önce buradaki arkadaşların bu videoyu izlerken empati yapmasını öneriyorum.
bu arkadaşın ne yanında ne de karşısındayım, zaten buraya bir video koymuş, hatası, doğrusu, eksiği ile eleştirileri kritikleri, böyle bir olayı biz yaşarsak da ne yapmamız gerekir konusunda tartışmamıza vesile oluyor, bu yönden teşekkürler.
ALtınızda mt07 gibi bir motor varsa ve yolda bu kadar boşsa burada eminim ben de dahil %99 aynı bu şekilde gaza basardı ki yine arkadaş ara ara gaz kesmiş, internette kendini rossi sanan vloggerlardan daha temkinli sürmüş, hata dersek yaya geçitlerinde temkin olmak ki, belediye bile tabela hariç yol çizgilerini yıllar önce unutmuş ki silindi silinecek durumda, dediğim gibi yol boşken çoğumuz altımızdaki motorlara oranla hız yapıyoruz, yollarımızda ne tabela ne kurallar da bu konuda dikkatli olmamızı bize hatırlatır nitelikte, en azında videoya bakın gelişmiş ülkelerde yaya geçitleri, dönüşler vs. de asfalt üstünde koca koca yavaşla, sağa sola vs. gibi yazılar yazar.
Tabi ki arkadaşın da hep ilerisine bakarak başıma bir sıkıntı gelir mi diye bakması gerekir ama insanız dalacağız da, videoyu dikkatle izlediğimde şunu gördüm, maalesef bu gariban köpeğimiz kendini yola atıp tereddüt yaşamış ve arkadaş da aniden gelişen olay karşısında çoğumuzun yapacağı şeyi yaparak köpeğe odaklanmış, tahminimce belki kaçar sanmış ve gariban köpeğimiz de belli ki panik yapıp yerinde kalmış, sanki geri kaçacak gibi bir hareket yapınca da kaçınılmaz olan gerçekleşmiş,gönül isterdi ki arkadaş eğitimlerde olan slalom hareketini yapabilsin, ben iki defa honda eğitimine katıldım ve slalomları çok iyi yapsam da yine de kaçamadığım durumlar yaşamıştım, ancak ucuz atlattığım da olmuştu, yani buna kaza deniyor bazen çok ksıa zaman ve çok az şans oluyor, bazen de kaçınılmaz oluyor, olay sonrası ne oldu bilmiyorum orada bir tek hemen durur kenara çeker o köpeği bulmaya çalışırdım, eğer bir imkan bulabilirsem de iç kanması vs. var mı diye bir veterinere götürmek isterdim, ertesi gün iyi durumda buldum demiş arkadaş umarım öyledir, size de o gariban güzellik köpeğimize de geçmiş olsun, umarım hiçbirimizin başına bir daha böyle olay gelmez, size tavsiyem slalom ve bol bol da panik fren çalışmanız ve motor ne kadar istese de boş yollarda çok fazla gaza gelmemeniz, uygun yerlerde gazlamanız, tabi bunu kendime de diyorum