- Konu Yazar
Okudum, anladım, sonuc: Tek derdin kavşaklarda öncelikli olmak, insanların sana yol vermesi. Biraz garip gelmedi değil.. Insanlar sana yol verecek diye hayatını doblo ile şekillendirmeyi düşünmek ne kadar doğru bir davranış bilemedim.
Motosiklet bambaşka bir ruh, bambaşka bir özgürlük tarifi olmayan bir şey bende.. Birileri yol verecek diye böyle bir düşünceye kapılamayacağım bir değer benim için..
Yarın dobloyu tanımaz ise insanlar, ne olacak ? Gitti bütün planlar
Bilmiyorum da bana biraz garip geldiğini saklayamayacağım.
Okumuşsunuz, yanlış anlamışsınız ve buna bağlı yanlış çıkarımlar yapmışsınız. Tüm insanlar bana yol versin diye bir derdim yok, o kadar saplantılı olsam sanırım ambulans şöförü falan olurdum mühendis olmak yerine
Tek istediğim trafikte insan gibi sürebilmek, her kesin de insan gibi sürmesi. Ancak bu maalesef benim yaşadığım ülkede mümkün değil. Siz nasıl bir trafikte sürüyorsunuz bilemeyeceğim, belki yaşadığınız semt çok nezih ve elittir, ama benim yaşadığım şehir de semt de o kadar nezih ve elit değil.
Trafik tam bir kaos. Acaba sorun bende mi diye hangi ortamda sohbetini açsam, doktorundan avukatına, iş adamından muhasebecisine herkes bu konudan muzdarip. Lanet olsun, bıktım bu trafikten diyeni daha duymadım.
Mesela ben motorla yeşilde geçerken kendisine kırmızı yanan bir şrf.siz beni görmesine rağmen kırmızıda geçebiliyor. Ben motorumla normal yolumda giderken hayvan herifin bir tanesi hatalı sollamaya yapıp canıma kast etmeye çalışabiliyor.
Çok şükür ergen değilim, kafasına kamera takan vloggerlar gibi her hatalının peşine düşüp "ona bunu ödetmek" gibi bir derdim yok. Motora binmek riskleri beraberinde getiriyor farkındayım ancak sürekli başkalarının yaptığı hatalarla sürekli tehlike altında sürmek yorucu gelmeye başladı, hele ki şehir içinde...
15 yıllık sürücüyüm, ne çok ciddi bir araba kazasına nede ciddi bir motosiklet kazasına karıştım. Birçok ciddi tehlikeden de, tecrübelerim, pratiğim, trafiği iyi okumam ve tabii ki Allahın yardımıyla kurtuldum.
Şakayla karışık "trafikte terör estireceğim" tarzı şeyler de yazmış olabilirim evet fakat işin bu espri kısmını da bu yazıyı okuyanların anlayacağını düşünmüştüm.
Demek ki şaka kısmı ile ciddi kısmı siz ayırt edememişsiniz, benim hatam, net anlatamamışım diyelim.
Trafik canavarı olmak gibi bir hedefim yok bunu da belirteyim net şekilde. Sadece trafikde daha rahat kullanılan, daha az taciz edilen bir araca geçmeyi planlıyorum. Hayat boyu o araca bineceğim diye bir şey yok, zaten işim gereği sürekli farklı farklı araçları kullanmak zorunda kalıyorum.
Doblo kafamı rahatlatmak için aradığım yegane araç
Ayrıca trafikde doblonun superiority si olmadığını düşünüyorsanız bu ülkede yaşamıyorsunuz demektir bayım
Doblonun yetmediği zaman bulldozer veya volvo truck alma zamanı gelmiş demektir.
Sevgiyle kalın, kazasız kalın :king:
Toyota Camry 3.0 alın biri sıkıştırırsa basar gidersin veya göm gitsin. Araba taş gibi bea o arabadaki sac kalınlığı 1 küsür mm. Linea, albea, doblo vb. arbalarda bu yarım mm den daha az .
Hocam o aracı yurtdışında kullanma şansım oldu, inanılmaz bir araba gerçekten. Hele ki birde (bizim ülkede hiç satılmadı sanırım) avalon modeline de bindim, inanılmaz sağlam arabalar. Eski Toyota'ların yeri bende başkadır gerçekten. :cat:
Son düzenleme: