Merhabalar sayın
antikor Motorumu satın almadan önce 1 aya yakın dışarda yatmıştı. Bunun sonucunda arka fren hidrolik pompası kitlenmişti. Ben de pas sökücü spreyler, komresör ve mengene yardımıyla pompayı açmayı biraz uzun uğraş da olsa başarmıştım. Tavsiyem orjinal pompayı ve merkezi kurtarmaya çalışmanızdır. Çünkü farklı kalitedeki merkezlerin ve pompaların farklı basınç değerleri vardır. Yani bizim ki gibi 180 kiloluk hayvanı(şaka amaçlıdır, hakaret amacı taşımaz

durdurmakta yetersiz kalabilir. Hele ki linkini attığınız pompa 18 inch jant ölçüsü ve genelde 90-90-18 ve ya 100-110 taban ölçüsüne sahip lastikler için kullanılmaktadır. Bizim motorun arka jant ölçüsü ise bilindiği gibi 2015 ve öncesi için 15 inch , 2016 ve sonrası için 17 inch buna ek olarak da lastik ölçülerimiz 130 tabandır. Yani daha fazla sürtünme alanı bulunan bir lastik. Bunların göz önünde bulundurulması gerekir diye düşünüyorum.
Eğer değiştirmekte kararlıysanız da fren üst merkezinin sökümünü ben şöyle yapıyorum. Önce hidrolik hortumunun bağlantı civatasını gevşet. Sonra merkezi şaseye bağlayan civataları sök. Sonrasında merkez pompa ayağının bağlantısını sök. Sonra merkezi ayır. Öbür merkezin önce fren hortumunu monte et sonrasında şaseye vidala ve fren ayağına montajını yap. Sonra hidroliğini doldur. Bir kaç kez kuvvetlice pompala. Fren hava yaptığı için yumuşak olacaktır. Bunun için bir kaç kez pompalama işleminden sonra son pompada pedalı basılı tutarken hortum bağlantı civatasını hafif hafif hava çıkıncaya kadar gevşet. Hava çıkınca pedalı bırak. İşlemi havayı alana kadar devam ettir. Hidrolik sistemlerde genelde açılan yerin havasını almak yeterli olur. Ancak hava alırken sertçe pompalamayı ve de hava alırken pedalı ufak da olsa bırakmamaya dikkat et. Çünkü pompa az da olsa hareket edeceği için tekrar açılan yerden hava alacak ve de işlemi uzatacaktır.
Bu arada pompanın basıncıyla hava alırken hidrolik sıçramalarına karşı önleminizi de almayı unutmayın. Kolay gelsin.