bu yazdıklarının hangi birine cevap vereyim ?
İlk mesaj son mesaj çelişkisi nerede ?
Sen okuduğunu anlamadan karşı saldıraya geçip terbiyesiz,cahil dersen sana tabiki cevap veririm.
Kime çamur atmışım ? İftira nerede ?
Bilgim olmadığını nereden anladın ?
Ben hepsine cevap vereyim madem. Belli ki algılar kapalı.
1. İlk mesaj son mesaj çelişkisi nerede ?
Bak ilk mesajından alıntı: "Arkadaşım cahil cahil konuşmayın,fakat neden cahil olduğunuzu soylemicem bile." Burada alenen cahil diye hitap edip insanlara, sonra sanki ben sana cahil demişim gibi yansıtıyorsun.
2. Sen okuduğunu anlamadan karşı saldıraya geçip terbiyesiz,cahil dersen sana tabiki cevap veririm.
Senin önce ağzından çıkanı kulağın duysun.
"hayır bi de bunu "abi normal kağıt paraya değer veriyosun bu neden değerli olmasın!" cılar var.",
"Arkadaşım cahil cahil konuşmayın,fakat neden cahil olduğunuzu soylemicem bile." ,
"Bu balon patladığında bir ton enayinin parası buhar olacak."
Bunlar bir cevabı hak eden ithamlar değil mi ? Hem de bizzat sana ait. Kendi mesajlarımı tekrar okudum cahil ya da terbiyesiz dediğim bir mesaj bulamadım. Kafa dumanlı mı ? Kaldı ki bana bu şekilde "kumda oyna" diye cevap veremezsin. Sen kimsin ki kendinde bu hakkı görüyorsun ?
3. Kime çamur atmışım ? İftira nerede ?
Çamuru bir üstteki cevapta net görebiliyoruz. İftira benim sana cahil ve terbiyesiz dediğimi söylemendir. Var mı benim böyle bir ifadem ?
4. Bilgim olmadığını nereden anladın ?
Lafı bu kadar dolandıracağına, etrafa fütursuzca saçtığın ifadelerin içini doldurmanı bekledim ama hiçbir bilgiye dayalı mesaj görmedim senden. Biliyorsan aydınlat dedim, hop hemen lafı dolandırıp hesap sormaca.
Ben konuyu kapatıyorum, çünkü yoruldum. Tartışmanın amacı senin insanlara içi boş ifadelerle saldırdığın argümanları çürütmekti ama olayı kişiselleştirdin. Demek ki bir yara var ve bundan gocunuluyor. Daha fazla bir şey yazmayacağım ki mesele uzamasın.
Mark Twain'in meşhur bir sözü var, onunla bitirelim:
Haydi selametle, daha da başka bir cevabı hak etmiyorsun. Vakit kaybı için sağol.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:42 ----------
Üniversitedeyken arkadaş geldi, "ibo bitcoin olayı var, 600 dolar tanesi. Alalım." demişti. Tamam alalım demiştik ama üniversitedeyken nereye alıyon para yok. Ve her geçen gün değerleniyor.
Açıkcası şu an için yatırımlık bir miktar ayıramadığımız için de fazla araştırmadım. Ama kesinlikle ponzi olmadığını biliyorum. İnsanlar gidip sadece bitcoin, onbinlerce dolar gömüp bilgisayar sistemi alıp, madencilik yapıyorlar.
İbo geçmişte çok alalım dedik ama kesin 50 $ iken alıp 60 $'a çıktığında satıp ooo iyi kâr ettik derdik. Geçmişte elinde olup da tutan çok az insan var. Mining olayı neredeyse bitti. Zaten 21 milyon adetle sınırlı. Sarf ettiğin enerjinin karşılığı olarak bile düzgün bir miktar elde edemiyorsun artık. Şu anki yükselişinin de kayda değer bir sebebi yok. Eskiden talep doğrultusunda logaritmik bir artış sergilerdi ama şimdilerde artış oranlarının bir dayanağı yok. Ponzi gibi ilerliyor aslında son 2-3 aydır. İlgiyle takip ediyorum. Kırılma noktalarını öngörmek de çok güç. 3 ay önce seneyi 6.000 $ ile kapatır tahminleri yapılıyordu. Şimdi ise 18.000 $'a doğru yolu var deniyor. Bu kadar değişken ve çalkantılı bir piyasada elbette riskli olacak. Önemli olan yatırımı yaparken bu riski göze alabilmek. Ben de gözden çıkarabileceğim bir miktarla girdim sonuçta. Bakalım zaman neleri gösterecek.
Tekrar söylüyorum, bitcoin bir yatırım tavsiyesi değildir.