Ben de benzer bir problem yaşadım. Motorun üstüne çıkıyorlar, alarmlara tekme atıp öttürüyorlar, düğmelere falan basıyorlar vs. Korkum motor değil, devirirler çocuklara birşey olur diye korkuyorum.
Çözüm, önce çocukları topladım. Biraz kızdım, bir tane fırlama var o baya uğraşıyor motorla biliyorum, babana söyleyeceğim vs diye biraz korkuttum ağlattım. Sonra sizle anlaşma yapalım, motora sizi bindireyim gaz verdireyim vs., ama siz de motora göz kulak olun şeklinde anlaştım. Şimdi ben yokken motora kimseyi yaklaştırmıyorlar, ben gelince de bir iki gaz verdirip üstüne oturtuyorum mutlu oluyorlar. Her karşılaştığımda kim ne yaptı, kiim uslu kim yaramaz, bu hafta kim gaz verecek kim vermeyecek vs ödül ceza sistemi oturttum, şimdi hepsi doğru düzgün davranıyor.
Abileri oldum,her geldiğimde yanıma koşar muhabbet ederler. Çocuklar meraklı, arkadaş olup huylarına gidip, güvenlerini kazanmak gerekiyor. Size bağlılık hissetmeleri lazım ki sözlerini tutsunlar. Ödül ceza sistemiyle de davranışlarını kontrol edebilirsiniz.
Bu arada çocukları dövmeyin, çocuğu geçtim, ailesi gelir canınızı yakar, kimsenin çocuğunu dövmeye hakkınız yok. Sen orman kanunu yaparsan, başkası da gelir sana orman kanunu uygular. Silahlanma üst seviyede, kimde ne var bilemezsiniz. Başka yöntemlerle çözün.