldiğini, arka balatanın öttüğünü ve genel bir kontrol edilmesini söyleyin.
Bunu ben de geçen güne kadar bilmiyordum. Kendi motorumda daha denemedim ama köyde olduğum için arkadaşımın cg motorunda yaptık. Debriyaj baya yumuşadı. Gaz teline de yapabilirsiniz. Gaz kütüğünün altında 3 tane yıldız vida var farklı uzunluklarda hangisini nerden söktüğünüzü unutmayın. Yağ olarak da makine yağı dedikleri küçük yağlardan kullanabilirsiniz. Diğer kalın yağlar iğneden geçmez çünkü. Tanesi hırdavatçılarda 1.5-2.5 liradır.
[/url][/IMG]
https://youtu.be/wddefnicU0I