Arkadaslar herkese merhaba
2005 model dragstarimin uzun cabalar ve masraflar sonucunda beyinde (cdi) arizasini tespit ettik ikici el veya alternatif beyin olurmu yada eski beyini tamiri mumkunmu basina gelen arkadaslar veya bilenler bilgilerndirebilirmi rica etsem tesekkur simdiden
Arkadaslar herkese merhaba
2005 model dragstarimin uzun cabalar ve masraflar sonucunda beyinde (cdi) arizasini tespit ettik ikici el veya alternatif beyin olurmu yada eski beyini tamiri mumkunmu basina gelen arkadaslar veya bilenler bilgilerndirebilirmi rica etsem tesekkur simdiden
Merhabalar herkese. Sayfa uzun süredir suskun kalmış ama umarım gören birileri çıkar
Hem motoru büyütmek, hem konforu artırmak amacıyla motor arayışım başladı. Dragstar da uzun zamandır ilgimi çeken bir motor. İlanları bir süredir takip ediyorum da modeller hep eski. Fakat km'ler nedense 30bin 35bin bandında. Ben 200lük motorumu alalı henüz 2 yıl olmadı 20bine ulaştım bile.
Bu durum bende sürekli bir tedirginlik yaratıyor ve bir adım geri atıyorum. Bu durumla alakalı mantığıma oturan 2 sebep var.
1- Dragstar yol yapmak için uygun bir motor olmayabilir. Yakıt tüketimi, konfor vb sebepler (Deneme sürüşü yapma fırsatı bulamadığım için bu yorumu yapıyorum)
2- Bariz bir şekilde km ile oynanmış.
Muayenesi vb işleri tamamlanmış motor, iyi bir eksper kontrolünden sonra alınabilir mi arkadaşlar. Yorumlarınızı merakla bekliyorum.
iyi bakılmış,iyi kulanılmış dragstar motoru kullanılr elbette ancak çevremde daha önce dragstar alan arkdaşlar seneyi bitirmden motorlarını sattılar.
Tanık olduğum sorunları ise şöyleydi;
-bu modeller 100-110 km den sonra aşırı titreşim yapıyor kullanırken.Uzun yola çıkan arkadaşlarımın en çok söylediği serzeniş bu oldu.Yüksek cc bir motor ama düşük cc motorlar gibi titreşim yapması büyük bir handikap.
-dragstarın motor teknolojisi ve yapısı diğer japonlara göre farklı.Şöyleki misal bir honda shadow motorunda öndeki silindir (ön tekere yakın olan) 1 numaralı çalışan silindir,arka silindir ise 2 numaraları çalışan silindir yapısındadır.Haliyle motor iç blok yapısı ve çalışma mantığıda buna göre dizayn edilmiştir ancak dragstarda bu tam tersidir.Arka silindir 1 numara,ön silindir ise 2 numaralı silindir olarak çalışır.Bu nokta motor iç yapı dinamiklerini değiştirmiştir.Parça olarak bu handikap yaratıtor zira dragstar parçaları da çok pahalı ve çoğu ülkemizde bulunmuyor,bu sebebden ötürüde ustların uzak durduğu bir motor zira bakım-onarm noktasında hassas bir ihçilik istiyor dragstar.
-650cc bir makine olmasına rağmen 5.5-6 lt yakıt sarfiyatı var dragstarın,yani klansmanına göre biraz fazla yakıyor.Benim 750cc shadowum var ve bu rakamlarda yakıyor ortalama.
-piyasada bulunan dragstarların çoğu km leri ile oynanmış makineler maalesef.Düşük km de olan bulmak hem zor hemde gerçek olarak düşük kmde olanların fiyatı ederinden fazla fiyata satılıyor.
dragstar geneli itibariyle yeni başlayanar için 2.el noktasında zor bir motor,bunu çevremdeki arkadaşlarımdanda görüp tecrübe ettiğim için rahat söylüyorum.Yeni modeller gelmediği için de eski hurda makinelerin tarihi eser fiyatına satılmasıda sadece bizim ülkemizde görünen bir durum.Normalde 10 yılı geçmiş her cruiser motorun ederi 10bin altında olması gerekir ancak 25-30 ve hatta üstü fiyatlara 15-20 yıllık motorlar satılır oldu.YÜksek cc ye geçmek isteyen arkdaşlara ben shadow veya intruder tavsiye ediyorum.Dragstara göre daha uygun parça fiyatı ve ustalık yelpazesi geniş çünkü.
Ama tek atışda uzun yıllar cruiser motor kullanayım,temiz ve yaşı genç olsun diyorsanız benim düşüncem 2010-17 arası kawasaki vn900 alın derim.Fİyatları cidden pahalı ama bana göre türkiyede hem yeni model olmaları hemde marka kalitesi,kullanım kolaylığı bakımından vn900 modelleri harika motorlar.Yani alıpda bir daha satmadan kullanabilceğiniz makineler bunlar ama dediğim gibi çok tuzlu motorlar.
Bu arada kawasaki vn900 ve suzuki intruder 800 motorları 2018 yılı itibariyle türkiyeye getirilmeleri sonlandı ekonomik sebeblerden ötürü ancak parça konusunda sıkıntıları yok.Honda shadow ve dragstarlar ise 2008den beri getirilmiyor zaten ancak piyasası olduğu için bunca zaman kullanıldı ülkemizde.
He kardeş şıdov şahane, tüm dünyada kendini kanıtlamış dragstara b.k atmayı bitiremediniz bi türlü... İddia ediyorum tüm japon markaları içinde en sağlam motor dragstardır.
Bana göre de şıdov çöptür, chopper ruhu yoktur, plastiktir, aksesuar bulamazsın dragstarınkini uydurursun, oldu mu?
Sana şıdovunla mutlu günler dilerim!