- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Pratiklikten kastımız mesafeleri daha çabuk almak değil, o anlamda ultra hızlı istanbulda ben sırf bundan diğer pratik olmayan her şeyine razıyım. 1 saat 40 dakikada gittiğim yolu motosikletle en kötü trafikte bile 40 dakikada gidiyorum. Anlatmaya çalıştığım pratiklik blog yazımda var, hani tak kaskı çalıştır yürü git olmuyor motosiklette en azından benim için, yanımda 40 çeşit malzeme var, akşam dönüşte de onları çıkart, motoru kilitle, son motorumda artık her kapatınca branda da takıyorum, yok kedi çizdi, yok yağmur yağdı, yok (ç)alıcı gözüyle biri baktı gördü ayağına. Bunlardı kasıt. Sizin kastettiğiniz şey zaman kazandırması, ben zaten her gün binmediğim için bu pratik olmayan yönleri de o kadar koymuyor ama bunu her gün yapsam motosiklet kullanmayabilirdim açıkçası. iki günde bir 35 km git 35 km dön olarak sadece iş amaçlı biniyorum son 2 motosikletime, ona rağmen bazen özellikle işe varıp soyunup dökünürken hele de yazın, çin işkencesi çektiğim çok oluyor. Bu anlamda bence pratik değil. En büyük faydası zaman kazandırması.
...
Blog yazınızı maalesef henüz okuyamadım, bir ara okurum.
Sizi anlıyorum, bununla birlikte motosiklet kullanmak için yapmanız gereken törenler / ritüeller 10dk bile sürse yine de kârdasınız; eğer ki motorsuz 1s40dk'da gidilecek yere 40dk'da gidiyorsanız:
1s40dk(araba/toplu taşıma yolculuk) - 40dk (motor yolculuk) - 10dk (motor tören) = günlük 50dk kazanç. O 50dk kazanç için 10dk harcamak istememek ve pratik bulmamak tamamen sübjektif görüşünüz. Benim sübjektif görüşüme göre o 10dk'lık tören / ritüel kazandığınız 50dk'nın bedeli. (Bedavaya bir şey yok hayatta maalsef...) Değer mi? Bence değer...