motorumun 5000 km bakımını yakın zamanda yaptırdım. servise girmeye bir iki gün kala 1-2 saniye çok kısa tekleme ve motor arıza ışığı yanması durumu oluştu. bakımda sabit hızda hafif silkeleme ve sebepsiz yere stop etmede sıklaşma şikayetleri ile birlikte motor arıza ışığının yandığınıda belirttim. yazılım atılacak denildi. hafta içi servise tekrar bırakıp yazılım attırdım. aldığımda rölantide biraz yükselme olduğunu gördüm. stop etme, hafif silkeleme şikayetleri baya azaldı. bakımdan sonra 400 km kadar yol yaptım. pazar günü hava güzel diyip yola koyuldum. 60 km civarı yol yapmıştımki motor arıza lambası gene yandı ve sönmedi. bir iki defa mola verip stop ederek motor soğusun diye bekledim. ama işe yaramadı. 30 km civarı mesafe kat edip eve geldim, lamba yanarken çekişte sorun yoktu. akşam tekrar marş yaptığımda motor soğumuş ve arıza lambasıda sönmüştü. bugün servise götürüp cihaza bağlattım. oksijen sensöründen geçici arıza kaydı aldığını belirtti. aktüel arıza olmadığı için işlem yapılmadı, arıza kaydı silinip işlem sonlandırıldı. oksijen sensörü bildiğim kadarı ile 700 tl civarı fiyatı olan parça. muhtemelen arıza tekrarı gerçekleşecektir. bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak.