Başlangıç Tavsiyeleri

1 ay kadardır 50 CC motorlara bakıyorum. B ehliyet sebebi ile. Gücü itibariyle RMG Moto Gusto B08 almaya karar kıldım. Ben bakarken motora, benzine, ekipmana zam geldi. Nereden baksan bin lira zarar ettim bile. :) Eğer bulabilirsem hemen her şeyi 2. el olarak almayı planlıyorum. Bir arkadaşım Grex marka bir kask hediye edicek bana. Fakat bu motoru aldıktan sonra sırasıyla koruma için neler almalıyım, nelere öncelik vermeliyim? Ayrıca hırsızlığa karşı ne yapabilirim? Beyoğlu Ömer Hayyam'da oturuyorum. O sebepten en büyük korkum hırsızlık. Ekipman için bütçem çok değil ilk aşamada ama zamanla upgrade gelebilir. Onda da 2. El olarak başlamayı düşünüyorum. Ne alırken neye dikkat etmek gerekir? Tavsiyeleriniz nelerdir? Hiç motora binmemiş birisi olarak soruyorum. Sevgiler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------

Yok mu yorumlar?

Merhaba,

Güvenlik için alarmı bir disk kilidi + zincir almalısınız. Yine de yeterli olmayabilir. Buna ek kapalı bir garaj bulabilirseniz iyi olur.

Ekipman için de kask harici mont, eldiven, korumalı bot ve korumalı pantolon aĺmalisiniz. Bunların hepsini internetten ikinci el bulabilirsiniz yalnız size önerim kaski ikinci el almayın. Daha önce düşmüş olabilir o yüzden sıkıntılı. Bir de kask için sharp testi olan veya snell sertifikasi olan bir kask bulursanız sifiini alin. Kask önemli.

Bütün bunların maliyeti dusundugunuz motordan fazla olabilir, ne gereği var diye düşünebilirsiniz. Ama öyle dusunmeyin

kilit zincir yerine aylık 80-90 liraya güvendiğin bir otorparka bırakabilirsin kafan rahat olur

Merhaba,

Güvenlik için alarmı bir disk kilidi + zincir almalısınız. Yine de yeterli olmayabilir. Buna ek kapalı bir garaj bulabilirseniz iyi olur.

Ekipman için de kask harici mont, eldiven, korumalı bot ve korumalı pantolon aĺmalisiniz. Bunların hepsini internetten ikinci el bulabilirsiniz yalnız size önerim kaski ikinci el almayın. Daha önce düşmüş olabilir o yüzden sıkıntılı. Bir de kask için sharp testi olan veya snell sertifikasi olan bir kask bulursanız sifiini alin. Kask önemli.

Bütün bunların maliyeti dusundugunuz motordan fazla olabilir, ne gereği var diye düşünebilirsiniz. Ama öyle dusunmeyin
Maddi olarak bu malzemelerin beni rahatsız ettiği ve fiyatıyla çıldırttığı doğru. Ama öneminin de farkındayım. Zaten o sebepten hepsini alabilmek için 2. ele bakıyorum. Yoksa gider motoru alır sürmeye başlarım. :) Fakat disk kilidi ve zincirde ve ekipmanlarda marka önerilerine de ihtiyacım var. Prosev montlar bana fiyat olarak uygun gibi göründü. Eldiven de hiiiç bir fikrim yok. Bot YDS bakarım belki. Pantolon belki de hiç almayıp dizlik alıcam. Ama işte burada biraz daha şuna ihtiyacım var. Mesela ben sahibindende arama yaparken M bedeni bazen de L bedeni filtrelerim. Buna marka olarak neler eklemek lazım o konuda sizden yardıma ihtiyacım var. :) Belki de önden ekipmanı toplayacağım. Motoru 2. plana atacağım. Zaten RMG Moto Gusto B08 nedense pek yok piyasada. Bulamazsam başka bir 50 CC'ye bakıcam. Yine güçlü ve mümkünse yakışıklı. Belki Beagle olabilir bu. :)

kilit zincir yerine aylık 80-90 liraya güvendiğin bir otorparka bırakabilirsin kafan rahat olur
Onu da düşündüm ama her zaman orada olmayacağım. Dışarıda veya misafirlikteyken de lazım olacak bazı şeyler.

İkinize de teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

Bu arada RMG Moto Gusto B08 pek yok piyasada. O da ayrı dert..

Yeniden bir up yapayım. Up! Önce ekipmanı tamamlamaya karar verdim.

