Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 yıldır motosiklet kullanıcısıyım. Yaklaşık 7 ay kadar önce Mondial marka 180lik naked bir motosiklet aldım. Ancak motosiklete başlama hikayem sl200'ü gördüğümde başlamıştı. O yüzden sıfır aldığım mondiali satıp ikinci el bir sl200 almaya karar verdim. 2015 model 9000kmde bir tane buldum. İkinci el fiyatlarının da gerçekten pahalı olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarım sıfır motor satılıp 2015 model motor mu alınır diye beni eleştiriyorlar ancak dediğim gibi bu motosiklete karşı bir zaafım var. Bulduğum motosiklet diri duruyor ve üzerinde , forumda da çokça bahsedilen michelin city grip lastikler var. Benim birkaç sorum olacak izninizle:
1- Öncelikle bu lastik tubeless midir yoksa iç lastikli bir model midir?
2- Alacağım motosikletin önceki sahibi ufak bir kaza sonucu ön maşayı değiştirdiğini ifade ediyor. Hafif bir yamukluk vardı rahatsız oldum sıfır alıp taktım diyor. Buna ne kadar takılmalıyım?
3- Yukarıda bahsettiğim kararım sizce çok mu radikal? Yani sıfır motoru satıp sl200 almak?
4- Az çok anladığım kadarıyla motoru kendim muayene edip alacağım. İlk nerelerine bakmalıyım? Tramer ve Tüv sorgusu yaptım hepsi temiz çıktı.
Şimdilik bu kadar
lastikler tubelesdir.
ön maşa hasarı var ise önden ağır hasarlı kaza yapmıştır,tramere işletmemişdir ve değişmiştir.Değişen parça sıfır ise sorun olmaz.
motor tarzı değiştirmek bir zevk konusudur.1 yıllı motorunu satıo 20 yıllık motor alanda var.İçinize sinmeyen motoru zaten kullanamassınız.
motora bir bakın,sürün.Mekanik anlamda sorun yoksa alınır.
Fiyatlara gelince;
sl200 sanıyorum dünya genelinde üretimi bitiriliyor ve yerine k-lite 200 modeli sürülecek.Her modelin bir sonu oluyor en nihayetinde ve neredeyse 10 yıldır piyasada keyifle kullanılan bir model olan sl200 artık üretilmeyecek.Ancak bu durum yedek parça konusunda problem yaratmayacaktır.
Şuan depolarda rezerv kalan 2017-18 çıkışlı sl200 ler halen satılıyor ancak bu yıl 2019 itibariyle sl200 getirilmedi sebebide işte bu k-lite 200 modelini artık piyasaya sürmek sebebinden kaynaklı.K-lite 200 de motor bloğu sl200 ile aynı ama daha soprtif çizgilerde ve makyajda bir motor.bir iron 883 tarzında üretmişler.En son sl200 resmi sayfasında 14 bin seviyesinde bir rakama satılıyordu (k-lite 200 modeli aynı fiyatlarda) ama küba resmi sayfası fiyatları kaldırmış.2020 yılı itibariylede sl200 yeni modellerin getirileceğini sanmıyorum.Büyük ihtimalle sl200 efsanesi eldeki depoda kalan rezevr motorların tükenmesiyle sona erecek ve giriş seviyesi olarak rks nin k-lite 200 motoruna chopper severler yönelmeye başlayacak.