Özel şirkette çalışıyorum, sesi yerinde bir kaç markanın distrübütörüyüz ve şirket ciddi paralar kazanıp, hızlı yükselişte yıllardır.
Bayram tatiline ayrılacağız bayramlasiyoruz felan, patron bizzat zarflarin içinde herkese bayram harçlığı niyetine para verdi.
Zarfı açtığımda 1.000 liraya yakın para olduğunu gördüm.
20 küsur personeliz, herkese eşit verildiğini öğrendim en alt kademeden en üst kademeye kadar.
Buda 20 küsur bin lira üzerinde para yapar (gayet yabana atılmayacak bir mebla).
Her neyse, bayram sonrasi maaş vakti geldi maaslar yattı hesaba, olduğum konum itibari ile patronla muhabbet ediyorum sık sık, baktım maaşlarda kesinti yok, "Yaşar bey bayram öncesi verilen avanslar kesilmemiş, muhasebe hatası varsa uyarayım mı?" Dedim.
"Yok aslanım avans değil onlar, elimizden geldiğince ufak harçlık işte, bayramda bi nebze daha rahat yesin içsin millet senede bir yüzünüzü guldurelim en azından, iş veren olmak bi ailenin babası olmaktan farksız, işçi elimize bakar haklı olarak, ilerde is veren olursan inşallah, işçini guldurdugun sürece sırtın yere maddi manevi gelmez unutma." Dedi.
Bu adam şirketi kurduğu günden bu yana sadece 1 defa maaşları geciktirmiş, oda 2 gün

Hiç zorluk çekmeyen bi şirket değil, ticaret ile alakalı olan kişiler bilir ki , güçlü şirketlerin hepsi en az 1 defa batagin eşiğinden dönmüştür.
Ben işçisi olarak patronum hakkında ne mi düşünüyorum.
Bu gün, canım istedi seni kovdum hadi güle güle dese.
Elini öper helallik alır, Allah razı olsun der çıkarım.
Ben aylarca işsiz kaldıktan sonra bu adam beni işe alıp başlar başlamaz 3 maaşlık avans verdi zor durumdayım diye.
Geri ödemesini de cerez parası alır gibi kesti maaştan hiç sıkıştırmadan.
Bunu anlatma sebebim, halâ iyi insanların, paraya tapmayan patronların olduğuna inanın, varlar çünkü.
Umarım herkesin karşısına hak ettiği insanlar çıkar.