konuya dönecek olursak,
dıjjj güşler, vatan hayinleri gibi abuk subukluklar bir yana;
"geçen yıla kıyasla tarım sektöründe çalışan sayısı 274 bin kişi azalmış. yine tüik tarafından açıklanmış verilere göre ‘’tarım ürünleri üretici fiyat endeksi’’ korkunç şekilde yükselmiş. ocak ayı içerisinde üretici düzeyinde sebze fiyatlarının %31.83 arttığı görülüyor.
yani buradan anlayacağımız; vatan hainliği ile suçlanan pazarcının artan fiyatlarda suçu yok. esas problem artan üretim maliyetleri."
bakın 17 senedir ülkeyi tek elden yöneten iktidrının elindeki kurumun resmi verileri bunlar...ve diyor ki; dıjj güçler yok, vatan hayinleri de üretim maliyetlerin artmasına sebep olan yönetim ve şartlardır.
üretimi desteklemek bir yana kösteklediler diyor.
önceden ekmekçiler vatan hayiniydi, sonra dolara operasyon dendi, şimdi sebzeciler vatan hayini oldu..ama hükümete tek laf yok!.. yahu Allah'ı suçladılar, hortum oldu diye...ötesi var mı

ama antalyalı üreticilerin "hortum toplam tarım bölgesinin sadece %10'unu etkiledi" sözünü kimse duymadı.
gemide sürekli delikler açılıyor. sanayi üretimi de feci bir düşüşte,
"açıklanan tüik verisine göre aralık ayında türkiye’nin toplam sanayi üretimi bir önceki yılın aralık ayına göre %9.8’lik bir daralma daha yaşadı. "
dahası da var işsizlik. en büyük sorunumuz işsizlik:
"işsizlik hızla artıyor. açıklanan 2018 kasım ayı verilerine göre işsizlik yüzde 12,3’e yükselmiş bulunuyor."
delikler artıyor. iktidar yalakaları bunları ortaya koyanları vatan hayinliği ile suçluyor, 155i arıyorlar...sorumlular dıjj güçler oluyor. biri de demiyor ki, e hani başkanlık sistemi ile uçaktık kimse tutamayacaktı!!
tutamıyor da...hızlıca düşüyoruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:29 ----------
aha veriler üst üste geliyor:
"Türkiye’de otomotiv satışları, zayıf TL, enflasyondaki yükseliş ve faiz oranlarındaki büyük artış ile 2018’de
yıllık %35 düşüşle yaklaşık 641 bin adetlere geriledi. Otomotiv alımlarında vergi teşvik bitim tarihinin Aralık 2018 sonundan Mart 2019 sonuna kadar uzatılmasına rağmen yurtiçi otomotiv satışları
Ocak ayında %60 oranında daraldı"
soran olursa, cehape zihniyeti dersiniz, onlar da başörtüsüne izin vermediler dersiniz.