Kaza Sonrası Motordaki Bir Kaç Problem(Yardım Lütfen)

Selamlar Herkese;
Nisan 26sında sola doğru viraj yaparken açıktan alan bir araba sürücüsüyle kafa kafaya girmemek için dümdüz devam edip bi bahçenin tellerine çarpıp durdum. Malesef diğer sürücü durmadan yola devam etti.. Olay kısaca böyle şimdi sorunlardan bahsedeyim;
1-motorun direksiyonu yamulmuştu kendi çabamla düzelttim fakat yine çok ufak bi dokunuşla eski haline geliyor bunu nasıl düzeltebilirim ?
2-Ön süspansiyonlarım aşırı derecede sertleşti, evet yaylanıyor ama yoldaki bütün titreşimleri bana iletiyor. Kendim yaylandırmaya çalıştığım zaman çok zor yaylanıyor eskisi gibi değil. Bunlara önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim

1. o gidon yamulup düzeltilen noktadan kırılabilir dikkatli ol !! bence mutlaka yenilenmeli belki kaynaklada kurtarılabilir..

2. çarpma anında amortisör boruları eğrilmiş ve rahat çalışmadığı için sertleşmiş olabilir , büyük ihtimal sağa solada çekiyordur düz giderken..

Tahmin:

Ön amortisör boruları değişecek, bunlar ile birlikte büyük ihtimal keçeleri ve amortisör yağını da değiştirmen gerekecek

Ön teker mili büyük ihtimalle eğri, değişecek

Furş bozulmuş olabilir, gevşek olabilir. Önce gevşetip gerekirse yardım alarak belki de eğriliği iki kişi kolayça biri tutup diğeri çevirmeye zorlayarak gidonun açısını düzeltebilirsiniz. Ardından gevşettiğiniz kısmı gerektiği kadar sıkabilir veya furş bilyelerini ve yatağını değiştirip kullanabilirsiniz.

Gidonunuz eğri olabilir. Her zaman hissettirmez, bakıldığından kendini göstermeyebilir. Diğerleri kontrol edildikten sonra gidonu dikkatlice tekrar kontrol edin.

Direksiyonu kendi çabalarınızla neresinden yamulmuştu ki düzelttiniz? nasıl düzelttiniz? Elle mi aletle mi tezgaha mı bağlandı?

Neyse, biraz daha ciddileşmek gerekirse; ilk olarak motosikletiniz nedir onu yazarsanız... Bir de 3-4 ay önce kaza yapmışsınız, şimdiye kadar sorun çıkarmıyordu da son zamanlarda mı rahatsızlık vermeye başladı? O arada başka birşeyler daha mı oldu acaba? Küçük bir kaza daha veya çukura sert girmeler v.s..?

Şöyle anlatayım ön teker düz duruyor gidon biraz sağa bakıyor. Kazadan sonra baktığımda amortisörler eşit hizada değildi yani biri biraz ileride biraz geride idi. Çamurluk amortisörlere bağlı ve çamurluk lastiğin üstünde değilde sağa bakıyordu gidonla aynı hizada. Umarım anlatabilmişimdir. Düz giderken gidonu bıraktığımda herhangi bir yöne çekme yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:57 ----------

Tahmin:

Ön amortisör boruları değişecek, bunlar ile birlikte büyük ihtimal keçeleri ve amortisör yağını da değiştirmen gerekecek

Ön teker mili büyük ihtimalle eğri, değişecek

Furş bozulmuş olabilir, gevşek olabilir. Önce gevşetip gerekirse yardım alarak belki de eğriliği iki kişi kolayça biri tutup diğeri çevirmeye zorlayarak gidonun açısını düzeltebilirsiniz. Ardından gevşettiğiniz kısmı gerektiği kadar sıkabilir veya furş bilyelerini ve yatağını değiştirip kullanabilirsiniz.

Gidonunuz eğri olabilir. Her zaman hissettirmez, bakıldığından kendini göstermeyebilir. Diğerleri kontrol edildikten sonra gidonu dikkatlice tekrar kontrol edin.

Direksiyonu kendi çabalarınızla neresinden yamulmuştu ki düzelttiniz? nasıl düzelttiniz? Elle mi aletle mi tezgaha mı bağlandı?

Neyse, biraz daha ciddileşmek gerekirse; ilk olarak motosikletiniz nedir onu yazarsanız... Bir de 3-4 ay önce kaza yapmışsınız, şimdiye kadar sorun çıkarmıyordu da son zamanlarda mı rahatsızlık vermeye başladı? O arada başka birşeyler daha mı oldu acaba? Küçük bir kaza daha veya çukura sert girmeler v.s..?

Direksiyonu elle düzelttim, daha doğrusu bisikletlerde düzelttilen teknikle düzelttim denilebilir :) Lastiği bacak arama aldım gidonu düzelttim. Kaza yaptığım motor Kuba Razore 100lük. Evet bir süre önce kaza yaptım fakat motorun ufak tefek şeyleri düzelttikten sonra garaja çektim öyle durdu bir süre o sürede FZ6 var onu kullandım. Kazadan sonra deneme sürüşü yaptğımdan beri var bu amartisor ve gidon problemi.

Şu aletleri bilmeyenler sürmesin yada 10 15 yaşında motor surecegınıze sürmeyin sonra ay surası koptu burası yamuldu ahh ahh

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar