3- Aynayı kırıp kaçmak bana korkaklık geliyor. Lakin gerekli gibi düşünseniz de serseri mayın gibi sizi ararken, başka motorcuya benzetip adamın üstüne çıkmaları muhtemel.
Dün aynen dediğiniz gibi bir olay yaşadım...
Yedikule Göğüs Has. Hastanesi önünden geçip Abdi İpekçi önündeki yola çıktım. Sahil yolundan Bakırköye geçeceğim.
Marmaraydan hemen önceki yaya geçidinde kırmızı yandı. Sağ şeridin ortasındayım. Önümde bir araç var. Şerit çizgisini ortalarak yanıma bir 206 yanaştı. Bana aynen şöyle diyor...
"Neden zig zag yaparak gidiyorsunUZ"
Ben anlamadım ne demek istediğini. Sanıyorumki sağ şeridin ortasındayım diye laga luga yapıyor
"Ne zig zagı. Buda motorlu araç normal şeridimde gidiyorum" dedim ki gerçekten şeridi ortalayıp gelmiştim o ışığa kadar ve arkamdan gelende yoktu.
Adam bu sefer,
"Hep zig zag yapıyorsunUZ, adam gibi kullanın" deyip birde eliyle zig zag yapınca bende jeton düştü. Adam muhtemelen o geçen videoda gördüğümüz ölümüne motor kullanan gibi birine denk geldi veya hep denk geliyor, motorlulardan nefret ediyor. Zira yüzündeki ifadeye nefret hakim.
O sırada yeşil yandı. Önüme geçti 5 metre sonra ben hareket ettim. Bu sefer ani fren yaptı durdu.
Duruyor adam gitmiyor. Sağından geçeyim dedim, bu sefer hareket edip direksiyonu üzerime kırdı. Erken farkedip frene basmasam ezilecektim.
Aksiyon kameram yanımda olsa sıkı bir ceza almasını sağlardım...
Buradan çıkan sonuç şu. Adamın derdi benimle değildi. Motosikletlilerden nefret etmiş. Anladığım kadarıyla özelliklede mekikçilerden....
Hıncını önüne çıkan her motosikletliden çıkarmaya hazır pimi çekilmiş el bombası gibi dolaşıyor ortalıkta...