Merhaba arkadaşlar,
CBF 150’ye serviste 1000 km bakımı yaptırmıştım. Sadece rodaj yağı değişmişti. “4bin ve katlarında gel” demişlerdi. Şu anda 2000 km’de. Dün kitapçığını okurken “2000 km’de bir yağ değişmeli” yazısını okuyunca servisi aradım. Kitap “2bin’de bir yağ değiştirin diyor, siz beni 4bin’de çağırmıştınız ama 3bin’de mi gelmeliyim” dedim. “Günde 70 km üstü yapıyorsan 2000’de bir yağ değişse iyi olur” dediler. Ben de “3bin’de mi geleyim?” deyince “hayır, 2bin’deyken şimdi gelin, sonra da 2bin ve katlarında gelin” dediler.
Ben şimdi daha 1000 km’lik yağı döküp yenisini almış olacağım. Bana 3-5-7-9 ve ayrıca 4-8-12 binlerde gelmek yerine 2 ve katlarında gelmem için şimdi çağırdılar gibi geliyor. Sizce 2000’de bir yağ değiştirmek şart mı?
Bir de, ben acemiyim Temmuz 1’de teslim aldım aleti. İlk kez dün vukuat geldi başıma, kılavuz olması açısından yazıyorum. Otobana girmek üzereyken (Allah’tan yavaş süratteyken) arka lastik birden komple indi. (Patladı mı hala tam emin değilim çivi, yarık vs. gözükmüyor)
Motul lastik tamir köpüğünü sıktım, harbiden hemen şişti. Ama yerde yağ görünce şüphelendim ve Honda yol yardımı aradım. 1 saat sonra çekici geldi ve servise götürdük. Alttaki motor tahliye hortumunu, bağlı olduğu yerden kopan bir hortum sandım sanırım yerdeki yağı görünce (Bundan da tam emin değilim). Yerdeki yağ sanırım tam kapatamadığım yağ kontrol tıpasından sızmış. Ama neden 3 gündür sızmadı da şimdi oldu anlamadım.
Neyse, benim gibi acemilere lastik tamir köpüğünü ve telefon şarjı için powerbank tarzı şarj ediciyi mutlaka yanlarında bulundurmalarını tavsiye ediyorum. Telefon olmadan yol yardım, çekici vs. kimseyi arayamıyorsunuz. Benim şarj bitiyordu, ucu ucuna yetti ama çok tedirgin oldum.
Bir de buradan eğer okuyorsa ilerimden geçerken beni görüp benzinim bitti sanıp 15 dk sonra elinde yarım litrelik pet şişede yanıma gelen genç kardeşime teşekkür ederim. Bütün motorcular (hadi çoğu diyeyim, iplemeyen tek tük de oldu) durup yardım ihtiyacım olup olmadığını sordular. Çok güzel bir camia gerçekten.