Yakıt konusuna çok takılmayın düzgün sürdüğünüz zaman ki hergün işe git gel kullanıyorum (MT-25 kullanıyorum bu arada) ara ara bol gazlamalı bazen sakin 4,4 4,6 litre arası değişiyor. Milletin 7 8 litre yakıyo 6,5 litre yakıyo dediğine ben inanmayın kullanmayı bilmeyen adamın eline veriyolar motoru daha ilk motor adam tabi hayvan gibi yaktırıcak düzgün ve bilinçli kullanıldığı zaman yakmıyor. Ben mt25 aldım param olsaydı duke390 alırdım ama bütçeyi aştığı için alamadım. Eğer imkan varsa bence çok fazla düşünmeyin.. Ama sizin için söyle bir eksisi olabilir mt bile göbek hızamdan üzeri rüzgar alıyor dukelerde direk kemer hizasına yakın buda daha fazla rüzgar demek ve uzun yolda yorması demek şimdi herkes kabul etsin belli bir km sonra özellikle ilk 100km den sonra rüzgar yormaya başlıyor eğer bir uzun yol planınız varsa bence düşünün şimdi diceksiniz ya nolcak gidemicek mi duke 390 o kadar yolu adamlar karadeniz turu yapıyo izmir-istanbul yapıyo diceksiniz ama şöyle bir şey var her motor yapar 125'lik CG bile alsanız gidersiniz ama sizin nasıl gidiceğiniz konusu... Bence bunları bir düşünün ondan sonra karar verin kulaktan duyma bilgilere inanmayın rahmetli barkın abi duke 390 videosunda motosiklet konusunda babanız bile atıp sıkabilir kimseye inanmayın kendiniz araştırın bulun öğrenin demişti....
R25 in uzun yolda artısı daha konforlu olması olur. Şehir içi içinde çokta dertli değil yani öyle milletin abarttığı kadar 125cc kadar değilama bir duke 390 kadarda şehir için performansı beklemen yanlış olur.
Aynı şekilde uzun yolda duke 390 sabit r25 veya mt-25 gibi sabit 130 - 150 arası gidebilicekmisin.Bunları hep tecrübe etmek lazım
O kadar yakmıyor derken ben hayvan gibi abanmadım ilk motorumda değildi ilk motorum rc200 sonra duke 250 daha sonra r25 aldım. Hepsinde sürüş tarzım aynıydı rc200 ortalama 2.3 litre yakıyordu. duke250 ortalama 3.5 litre yakıyordu. r25 6.6 litre yakıyordu.
tabiki 4.6 seviyelerine iner fakat alt devirler acayip ölü zaten motor gücünü 7 bin devirden sonra veriyor devamlı 7 bin devirin altında kullanacaksak ne anlamı var bu motoru almanın.
Barkın abinin mt25 videosuda var orayıda izlemeni tavsiye ederim yakıtı konusunda ne demiş barkın abi.
Ben bu arada ikisi arasında soruyor diye duke 390 dedim. yoksa 25 üstü verilecekse gider honda cbr500r alırım miss gibi yeni kasa veya cb500f