Selam,

Uygun yollu mont Prohell marka var bende onu kullanıyorum tekstil mont ama fena değil yani her halükarda ölümsüzlük montu diye alınmıyor bunlar. Bana kalırsa 1.000 tl üstü montlarda sadece markaya ve görüntüye önem verenler için idealdir diyebilirim. Prohell montu 350 tl'ye almıştım dediğim gibi memnunumda.
Eldiven 20 dolara AliExpress'ten Furgan marka aldım. Oda hoşuma gidiyor deri yumuşaklığı ve kavrama hassasiyeti güzel, lakin telefon dokunmatiğine işlemiyor bilgin olsun, ince motor kabiliyetlerini de kısıtlıyor. Yani kaskın kayışını takamıyorum tek elle eldiven varken mutlaka çıkarmak zorunda kalıyorum.
Dizlik yerine pantolon almanı öneririm. Bende dizlik var ama tam bir amelelik, yanında koynunda taşıman geerekiyor, uzun yolda mecbur kullanıyorum. Eğer yaya olarak gezeceğim bir yere gidiyorsam kullanmıyorum. Pantolon olsa daha temiz daha rahat olursun. Bir arkadaşım held marka aldım indirimden büyük beden giyiyordu 190 tl verdi bence çok iyi bir rakam korumalı sınıfında güzel fiyat...
Kask için kendi açımdan en iyi ve en güvenilir olanlar arasında fiyat performans araştırmasına gidip en sonunda 1.600 tl'ye agv k5 aldım memnunum ama eğer o kadar bütçe ayıramam diyorsan Mt markalı kasklara bakmanı şiddetle tavsiye ederim. Kullanan çok arkadaşım var çok memnunlar bende yakın zmnda artçı için Mt kask almayı düşünüyorum.

50 cc Pegoutlar gayet başarılı gördüğüm kadarıyla yazılımla gücüde biraz daha artıyor motorun diye biliyorum..

Selam,

Uygun yollu mont Prohell marka var bende onu kullanıyorum tekstil mont ama fena değil yani her halükarda ölümsüzlük montu diye alınmıyor bunlar. Bana kalırsa 1.000 tl üstü montlarda sadece markaya ve görüntüye önem verenler için idealdir diyebilirim. Prohell montu 350 tl'ye almıştım dediğim gibi memnunumda.
Eldiven 20 dolara AliExpress'ten Furgan marka aldım. Oda hoşuma gidiyor deri yumuşaklığı ve kavrama hassasiyeti güzel, lakin telefon dokunmatiğine işlemiyor bilgin olsun, ince motor kabiliyetlerini de kısıtlıyor. Yani kaskın kayışını takamıyorum tek elle eldiven varken mutlaka çıkarmak zorunda kalıyorum.
Dizlik yerine pantolon almanı öneririm. Bende dizlik var ama tam bir amelelik, yanında koynunda taşıman geerekiyor, uzun yolda mecbur kullanıyorum. Eğer yaya olarak gezeceğim bir yere gidiyorsam kullanmıyorum. Pantolon olsa daha temiz daha rahat olursun. Bir arkadaşım held marka aldım indirimden büyük beden giyiyordu 190 tl verdi bence çok iyi bir rakam korumalı sınıfında güzel fiyat...
Kask için kendi açımdan en iyi ve en güvenilir olanlar arasında fiyat performans araştırmasına gidip en sonunda 1.600 tl'ye agv k5 aldım memnunum ama eğer o kadar bütçe ayıramam diyorsan Mt markalı kasklara bakmanı şiddetle tavsiye ederim. Kullanan çok arkadaşım var çok memnunlar bende yakın zmnda artçı için Mt kask almayı düşünüyorum.

Hocam çok teşekkür ederim. Kask arkadaşımda var Grexx marka. Fena değil sanırım. O hediye edicek. Kazası yok. O bana olmazsa eğer o zaman başka bir şey bakarım ama şimdilik cepte diye düşünüyorum. Mont 2. elde az kullanılmış Prosev veya Prohel alıcam. Durumum yeterse de 2.yi alırım ilerleyen aylarda. Eldivende de Scyoco, pro biker gibi markalar var uygun olarak. Onları tercih edicem. Ayakkabı ve pantolon ise hala beni düşündürüyor. Ayakkabı çok zor geliyor bana. Benim için ayakkabı önemli. Ben hergün değiştiririm ve çok ayakkabı alırım. Ama şimdi motor için alınca sürekli onu giymek gerekecekse benim en az 2 yazlık 2 kışlık almam. O da ciddi rakam. Hemen olmasa da bu düzen lazım. Pantolon da aynı şekilde. En az bir kaç tane almak lazım. Bir de işe gidince vs sürekli o pantolonları giymek zor gelecek. O yüzden korumalık mı alsam diye düşündüm. Bu konuda forumdaki arkadaşlarımızın daha çok tecrübesine ihtiyacım var. Size de gerçekten çok teşekkür ederim. Bıkmadan cevapladınız. :)

50 cc Pegoutlar gayet başarılı gördüğüm kadarıyla yazılımla gücüde biraz daha artıyor motorun diye biliyorum..
Güç arttırmak mantıklı mı? Motora zarar vericekse gerek yok. Ömrü kısalsın istemem motorun.

Ben Venom'un ürünlerinden çok memnunum. Prohel'den bir tane pantolon sahibiyim. O da saolsun içi param parça oldu. Su geldi mi hemen içine alıyor. Venom'un ürünlerinin hepsi f/p bakımından gözünü kırpmadan güvenebileceğin mallar kanımca...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar