2007'de Honda'nın kullanacağı 800cc V4 MotoGP motoru

boy

Bildiğiniz gibi seneye MotoGP motor hacimleri 1000cc'den 800cc'ye düşürülüyor. Takımlar yavaş yavaş bu motorların prototipleri ile test sürüşlerine başladı. Honda yeni motorunu Japonya'da bulunan Motegi pistinde test etti.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

3a.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

9a.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cbr 800 rr mı geliyor ne.

kıllıtarkan;440418' Alıntı:
Motorun heryerinden teknoloji fışkırıyo :silent:

fışkıran bu teknolojiyi boşuna harcamamak lazım!!! bence bir bardak bulup yamaha kawasaki ducati suzuki gibi firmalara vermeleri gerekiyo!! onlarda fışkıran bu kaynaktan faydalansınlar:p

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Peki bunun ne zaman replicası piyasaya çıkacak da, alamayacağımız için üzüleceğiz?

boy

Motoru incelediğinizde detaylar muhteşem gerçekten. Karbon kompozit grenajlar işçilik harikası. Bu prototip olduğundan grenajda boya falan yok ama ona rağmen bence süper duruyor. Arka kuyruk arka lastikten daha içeride, çok değişik duruyor. MotoGP motorunun kuyruğunu da aynı şekilde mi yapacaklar acaba? Motorun performansını test ettiklerinden onlar için bu tür detaylar performanstan sonra geliyor bence. Bakalım diğer markaların 800cc versiyonu nasıl olacak. Bildiğim kadarıyla Ducati ve Yamaha da 800cc prototiplerini test etmeye başladılar.

yuhhbeeeeeee kuzen pedrosayı nasıl tanımazsınnn notunu çok kötü kırdım

kanka motoru 69 nolu nicky hayden.ve 26 no dany pedrosa test ediyor.burası F1 Mİ Kİ İKİNCİ PİLOT OLSUN:) bu arada makina süper.ve evet aynı makina seri üretim olacak.

kullanılan V4, sanırım VFR'de kullanılan 109 HP'lik motorun geliştirilmişi.. VFR'de Vtec de olduğunu düşünürsek yeni motorun modifikasyonlarla 200 HP'nin üzerinde blki de 220 HP civarında olacağı düşünülebilir. Ama Japonlar özellikle sıralı silindirli motorlar konusunda uzman, neden sıralı 4 silindirli değilde V4 kullanmışlar anlamadım.. Tabi ki bildikleri bi şeyler vardır :)

yaww kuzen pedrosa yı tanıyorum ama kenarda duran degılmı pedrosa ben pedrosa kenardayken pıstte motorla gıden bırı var onu dıyorum yanı anladınmı?

5.jpg

arkadaki amcalar bakın.. kulaklarını kapamışlar...:cyclopsan :cyclopsan :cyclopsan

Gerçekten harika bir alet yapmışlar. Performansı nasıl acaba :silent: Diğer markaların da prototiplerini görebilsek keşke. Ama honda gerçekten güzel yapmış özellikle motorsikletin arka kısmında güzel bir değişiklik yapmışlar . Güzel motor

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
rengi eskisine göre kötü bence motorun...repsolün turuncu rengi olayı bitiriyor!

aerodinamik olatrak harika burna dikkat ederseniz ne kadar keskin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar