- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba A2 ehliyetimi bu hafta sonunda alabildim, pandemiden dolayı malesef biraz geç kaldım. Motor model ve tiplerini o kadar araştırdıktan sonra kafa karışıklığı ile beraber mondial mr vulture almaya karar verdim ancak iki model arasında git gelde kaldım. Bütçem 6-7 bin civarında i125 vulture 10 bin ancak kalan farkı karta böldürmeyi düşünüyorum. Şuan asıl sorum ise 1.84 boyundayım ve 100 kilo civarındayım, çoğu motorun datasheetinde 150 kilo kaldırma sınırı gözüküyor ancak ekipmanlar,korumalar ve artçı ile birlikte toplam ağırlığımız 200 kilo civarına ulaşacak, burda sorum ise şu 50cclik ve 80cc lik motor modellerinde bu tip kilo durumlarında yokuşlarda boğulma olduğunu hatta bundan sebepli kazaların gerçekleştiğini duydum. Bu kilo durumu acaba bir problem oluşturur mu? Evet biliyorum honda cbf yada yamaha yzf öneriyorsunuz ancak piyasayı uzun zamandır takip etmeme rağmen malesef düzgün ve uygun fiyatta bir model ile karşılaşamadım. Birde bu kilo ve boy motor üzerinde bir saçma görüntü oluşturur mu özellikle benim gibi bir artçı ile daha onuda bilemiyorum. iki model arasında 125i vulture da 80 mm daha az bir genişlik farkı var ancak bu fark gidondan mı, depodan mı yoksa seleden mi bilmiyorum eğer seledense oda bir problem oluşturabilir. İnternette i125 vulture hakkında bir bilgiye ulaşamadım kullanan yada test etmiş olan varsa gerçekten çok yararlı olur.