2014 dijital göstergeli olanlar için hem yağ hem kayış için var. 2013 Analog göstergeli olanlar için ben sadece oil reset bulabildim eğer bilen yoksa yabancı sitelere bakarım artık.
Selamlar.
Youtube'da xmax'e strutbar denen bir parça monte ediyorlar. Motorun orta bölümüne ve arka amortisörlerin arasına bağlanan bir parça.
Tam olarak pozisyonu anlayabilmeniz için video linki koyacağım.
Bunu motoruna uygulayan var mıdır? Sürüşe ve viraja faydası var mıdır?
Tam olarak ne işe yarar? Bilgisi olanlar paylaşabilir mi? Teşekkürler.
https://www.youtube.com/watch?v=OR4tptdbErM
3000 km de 700 ml yağ yakması normaldir , bunun için 4000 tl harcamak gereksiz bir masraf olmuş bence , bujiyi yağlamıyorsa , çalışmasında bir sıkıntı yoksa , egzozdan masmavi duman atmıyorsa servisin o motoru yenilemesi tamamen kendi çıkarına göre hareket ettiği anlamına gelir.
birde yaz için 15 w 50 yağ kullanmam uygun olur mu
İlk 15-50 kullanmaya başladığınızda motor kaç km deydi? Şu anda kaç km acaba? Birde arada 10-40 koyup ta 10-40 koyunca söyle oluyor 15-50 koyunca şu farkı hessediyorum gibisinden oluşan farkları söyleyebilir misiniz. Birde hangi ilde yaşıyorsunuz iklim nasıldır?
Yanlışım yoksa motorun ikinci bakımında o yağı koydurtmaya başladım. yani 6000 km'de olabilir. Motor şu an 75000 km'de. 10 40 arasındaki fark adına bir şey diyemem. tam emin olmadan bu yağa geçtim çünkü.
Bursa'da yaşıyorum. Havasal anlamda hararet çizgisi adına fikrimi söyleyeyim. Eskiden sonbahar aylarında iki çizgi kış aylarında tek çizgi gidiyordu. km arttığı için artık som bahar ve kış aylarında tek çizgiye eksi değerlerde dahi düşmüyor. hep iki çizgi kalıyor.
Yaz aylarında üçüncü çizgiye kadar çıkar ama 5 yıldır bir defa bile motorun dördüncü çizgiye çıktığını görmedim. maşallahı var bu konu da.
Merhaba geçenlerde özel bir servisçiyle görüştüm bakım için. Bana 2016 xmaxlerde yağ filtresinin olmadığını ama servise bakım için verdiğimizde faturada değişim yazdıklarını söyledi. İşin aslı nedir?
Merhaba geçenlerde özel bir servisçiyle görüştüm bakım için. Bana 2016 xmaxlerde yağ filtresinin olmadığını ama servise bakım için verdiğimizde faturada değişim yazdıklarını söyledi. İşin aslı nedir?
eski kasalarda kağıt filtre yok ama alttaki büyük tapanın üzerinde temizlenebilir telli süzgeç var , tel yapısı deforme olduysa onu değiştirmiş olabilirler..
İşlerine gelince süzgec yazarlar
İşlerine gelince,muhtelif parça yazarlar.
Bu servis olayinda honda hepsinden iyi,
Tapa puluna kadar yazarlar,herşey kalem kalem listede olur,servisle biraz muhabbetin varsa işçilikte guzel ikramda yaparlar.
Xmax kullanirken 300tl den aşaği servisten cikmiyordum,
Adam forza 300 bakimina 200tl veriyordu.
Benim kullandigim zamanlar xmax a en yakin motor forza300 du,o zamanlar forzanin 250 si tr de yoktu.