Kesinlikle katılıyorum haksız zam için tepkilere, nedir bu her yıl her yıl... Bazen yılda birden fazla kez yapıyorlar. Bir kere zam niye yaparlar anlamam, elektrik, doğalgaz ve asgari maaş zamları motosiklet markalarını neden alakadar etsin? Yeni bayi açmak yerine bayi ve servis sayısını azaltırsa direkt olarak bayi koruma ödemeleri ve haliyle maliyet düşüyor; bu kez indirim bile yapması mümkün olur. Nasıl olsa biz kullanıcılar olarak fazla bayi ya da geniş servis ağı yahut sürekli stokta bulunan parça peşinde koşmuyoruz. Bu neyin maliyeti de sürekli fiyatlara yansıtıyorlar?
Samimi olmak gerekirse uzun zamandır döviz kurundaki istikrarsızlık sebebiyle sağladığı sübvansiyon için takdir ediyorum Yamaha'yı. Yerli ve milli trafik cezalarına gelen zam oranından dahi daha düşük miktarda zamlar ile işi yürütüyorlar. Üstelik yerli marka bile değil, yurt dışından neredeyse her yıl eklenen farklı bir vergiye rağmen hala umutlarını kesmediler ülkeden. Takdire şayan.
Enflasyon kadar basit bir ekonomi terimini içinde boğulan bir milletin dikkatini çekmeyecek müfredatlarla eğitim sağlayan, altında başka gerekçeler aratacak şekilde insanları manipülatif verilerle dizginleyen hükumeti de ayrıca tebrik ediyorum.