- Motosikleti
- NC 750 xdct Norden 901
- Konu Yazar
Konu kapatıldı mı ne oldu bize haber verseniz nezaketen
Başlık komik olmuş.. :mrgreen: Abe din konuları yasaktır forum kültüründe..Sebebi ise sürekli kavga oluşudur..
abi geç oldu yatalım isterseniz..
Din konusu derken...
Odun konusunu yazarak ben Allah ne güzel yaratmış derim başkası çıkar doğru değil der yine tartışılmaz mı. Senin açtığın konuların altında millet din- dinsiz lik hakkında neler yazıyor okumuyormusun...
Konu silinebilir sonuçta ağa yım diyen istediğini yapar.... Burda çoluk çocuk yok yol yordam bilinmesinde lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:19 ----------
Konum silinmiş ben şimdi uyuyamam daha ������
Tasvip etmedim ki o yazıları sadece bu ülkedeki forum kültüründe din konularının açılması yasaktır dedim (işim gereği 97 yılından beri forumlarda aktifimdir)..Yol yordam konusuna gelince böyle bir konu açarak ilk hatayı siz yapmışsınız , yöneticinin konuyu silip bilgilendirmemesi de devamında gelen hatadır.. Hiçbirisini onaylamıyorum.. Bana sorarsanız açılsın din konuları , ama maalesef çok kırıcı oluyor insanlar birbirlerine ..
İşleyen demir ışıldar bu konuları konuşmaz isek herkes kendi görüşü ile ilgili şeylerin içinde boğulursa o zaman bağnazlık olur.
İnsanlar tartışmayı tartışarak öğrenir. Hakaret edilmeden yazmayı nasıl alışkanlık haline getireceğiz...
Açılan konudaki yanlışlık nedir sence
20 sene önce yazılan dindarları eleştiren bir şiir sonuçta. Aynı şekilde ateislerle dalga geçilen şiir olsa yine de saçmalamış mı olurdum sence
İşleyen demir ışıldar bu konuları konuşmaz isek herkes kendi görüşü ile ilgili şeylerin içinde boğulursa o zaman bağnazlık olur.
İnsanlar tartışmayı tartışarak öğrenir. Hakaret edilmeden yazmayı nasıl alışkanlık haline getireceğiz...
Açılan konudaki yanlışlık nedir sence
20 sene önce yazılan dindarları eleştiren bir şiir sonuçta. Aynı şekilde ateislerle dalga geçilen şiir olsa yine de saçmalamış mı olurdum sence
hocam dindar görünmeye çalışan, bunu kendine bir avantaj olarak lanse etmeye uğraşan insanlardan kaçıyorum.
kişinin neye inanıp inanmadığını değil de karakterini analiz etmeye çalışıyorum.
konjonktür bizi buna itiyor çünkü.
hakiko ne zaman moderatör oluyo ?
din ile ahlak birbirinden bağımsız olgular.
biz bunları içiçe geçirdiğimiz için sorunlar yaşıyoruz zira çok dindar birisi ahlaksız, herhangi bir inancı olmayan birisi de oldukça ahlaklı olabilir. tam tersi de olabilir.
çocuklara önce dinlerden bağımsız iyi bir ahlak altyapısı yüklememiz gerekiyor. her kim olursa olsun evrensel ahlâk kurallarını benimsemiş insanlardan zarar gelmez diye düşünüyorum.
Ahlaksız biri tabii ki müslüman olabilir. Gel gelelim "din ahlaktır" diye de bir hadis var sanırım. Nasıl olacak peki bu?
Basbayağı ahlaksız bir toplumda yaşıyoruz. Kısa eteğe "cık cık" deyip, işine geldiği zaman çok rahat yalan söyleyen, vergi kaçıran, bozuk mal satan bir toplumuz. Niye bizim "müslüman" toplumumuz gavur kadar ahlaklı değil?
Bu basit bir soru değil. Malesef çok araştıran entelektüel insanımız da yok. Bulabildiğim tek elle tutulur çalışma, ve cevap:
http://www.maviyorum.com/batililar-ahlak-konusunda-neden-basarili-ahmet-kuru/
Gerçekten merak eden okusun...
Ahlaksız biri tabii ki müslüman olabilir. Gel gelelim "din ahlaktır" diye de bir hadis var sanırım. Nasıl olacak peki bu?
Basbayağı ahlaksız bir toplumda yaşıyoruz. Kısa eteğe "cık cık" deyip, işine geldiği zaman çok rahat yalan söyleyen, vergi kaçıran, bozuk mal satan bir toplumuz. Niye bizim "müslüman" toplumumuz gavur kadar ahlaklı değil?
Bu basit bir soru değil. Malesef çok araştıran entelektüel insanımız da yok. Bulabildiğim tek elle tutulur çalışma, ve cevap:
http://www.maviyorum.com/batililar-ahlak-konusunda-neden-basarili-ahmet-kuru/
Gerçekten merak eden okusun...
Çarpıtma dan lütfen.
Kelime-i şahadet getiren herkes müslümanlar( 6 şart)
Dindar olan ise imanına bağlı inancının emirlerini yerine eksiksiz getiren yada bu yolda ilerleyen,bilerek emir ve yasaklara uyan kimsedir
Eğer ahlaksızlığı kanıtlanmış ise( sana yada bana göre değil) dindar değildir bu kadar basit. Sen çocuğa tecavüz eden şerefsize bende müslümanım derse bu dindar mı diyeceksin
Yazıyı yazan arkadas güzel yorumlar yapmis gerçekten.
Paylaşım için teşekkürler![]()
Abi aradaki bir cumleye takildim ama neymis su musluman olmanın 6 şartı?