Benim galiba o?
Malesef sürmedim. Bir sene önce denemek istemiştim ama o ara bulmak mümkün değildi. Millet motosiklet gelmeden parasını yatırmış, gelir gelmez gidiyordu... Ellerinde yoktu adamlarin.
Türkiye'de çok popüler görünmeyebilir ama kendi piyasasında çok iyi sattığı kesin. Çünkü dayanıklı ve uzun ömürlü motosiklet üretmesiyle bilinen Japonlar arasında, kategorisinde en iyi olan Avrupalılarla (1290R, Tuono, 1200S, S1000R) boy ölçüşebilecek tek motosiklet.
Bizzat denemediğim için net bir şey söylemeye çekiniyorum. Ancak tecrübesi eksik arkadaşların mantık yürüterek çok da doğru olmayan çıkarımlarda bulunduğunu görüyorum.
Kendi motosikletimden yola çıkarak söyleyebileceğim bir kaç nokta:
1. Şahsen 15 dakika işe, hatta ekmek almaya gidiyorken bile kullanıyorum. Hiç zor değil. Aşırı ısınmıyor. Rahat. Hafif ve çok zevkli. Eski güçlü motosikletler gibi hırçın değil yeni nesil motorlar. RBW teknolojisinin, güçlü motorların düşük devirlerde iyi çalışmasına etkisi çok oldu.
2. Teknoloji'nin kullanılabilirliğe etkisi yüksek. Bugün teknolojik desteği olmayan 600cc SS'e binmeye çekinirim. Ancak elektronik destek varsa, iki kat hacminde ve çok daha güçlü bir motosikleti binmeye çekinmem. Çünkü sağ elimle kendimi bir belaya sokma ihtimalim çok daha düşük.
3. Rüzgar ve naked olayı kişi ve motosiklete göre değişiyor. Net bir şey söylemek zor. Problem, kask civarında oluşabilecek türbülans. Boy, far yapısı vs. tesiri büyük. Ancak şimdiki motosikletimde haftasonlari sabah 8'de çıkıyorum, akşam 6-7'ye kadar üzerindeyim. O kadar araba kullansam daha kötü olurum yahu

Açıkçası bununla ilgili bir başlık açmayı düşünüyordum. Şimdiki motosiklette far ile gösterge paneli kapağı arasına ilginç bir dizayn yapmışlar. Seyir esnasinda farin yukarı ittiği havayı kesip yanlara yönlendiriyor. Ve kask etrafında gereksiz hava akımı ve türbülans oluşmuyor. Eski CB1000R'ım öyle değildi.