Arkadaşlar, bugün motorun elektrik tesisatıyla ilgili bazı eklemeler yaparken fark ettim, sizi de uyarmak istedim. Özellikle grenaj, ön-arka çamurluk ve arka teker su sıyırıcının vidaları gevşemişti. Özellikle su sıyırıcının bir vidası düşmek üzereymiş. Siz de elinize alın bir alyan takımı, özellikle plastik aksamların vidalarını bi' kontrol edin. Ama hakkını vereyim: Şase, disk, motor bloğu, egzoz gibi hayati parçaların herhangi birinde asla bir gevşeme yoktu.
Benim motorun 2 kere arıza ışığı yandı 1 gün sonra söndü. Şimdi gene yandı tam servis zamanı gösterdim alet yok diye bakamadı. Aynı sorunla karşılaşan oldu mu ?
Bu motorsikleti almak ile almamak arasında çok kaldım.Hayır, bende hiç arıza ışığı yanmadı şimdiye kadar. İhmal etmeyiniz. Mutlaka arızayı tespit ediniz. Ayrıca UMA servisinde arıza tespit cihazının olmayışı çok acaip. Ama bu durumu halletmenin, yani arıza kodunu öğrenmenin, bir yolu var: Kontak 10 kez hızlıca açılıp kapatılıyor, ve sonra değerler okunuyordu. Birçok motosiklette çalışan bir uygulama. Detayları araştırıp öğrenebilirsiniz. Ben tam hatırlamıyorum.
Bu motorsikleti almak ile almamak arasında çok kaldım.
Yani şuan aklımda 3 motorsiklet var bajaj pulsar ns 200,CF moto 250 nk,Yamaha nmax 155 hepsini sifir dusunuyorum,ama biraz fazla düşünüyorumHocam, genel itibariyle çok memnunum makineden. Öyleki ağustos-eylül gibi makineyi büyütmeyi düşünüyorum ve yine CFMOTO ilk tercihim olabilir. Malzeme kalitesi, işçilik güzel. Geçen gün MT25 ile makinemi yan yana görünce isabetsiz bir karar vermediğimden emin oldum. Yine de tercih sizin. Alternatifler 200-250 cc bandında çok. İyi değerlendirin derim. İhtiyaçlarınızı doğru belirleyin derim.
Herkese merhaba. Bende pazar günü almayı düşünüyorum. Aynı gün alıp sürerek eve getireceğim. Ekipmanlarımı tamamladım ama bilen arkadaşlara sormak istediğim birkaç sorum var;
Pazar günü alıp plaka, sigorta gibi işleri pazartesi halletmeyi planlıyorum. Bu tip resmi işlemler için sırasıyla neler yapmam gerekiyor? (Fiyatlarını bilen yazarsa çok iyi olur.)
Aksesuar konusu sıkıntılı. Koruma demiri ve kaldırma aparatı olarak ne tavsiye edersiniz? Bir arkadaş 350 TL ye almış ama bu fiyat benim için çok fazla.
Nakit almayı düşünüyorum. İstanbul'da yaşıyorum. En çok liste fiyatı üzerinden bin lira indirim yapan yer buldum. Denildiği gibi onyedi bin liraya satışı olan yer var mı? Bütçeyi ucu ucuna yetireceğim.
Yani şuan aklımda 3 motorsiklet var bajaj pulsar ns 200,CF moto 250 nk,Yamaha nmax 155 hepsini sifir dusunuyorum,ama biraz fazla düşünüyorum ��
Hocam cevabın için teşekkür ederim. Kokoreç en önemli ayrıntı
Acemiyim mazur gör. Sigorta dediğin zorunlu trafik sigortası değil mi? Bunun için emniyete mi gidilmesi gerek?
Sigorta "Zorunlu Trafik Sigortası". Emniyetle hiç işin yok. Sigortayı herhangi bir acenteden yaptırabilirsin. Hatta "sigortam.net, enuygun.com" gibi sitelerden de kendin yapabilirsin. Kredi kartıyla ödeme yapacaksın ama. Ona göre kartın olsun.
Sanal kart kullanıyorum onunla hallederim. Yolun İstanbul'a düşerse kokoreç ısmarlayabilirim. Beklerim![]()
Eyvallah, inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------
Hangi rengi almayı düşünüyorsun?
Görünür olmasını istiyorum. Bu yüzden beyaz tercih edeceğim.
Birde vida gevşemesini engellemek için locktite almayı düşünüyorum. Ne dersin?
Yani sen bilirsin; ama gerek yok. Bu vida gevşeme olayı rodajdaki her motosiklette olabilen bir durum. Bir iki defa kontrol edip gevşeyen vidaları sıktığın zaman bir daha gevşemezler. Rodaj dönemi sadece motoru alıştırmak değildir. Gevşeyen vidaları sıkmak da rodaj dönemi yapılacak standart bir işlemdir.
Beyaz rengi daha çok hoşuma gitti tabi o da var. Siyah aykırı beyaz asil duruyor![]()