notre dame de paris

maalesef elim bir yangın sonucu oldukça ağır hasar gören yapının yanmadan önceki hali;

notre-dame-katedrali.jpg

notre-damme-katedrali-800x530.jpg

notredame-6.jpg

Paris-Notre-Dame.jpg

umarım dün öğleden sonra ansızın çöken esmeralda - notre dame de paris dinleme ihtiyacımın konuyla ilgisi yoktur,
zira soma katliamından önce bir kaç gün sebebini bilmediğim barut kokusunun hissiyatına tekrar girmek istemem.

tamamen yok olmaması da bardağın dibindeki su diyelim,
aslına uygun olarak restore edileceğini düşünüyorum.
gün olur da yolum düşerse daha çok sevinirim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
DfZu7pjXcAER90e.jpg

:)

Catisi meşe agacindanmis, 13.yy'da yapilmis, o yanmis. Org ve renkli camlar da zarar gormus. Kotu olmus. Bizim Selimiyenin yanmasi gibi birsey... Dunya tarihi mirasi ne de olsa. Bir suru zengin 100 milyonlarca Euro bagis yapmislar simdiden tekrar restoresi icin...

Motosikleti
D400
bizim ülkede olsa rant için derdim.

güzel şeyler zamanla yok oluyor dünyada.

Bu yangını anlamak için Fransız halkının milliyetçiliğini anlamak gerek.
Fransa 2,ci dünya savaşında kayıtsız şartsız Almanya'ya teslim oldu.
Fransa topraklarına hiç bir bomba atılmadı ve tarihi yok olmasın , şehirler yıkılmasın diye bu antlaşmayı imzaladılar.
İşte bunlar öyle bir milliyetçi.
Ben onlar adına çok üzüldüm.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Bizzat gozlerimle gördüğüm, önünde durduğum zaman ihtişamından ağzımın açık kaldığı yeri kül olmuş halde görmek kötü oldu.. Bir tarih yok oldu maalesef..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yazık, böyle muhteşem bir eserin yanmasına sevinecek zihniyette insanlarla aynı ülkede yaşamak zorundayız:pale:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kudüste de yangın çıkmış,çocuklar çıkarmış güya biz de yedik. Kin ve nefret duyuyorlar müslümanlara karşı avrupa... kanada da silahlı islam karşıtı terör örgütü kurdular ve buna hiç kimse ses çıkarmadı yarın bir gün o silahlar kendilerine döndüğünde ağlamaya başlarlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Konu başlığına bakılırsa Selimiye Camii Abi :)

Yok yahu, bina oldugu gibi duruyor. Cogu mermer ve tas zaten, yanmasi mumkun degil. Problem ahsap kisimlar (cati) ile icerisinde saklanan tarihi eserler. Bir de isidan etkilenen vitraylar tabii ki. Tarihi eserlerin cogunu disariya cikarmislar, da vitraylarin bazilari zarar gormus.

Ben de kilisenin bir yerinden cok etkilendin de orasi yandi zannettim, de merak ettim neresi oldugunu. Tumunu kastetmissin megerse...

Kudüste de yangın çıkmış,çocuklar çıkarmış güya biz de yedik. Kin ve nefret duyuyorlar müslümanlara karşı avrupa... kanada da silahlı islam karşıtı terör örgütü kurdular ve buna hiç kimse ses çıkarmadı yarın bir gün o silahlar kendilerine döndüğünde ağlamaya başlarlar.

Sizi boyle dusunmeye kim sevkediyorsa, her turlu hakareti hakkediyor o hainler. Cunku müslümanlardan nefret eden Avrupalilarla, size bunlari ikna edenler, ayni pisligin parcalari... Icinde bulunduklari topluma, hatta tumden insanliga zararli varliklar. Bu tur kirli dusunceler, akli basinda her toplum tarafindan tepkiyle karsilanir. Bu mesajin amaci da o. Katilmanizi tavsiye ederim size de. Hic bir seye faydasi olmadigi gibi cok ciddi zarar veriyor cunku.

Son düzenleme:
12 saat içinde 700 milyon Euro toplanmış restore için afrikaya su ulaştırmak için de bu kadar para bulunsa ne olur

12 saat içinde 700 milyon Euro toplanmış restore için afrikaya su ulaştırmak için de bu kadar para bulunsa ne olur

kusura bakma sivrilik yapmak istemiyorum ama afrikaya paradan çok akıl lazım bir çok ülke sahip oldukları zengin doğal kaynakları ile daha iyi koşullarda yaşayabilecekken sürünemiyorlar bile. Buda para eksikliği değil akıl eksikliğini gösteriyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
İnsanlık olur...
Olmaz öyle şey bir daha duymayayım...
Öyle düşünmüyorum bu konuda. Çünkü bakacak olursanız dünyada Afrikaya yardım edenler de çoğunlukla onlar zaten. Türk ülkeler de değil, müslüman ülkeler de değil. Sadece bir örnek: Afrika'da milyonlarca çocuk hâlâ sıtma yüzünden ölüyor. Sıtmayı sona erdirmek için sadece Bill Gates 1 milyar dolar bağışladı, dile kolay.

Biz çok zengin olsak yapar mıydık? Zengin olmadan konuşmamak lazım. Ama hiç te öyle gözükmüyor. Kendi insanına merhametten aciz üçkağıtçı bireylerin adiyattan olduğu toplum mu binlerce km uzaktakine yüz milyonlar bağışlayacak? Bu kadar problemli toplum olmasak zengin olurduk zaten.

kusura bakma sivrilik yapmak istemiyorum ama afrikaya paradan çok akıl lazım bir çok ülke sahip oldukları zengin doğal kaynakları ile daha iyi koşullarda yaşayabilecekken sürünemiyorlar bile. Buda para eksikliği değil akıl eksikliğini gösteriyor.

Değil mi ama, az kafaları çalışsa en azından bizim gibi sürünebilirlerdi, ama o kadar bile çalışmadığı için sürünemiyorlar bile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar