Herkese selamlar,
0 motosiklet tecrübesi ile ilk motosikletim olarak CB250R aldım. Bu fiyattaki artış nedeniyle henüz ehliyetimi alamadan motoru alıp kapalı garajıma koydum ve önümüzdeki hafta direksiyon sınavına gireceğim. Bu süre içinde trafiğe pek çıkmadan kapalı otoparkta ve evimin yanındaki ara sokaklarda motosikleti sürdüm. Motosiklet tecrübem olmasada uzun yıllardır araba sürüyorum ve şuanda da ulaşım aracı olarak arabamı kullanıyorum. Yani en azından trafik tecrübem var.
Şimdi size sormak istediğim bir iki konu var. Birincisi bakım konusu; kitapçıkta ilk bakım için 1000 km ya da 1 ay yazıyor. Ben motoru alalı 1 ayı geçti ancak motor daha 100 km'de. Satın alırkende ilk bakım için 1000 km'de gelmemi söylemişlerdi. Bu durum bir problem yaratır mı sizce?
Diğer konu ise motor şuanda bana sarsıntılı geliyor. Hiç tecrübem olmadığı için bir şeyleri yanlış yapıyor olabilirim ancak kursta sürdüğüm 250 motorlar ve sınava gireceğim motor olan MT-07'de böyle bir şey yaşamadım. Bunun nedeni rodaj mı yoksa gerçekten hatalı bir şeyler mi yapıyorum? Özetle kalkışlarda ne kadar nazikçe gaz açsamda motor biraz ileri fırlayarak kalkıyor. Vites geçişlerinde vites pedalını sert itmek gerekiyor ve bazen debriyajı yavaş bıraksamda sarsıntı oluyor.
Son olarak herkesin malumu olan zincir konusu. Aynı sorun bende de var ve hiç tecrübesi olamyan ben bile ilk üzerine bindiğim andan itibaren bu sesi duydum ve çok rahatsız oldum. Sanki mobilete biner gibi saçma sapan bir ses geliyor ve çok canım sıkılıyor. Bunun ile ilgili bir gelişme var mıdır? Zinciri yağlatma, gerginliğini ayarlatmak vs gibi şeyler işe yarıyor mu?
Gerçekten yardımcı olmak için cevap verecek olan herkese teşekkür ederim. He bir de kendini motoGP pilotu sanıp ahkam kesecek olanlar, ehliyetsiz motor almışsın, tecrüben yokken 250'lik motorla başlamışsın gibi gereksiz eleştiri yapacak olan arkadaşlar lütfen siz yorumlarınızı kendinize saklayın. Yapıcı her türle eleştiri ve öneriye açığım.
Herkese selamlar,