Ben burada bir hıyarlık göremedim. İnancı gereği özlem duyduğu şeyin sizi bu kadar rahatsız etmesi neden ?
Ben burada bir hıyarlık göremedim. İnancı gereği özlem duyduğu şeyin sizi bu kadar rahatsız etmesi neden ?
Samimi olmadigini dusunmus olmali. Neden oyle dusunmus olabilir?
Cunku birinin bizi ezansiz birakma ihtimalinden bahsediyor. Peki su an Turkiye'yi ezansiz birakmaya calisan birileri mi var? Ulkemizin en buyuk problemi bu mu şu an? Tahminim, bir yandan "basortusu, ezan" deyip oteki yandan kendini zengin eden samimiyetsiz ve yalanci siyasilerin tipik dini suistimalini cagristirmis olmali...
Samimiyetsiz olduğunu bir fotoğraftan nasıl anlayabildik ? Sizce önyargılarımız biraz nefret söylemi kıyısına geçmedi mi ? Türkiyede ezan sesinin avrupanın herhangibi bir yerine göre fazla olduğundan dolayı özlem duyulması normal değil mi ?
Birilerinin dini, birilerinin tarihi, birilerinin Atatürkü suistimal etmesinden dolayı dine, tarihe, Atatürk e ön yargılı hatta nefret söylemleri ile mı bakmamız gerekir. Saygı görmek isteyenlerin karşı tarafa çok fazla nefret söylemi gösterdiği zamanlardayız sanırım.
benim anlamadığım şu: mis gibi bir sistemin içine girip, geldiği sistemi özleme hadisesi.
güzel kardeşim, senin geldiğin sistem iyi olsaydı zaten kaçıp gitmezdin iyi sisteme. demek ki eski sistemin kötüymüş ki yeni sisteme intikal etmişsin.
yani, yeni geldiğin yer tıkır tıkır makina gibi işleyen bir sisteme sahipse neden geldiğin yerin sistemini özlüyorsun?
ha, çok özlüyorsan eski sistemine, eski doğal ortamına geri dön derler adama. ama yook, onu da kabul etmezler. illa geldikleri yeri de kendilerine benzetecekler ya!
hulâsa, yerini yurdunu, ezan sesini özleyen tıpış tıpış doğal ortamına dönecek kardeşim, lâmı cimi yok.
Çünkü insanın gözüne gözüne soktukları bir ikiyüzlülük ve karşısındakini salak yerine koyma var. Artık bu tiplerden kusasımız geliyor. Bir insanın dinini kendi içinde yaşaması ve bunun reklamının günah olduğu gibi basit bir din kuralını bile bilmemeleri insanı sinir ediyor.Ben burada bir hıyarlık göremedim. İnancı gereği özlem duyduğu şeyin sizi bu kadar rahatsız etmesi neden ?
Çünkü yalan.
Mesela ben 2 senedir almanca çalışıyorum. 26 yaşında sıfırdan dil öğrendim. Almanyada çalışabilmek için. Geçen ay C1 dil sertifikası aldım.
Bu embesillerin sevdiği yere dönmesi için
Dil öğrenmesi gerekmiyor. Memleketi burası. Dil kurslarında binlerce TL harcaması gerekmiyor.
Vize alması gerekmiyor.
Belgeleri ders programlarını çevirip 5bin Euro masraf yapması gerekmiyor.
Kalacak yer bulana kadar hostellerde sürünmesi gerekmiyor.
Herşeyi hallettikten sonra bile sadece uçak bileti için bir maaşını harcaması gerekmiyor.
Senin İstanbuldan İzmire gitmen gibi, direk bileti 100 euroya alıp gelebilir ve özlediğine kavuşur.
Neden gelmiyor?
Ben almanyaya aşık değilim. Medeniyete aşığım. Bu adam sence ezana aşık mı? Tekrar düşün.
bizzat fotoğrafın kendisinden, öyle bir fotoğrafın çekilmiş olmasından ve internet camiasına yayılmasındanSamimiyetsiz olduğunu bir fotoğraftan nasıl anlayabildik ?
Kotuymus yahuGurbet özlemi diye bir şey vardır; çıkmayan pek de bilemez ...
Başınızı göğe kaldırırsınız, kuş muş yok! Öyle sürü halinde başınızdan uçup geçen ...
Güneşin rengi sarı değildir... İçi bitmiş keçeli kalem sarısı gibidir... dalöğlen dışarı çıkarsınız, şöyle gözlerinizi alan güneş sarısını ararsınız... soluk sarı yerine ... her yeri sanki hastalıklı bir solgun sarıya boyayan...
Minibüste, sıkış tepiş, inenle binenle, minibüs şoförüyle laf kavgasına girmeyi bile ararsınız!
Ha, tabii, bunu bilerek gitmişsinizdir, gitmeniz gerekmiştir, katlanırsınız; çok da öyle lagaluga etmezsiniz; paranızı biriktirir dönersiniz, isterseniz...
Yoksa, gurbet dediğin, ne parası, ne işi ... her şeyden önce dilinden kopmaktır... ve...
Anadilinizi konuşacak kimsenin olmayışı kadar elem veren bir şey olamaz insana ...
Gurbetçilere Allah kolaylık versin diyorum...
Bir çok insan için gurbet ( yurt dışı ) seçenek değil mecburiyet.
Ben çifte vatandaşım istesem bu gün her hangi bir Avrupa ülkesinde yaşarım. Avrupa ve Amerika da yaşayan bir çok akrabalarım var bazıları milyon dolarlık evlerde yaşıyorlar. Fakat en fakirinden en zenginine onları gördükçe hayatın sadece para saymak olmadığını görüyorum ve rahmetli babamın bizi yurt dışına götürmediği İstanbul da kaldığımız için şükrediyorum.
Bu benim şahsi düşüncem kimseyi ikna etme gibi bir niyetim yok.
Bir çok insan için gurbet ( yurt dışı ) seçenek değil mecburiyet.
Ben çifte vatandaşım istesem bu gün her hangi bir Avrupa ülkesinde yaşarım. Avrupa ve Amerika da yaşayan bir çok akrabalarım var bazıları milyon dolarlık evlerde yaşıyorlar. Fakat en fakirinden en zenginine onları gördükçe hayatın sadece para saymak olmadığını görüyorum ve rahmetli babamın bizi yurt dışına götürmediği İstanbul da kaldığımız için şükrediyorum.
Bu benim şahsi düşüncem kimseyi ikna etme gibi bir niyetim yok.