EGSOZ PATLAMA SORUNU

Xtreme Enduro 250 yaklaşık 2 aydır servisteydi karbüratör manifoldu değişimi için. Neyse aldım motoru bek zorlamadım 1-2 gün. Sonradan motor ısınınca baya patlattığını farkettim egsozun, hani gazı uzatmayı geçtim vites değiştirirken bile düşük devilerde çatır patır atıyor. Hani çok hojdur bi yere göre ama kafam takılıyor acaba hava ayarı mı değişti ne oldu, fikri olan varsa yeşillendirebilirmi ?

Kanuni phantom 180 motorumda da aynı olay vardı gazı bıraktığımda çatara patara gümbürtü kopuyordu egzozda ufaktan hoşuma gitse de çevreyi fazla rahatsız ediyordu polislerin yanından geçerken ters bakış atıyorlardı. Ustama gidip olayı anlattım katalizör iptali yaptık çatırdama patırdama kesildi fıtı fıtı geziyorum

Kanuni phantom 180 motorumda da aynı olay vardı gazı bıraktığımda çatara patara gümbürtü kopuyordu egzozda ufaktan hoşuma gitse de çevreyi fazla rahatsız ediyordu polislerin yanından geçerken ters bakış atıyorlardı. Ustama gidip olayı anlattım katalizör iptali yaptık çatırdama patırdama kesildi fıtı fıtı geziyorum

Evet olabilir ama manifold değiştikten sonra direk bunun olması kafamı kurcaladı hani bazen öyle atıyor ki, aha egsozu bırakıcam yolda lan diyorum.

Telefon ile arayıp sorabilirsin istersen ya da civardaki adı sanı belli ustaların numarasını bulup arayabilirsin bilgi için daha faydalı olacaktır.

Zengin karışım ya da yetersiz ateşleme. Yakıt içeride tam yanamadığı için egzozda yanmaya devam ediyor. Karbüratör ayarı yapın düzelmezse ateşlemeyi kontrol edin.

Gaz keserken ya da vites küçültürken patlama sesi geliyorsa muhtemelen karbüratör kaynaklıdır ve zengin karışım yapıyordur. Ya da egzozun çok eskidi veya darbe aldı. İçinde bulunan susturucular zarar görmüş olabilir, tıkanmış olabilir. Susturucuların üzerindeki delikler, pislikle kaplanmış olabilir.

Gaz keserken ya da vites küçültürken patlama sesi geliyorsa muhtemelen karbüratör kaynaklıdır ve zengin karışım yapıyordur. Ya da egzozun çok eskidi veya darbe aldı. İçinde bulunan susturucular zarar görmüş olabilir, tıkanmış olabilir. Susturucuların üzerindeki delikler, pislikle kaplanmış olabilir.
Egsoz konusunda şüphem yok çünkü motorun senesi gelmedi henüz ama zengin karışım konusu benimde aklıma geldi o yüzden uğricam en kısa zamanda. Eskiden 2 zamanlı balkanın depo kapağından 1-2 damla su kaçardı patır kütür patlatırdı onun gibi oldu :D

Hacı aynı problemi bende yaşadım, hatta konu açmıştım cezanın eşiğinden döndüm.
Buji dandik olduğu için benzini doğru düzgün yakmıyor, eli yüzü düzgün buji takınca %80 kesildi ses.

Hacı aynı problemi bende yaşadım, hatta konu açmıştım cezanın eşiğinden döndüm.
Buji dandik olduğu için benzini doğru düzgün yakmıyor, eli yüzü düzgün buji takınca %80 kesildi ses.

Olabilir üstad fakat servisten gelince olması kafamı kurcaladı. Birde akşam Ali samiyenin orda bi tvs tokatladı beni çok moralim bozuk şuan gazı koparıyorum gitmedi sanki acaba bunla ilgisi varmıdır :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Olabilir üstad fakat servisten gelince olması kafamı kurcaladı. Birde akşam Ali samiyenin orda bi tvs tokatladı beni çok moralim bozuk şuan gazı koparıyorum gitmedi sanki acaba bunla ilgisi varmıdır :D

Serviste dandik buji,yağ kullanılması muhtemeldir. Adamlar en kalitelisinden ziyade en çok para kazanacakları ürünleri kullanıyor. TVS.ler güzel kaçıyor, sıkma canını :)

Serviste dandik buji,yağ kullanılması muhtemeldir. Adamlar en kalitelisinden ziyade en çok para kazanacakları ürünleri kullanıyor. TVS.ler güzel kaçıyor, sıkma canını :)

Bende pek yormak istemiyorum bebeğimi ama 3200 km oldu artık yavaş yavaş gaza asılmak lazım diye düşünüyorum :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bende pek yormak istemiyorum bebeğimi ama 3200 km oldu artık yavaş yavaş gaza asılmak lazım diye düşünüyorum :)

Ooo 3200 km olmuş zamanı gelmiş :) Allah kaza bela vermesin ama siz yine de motorun uzun ömürlülüğü açısından birden abanmayın. Kendi motorumdan örnek vermem gerekirse 10000 km.den sonra yakıt tüketimi düştü ve son hızı arttı. Kendi forumumuzda daha tecrübeli arkadaşlar buna "Bizim motorlarda esas rodaj 10000'de bitiyor" derler mecazi anlamda. Belki sizin motorda da böyle bir hadise vardır. Zamanla açılacaktır motor.

'-'

manifold hava aldığı için değiştirilmişse
yenisi hava almadığı için benzin/hava karışımı zenginleşmiştir
servis parça(para) başı iş yapar! ustanın yerini asla tutmaz

Araziye çağır tvs'yi, bi de öyle tokatlasın bakalım :)

egzos sibobopu sıkı olmuş kaçırma yapıyor,kaçırdığı içinde egzosta patlama sesi oluşuyor,,git ustana doğru düzgün sibop ayarı yapsın

Yeni karbiratöründe iğne ayarıda gerektirebiklir. Fazla yukarıdadır. Soğukken işe yarıiyordur, fakar ısındımı fazla benzin geçiiyordur. Kademe yukarı fazla benzin, kademe aşağı daha az benzin geçer. Bir kademe aşağı ve yeniden havylaa ince ayar. Bir karbiratör bir asağı, iki yukarı farklı cc'lerde kullanılabiliniyor. Ona göre iğne ayarı yapılmalï, sonra hava gaz. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Araziye çağır tvs'yi, bi de öyle tokatlasın bakalım :)

O zaman işler değişir işte :D Bi de bizim xtreme max 150'nin 56 dişliyi takabilsem tarla sürerim diye düşünüyorum :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------

Yeni karbiratöründe iğne ayarıda gerektirebiklir. Fazla yukarıdadır. Soğukken işe yarıiyordur, fakar ısındımı fazla benzin geçiiyordur. Kademe yukarı fazla benzin, kademe aşağı daha az benzin geçer. Bir kademe aşağı ve yeniden havylaa ince ayar. Bir karbiratör bir asağı, iki yukarı farklı cc'lerde kullanılabiliniyor. Ona göre iğne ayarı yapılmalï, sonra hava gaz. Kolay gelsin.

Evet evet aynen öyle, soğukken daha rahat aldığını farkettim dediğniz gibi. Teşekkürler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar