bu yığılma olayını ben tam anlamadım şimdi şöle ben elimi gazdan çekince duracak gibi yavaşlıyor bu normal mi yoksa bi terslik mi var yavaşlama olacağını biliyorum ama bi anda zonk die durması bişilerin ters gittiği anlamındamı acaba
birde geçen yağmurda çok ıslandım bugün kornam bi çalıyo bi çalmıyo neden olabilir acaba bi temassızlıkmıdır yoksa paslanma mı oluşt acaba servise bırakmaya hiç ama hiç zamanım olmuyo inşallah ramazandan sonra bırakıcam kornayı servisse gitmeden ben halledebilirmiyim tecrübeli arkadaşların bilgisini rica ediyorum...
Arkadaşlar bir sorun baş gösterdi.
Malum motor tıoplandıktan bir süre sonra motor çekişten düştü. Hani bizim motorların 6500 devirden sonra bi canlanması vardı ya. Artık o yok varsa bile çok zayıf. Hızlanırken son derece nazlı. gazı yedire yedire verdiğimde 130 a kadar hızlanıyor sonra gazı aniden sonuna kadar açınca resmen yığılıyor, epey yavaşlıyor. rampada bayılmalar cabası. (yakıt hava oranı dengesizliğinden gibi geldi)
Sanırım problemim yakıt pompasıyla alakalı, çünkü bazen motor yarım saniyeliğine bir anda cana gelip tekrar bayılıyor. neredeyse 1 aydır yattığı için yakıt pompası içerisindeki diyafram gevrekleşti ve tam açmıyor gibi geliyor. Yoğunluktan dolayı servise götüremedim ama nedenini merak ettim şimdi.
Bu konuda fikri olan ya da böyle bir şey yaşayan var mı?
yedek parçada sorun yok diyosun buna bende inanmak istiyorum çünkü bnde bu motoru kullanıyorum. Yedek parça ve servis sıkıntısı olmadığı yorumuna kesinlikle katılmıyorum. Ben artık bazı şeylerden süphe etmeye ve korkmaya başladım insan 30 iş günü süresi var die müşteriyi 30 iş günü bekletir mi bi parça için bunun geri dönüşü ona ne olur hiç düşünmez mi bu firma ben bu zamana kadar arkadaşlarıma tavsiye ettiğim bu motoru bundan sonra edermiyim serviste sen motorla ilgilenmez filtre yok die değiştirmeye gerek yok dersen başından savarsan yolda kalınca sormazlar mı hesabını tek söylediğim bu aralar hep olumsuz yorumların dolaştıgı bunlara inanmak istemiyorum ama yadsınacak gibide değiller. Global'in en azından bu seneki pick atan artışlarının çerçevesinde yedek parça stogunu genişletmesi ve servis ağına bilgili tecrübeli elemanlar alması gerektiğidir yok bulamıyosa yetiştirecek
son bir soru daha ama çok önemli benim sol ön sinyal hala yok onun için başka hangi markaların sinyalleri olabilir merak ediyorum.
Arkadaşlar servislerin çoğu müşteriyi yoklar baktılarki kuşsun ..direk yolma çabasına girerler...bu tür servisleri direk açıklayalım ...hatta bazı bayiler motorun yanında hediye için verilen anahtarlık kalem ve kullanma klavuzunun olduğu mavi çantayı iç ediyo ..napacaklarsa ..hyoyu 4 yıldır kullanan biri olarak her parçasına kolayca ulaşmak servisin yeterli olması en büyük beklentimdir...muhakkak sizinde öyledir..ben yaşadığım ilk sorunu (vites boşa alma sorunu) burdan hemen ilan ettim ..sizlerde bu tip sorunlarınızı paylaşın ...ben 50000 km yapmış 4yaşında bi rx sahibiyim ..motor hala cillop gibi en baba 200 cc çinliye 5 avans verir 5 boyda fark atar... motorun kalitesinden şüphem hiç olmadı..bu gün öğrendim marmariste çok iyi bir ustaya verilmiş yetkili servislik..çok sevindim ..eski iyi bir usta ..milleti kazıklayim diye uğraşan cinsten değil yani...
servise gittigimzde nasıl davranmalıyız."valla motordan anlamam siz bakın işte neyi var neyi demek" sence saglıklı bir yontem mi??
sol sinyal yok mu...:silent: :cyclopsan
Arkadaşlar servislerin çoğu müşteriyi yoklar baktılarki kuşsun ..direk yolma çabasına girerler...bu tür servisleri direk açıklayalım ...hatta bazı bayiler motorun yanında hediye için verilen anahtarlık kalem ve kullanma klavuzunun olduğu mavi çantayı iç ediyo ..napacaklarsa ..hyoyu 4 yıldır kullanan biri olarak her parçasına kolayca ulaşmak servisin yeterli olması en büyük beklentimdir...muhakkak sizinde öyledir..ben yaşadığım ilk sorunu (vites boşa alma sorunu) burdan hemen ilan ettim ..sizlerde bu tip sorunlarınızı paylaşın ...ben 50000 km yapmış 4yaşında bi rx sahibiyim ..motor hala cillop gibi en baba 200 cc çinliye 5 avans verir 5 boyda fark atar... motorun kalitesinden şüphem hiç olmadı..bu gün öğrendim marmariste çok iyi bir ustaya verilmiş yetkili servislik..çok sevindim ..eski iyi bir usta ..milleti kazıklayim diye uğraşan cinsten değil yani...
... son bir soru daha ama çok önemli benim sol ön sinyal hala yok onun için başka hangi markaların sinyalleri olabilir merak ediyorum...
boşa alma sorunu 1000 bakımında hallolmayanlar el kaldırsın bide o zaman